Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalba

Sveikos mamkos 4u.gif
Galvoju as viena dalyka...juk turime mes tai drabuzeliu, tai vonialiu, tai lovyciu, tai paluciu, tai zaislu, tai dar kito turto (nereikalingas saldytuvas arba dar kas), o gal kas soda turi ir turi kokiu darzoviu na ir t.t. Ir jei pajamos leidzia to daikto neparduoti, o atiduoti kam nors nemokamai, tai juk galim taip padaryti.
Pries kelis menesius buvau ikisusi nosi i tema "padekime mamoms", bet kad ten pagrinde daugiavaikes seimos praso pagalbos arba su neatsakingu poziuriu. Gal ir atsiranda kokia vienisa i beda patekusi mama, bet kad reikia ta skyreli pastoviai stebeti, o dauguma is musu nelabai laiko juk turime, nes vienos privalome ir seima islaikyti, ir namu zidinyje ugni palaikyti, ir pakankamai skirti demesio savo vaikams, ir asmenini gyvenima bandyti sureguliuoti.
Tai siulau sioje temoje skelbtis tas, kurioms reikalinga pagalba ir tas, kurios gali kuom padeti. Geriausiai, kad kaip "bedu turguje", konkreciai, pvz.: "greit gimdau ir man reiketu paluciu arba jau bent medziagos joms", "mano suneliui reiketu dviratuko", "nusipirkau nauja mobilu telefona, tad savo sena galeciau kam atiduoti, gal jums, o gal jau jusu vaikeliui jo reikia", "gal kam reikia moteriskos striukes 38 d.?" ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktute: 04 liepos 2005 - 19:56
Atiduodu savo vezima dvynukams Suluzo vienas ratas, bet, jei yra kas gali tai pataisyti, tai dar gali patarnauti vienai kartai tongue.gif Del issamesnes informacijos kreipkites i AZ 4u.gif
Atsakyti
Demesio! Nescia dvynuku mama yra apgavike. Jai buvo suteikta visa imanoma parama. Daugiau apie tai galit pasiskaityt Paramos mamoms temoje. Deja, i pagalba ji atsake ziauriu melu. Be to, tos, kurios ruosiasi padeti siai mamai - rasykite man i AZ, papasakosiu visa tiesa apie ja, apie jos visus vaikus ir apie tai, ka ji siuo metu isdarineja su dar negimusiais savo vaikais
Atsakyti
Labai gaila, bet neturim kitos išeities, privalome paviešinti tai, apie ką iki šiol buvo susirašinėjama tik per AŽ. Tai darom todėl, kad norim apsaugoti kitas mamas, kurių prašoma pagalba ir pateikiami neteisingi faktai apie mūsų veiklą bei Svetlanos gyvenimą.
Vos Svetlanai - būsimųjų dvynukų mamai atsidūrus Carito motinos ir vaiko globos namuose, susipažinom su ja ir pasiūlėm savo "Paramos mamoms" pagalbą. Pasikalbėję su ja sužinojome kraupių faktų apie jos likimą ir padėtį, tai iki širdies gelmių sugraudino. Nelikome abejingos šiai moteriai. Atidariau temą, skirtą jos paramai. Jos ir "Paramos mamoms" mamyčių pagalba suvežėme Svetlanai daug daiktų, nes ji neturėjo nieko - 50 centų kišenėj ir kelis varganus rūbelius. Jai buvo atvežta: visi reikalingi higienos reikmenys, maisto produktai, vitaminai, rūbai neščiosioms (batai, kelnės, skraistės ir kt.), tašės (kad turėtų kur susidėti važiuojant gimdyti), mažylių daiktai (trys pilnutėliai maximos maišai rūbelių, čiulptukai ir t.t.). Kai kurios davė pinigų. Pati esu davusi jai kelis litus, kad turėtų troleibuso bilietams i polikliniką. Ir tai dar ne viskas. Dalis mamų dar laukė, kol iš jų bus paimti siuntinukai Svetlanai, viena net iš Airijos jai žadėjo siūsti mobilų telefoną, žaislus, radom gerus žmones, kurie galėjo padovanoti net du dvynukų vežimus. Žodžiu, net pačios stebėjomės kiek daug neabejingų žmonių atsirado... Kol vieną dieną ji neprasitarė apie savo jau esamus vaikus. Nuo tada ėmėme domėtis šia mama (nors, turėjome tai padaryti ir anksčiau, bet niekada nebūtume įtarusios, kad tokiais baisiais dalykais galima sprekuliuoti). Išsiaiškinome kraupių jos gyvenimo faktų, o svarbiausia - visa tai, ka pasakojo ji pati (ir ne tik mums) yra melas. Taigi, tikra tiesa apie Svetlaną:
Svetlaną, anksčiau gyvenusi Kaune jau turi du likimo valiai paliktus vaikus. Anksčiau jie gyveno vaikų namuose "Saulutė", kur jie dabar - pats Dievas težino. Užuot rūpinusis savo pirmaisiais dvyniais (berniukas ir mergaite, dabar jiems maždaug po 4 metukus), ji toliau skėtaliojo kojas ir gavo dar viena dovana - antruosius dvynius (kuriuos dabar nešioja). Pasakos apie tai, kad ji dirbo, kad pardavė butą (kur tuomet pinigai už jį), kad per pusmetį tame bute susidarė iki 10 000 litų skola, kad ji buvo priversta kraustytis, kad jos motina despotė, o vyrai (jų buvo du) mušeikos, kad ji serga sunkia liga epilepsija ir dėl to saujomis ryja vaistus - visa tai yra šlykštus melas. Taip, gal ji ir serga kokia nors psichikos liga, bet tik jau ne ta apie kurią visiems pasakoja.
Šiuo metu ji saujomis ryja psichotropinius ir migdomuosius vaistus. Ji tai daro visiškai suvokdama kokios pasėkmės laukia jos dar negimusių vaikų. Ji puikiai žino savo tikrąją liga - priklausomybę nuo šių vaistų ir, nors pasiūlėm jai pagalbą nuvežti į narkologijos klinikas, ji atsisakė. Su pilna atsakomybe galiu pasakyti, kad taip besielgiančią būsimą dviejų vaikų mamą galima vertinti tik vienareikšmiškai - ji greičiausiai ir šiuos vaikus paliks. Kita išvada kol kas nesiperša. Maža to, apsislopinusi psichotropikais, ji puola puodais gerti kavą. Per diena surūko nei daug nei mažai - pakelį cigarečių. Jeigu šitie dvyniai ir gims neapsigimę (tai būtų didelis stebuklas), tai tikrai gims su abstinencija vaistams.
Taigi, štai tokia tiesa yra apie šią moterį. Turėjom tai parašyti dėl dviejų priežasčių - įspėti kitas, kurios gali užkibti ant šito "graudaus gyvenimo" kabliuko ir apginti mūsų pačių teršiamą vardą. Taip, mes padarėm blogą darbą - išvedėm ją į dienos šviesą ir dabar, jeigu ji ir pergyvena, verkia dėl kažko, tai tik dėl to, kad nebeliko "gerųjų tetų", nešančių jai pinigus cigaretėms
Atsakyti
Pazystami irgi savo vargse viena augina vaikuti. O as atkertu ,,as vienisna del to, kad vaiko tevas nenorejo buti teciu, bet vaika auginu ne viena. Padeda seima,, Visiem keista, kad tep sviesiai tiesei reziu.

Gal kam reikia rubeliu nuo gimimo iki 4-5 men. Turim maisnai kedute. Retkarciais vaziuojam i kauna.
Atsakyti
QUOTE(renax @ 2007 08 14, 11:20)
As suprantu sitai , bet mama turi ne tik laukt ir reikalaut visko bet ir pati daryti ? Ji gyvena be vyro ? 
Ar ji susitvarkius alimentus ? Nes kai skambinausi nesupratau kodel ne . Savivaldybe neateis nepastatys plastikiniu langu , mamos nesuvaziuos ir nepadarys euroremonto . Pagrinde juk pagalba moraline nera materialine . Bet kuriuo atveju planuoju ten nuvaziuot , gal imanoma teisiniais klausimais kazka padet ji pati turi keist .


Tikrai taip, moraline pagalba yra svarvbiausia. O jai nereikia, nera butini remontai ir t.t. Gal ji pasimetusi telefonu kalbejo... Kai susitiksite (jei susitiksite) ramiai pakalbesite. O pagalba nesvarbu kokia, bet tikrai praverstu. Svarbiausia, kad atsiranda geru zmoniu, kurie nesvarbu kaip ir kiek, bet nori padeti!
Papildyta:
QUOTE(mamuliulia @ 2007 08 13, 22:32)
As gelecia atiduoti pora drabuzeliu labai graziu bet man nereikalingu 38d.


Būtų smagu bigsmile.gif

Tik maža smulkmena, ji savo dydžio nežino.. O 38 kokiam ūgiui?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Murka05 @ 2007 12 16, 22:33)
Labutis visoms, labas Mile Vanile smile.gif, radau chia superine ideja - kad mes galime viena kitos zuikius kartu su savo paziureti ir taip viena kita kazhkur paleisti. Ash gyvenu Senamiesty, taigi iki kokiu Baltupiu gal ir nesitrenkchiau, nebent labai susidraugautumem smile.gif, bet sheip kazhkur pashoketi dideles problemos nematau.

Kas laukiasi, galiu padovanoti neshtukinius bridzhus mylimiausius (chaki spalvos velvetiniai), dar skudureliu ir daikteliu, kad ir korseta po gimdymo, leliukui rubeliu iki 4 men., vystymo lenta.




saunuole,kad galima susitarti del maziuku palikimo ir paziurejimo,juk kartais buna,kad reikia kur nors,o palikti ir nera su kuo:)
pratariu tai idejai ir mielai prisidedu:)rasykite,mielai padesiu paziureti:)
Atsakyti
Vilniuje, Naujininkuose, turiu nereikalingą salotinę vonelę kūdikiui ir įdėklą į vonelę. Jei kam reikia, prašom kreiptis. 4u.gif
P. S. tik tikrai neatvešiu-teks pasiimti patiems... ax.gif
Daiktai naudoti nedaug, tik kelis kartus.
Atsakyti
Turiu pagalbos prasyma. Mano 17-ete kaimyne laukiasi, gimdys lapkriti. Pati prasyti pagalbos nedrysta, todel nusprendziau kreiptis uz ja. Mergina tvarkinga, kulturinga, busima 12-oke, tiek, kad vaikutis netyciukas, bet labai laukiamas. Su finansais sunku, kadangi moksleive, turi tik teti, nes mamytes pries kelerius metus neteko…. Reikia visko pirmai pradziai – nuo kojnyciu iki vezimelio ir lovytes. Nereikia prabangiu daiktu, tiesiog kam negaila elementariausiu isaugtu vaikisku priemoniu. Busima mamyte butu labai dekinga.
Daugiau informacijos i az
Pagalbos reikia Kaune
Atsakyti
gal kas galetu padovanoti drabuzeliu ir batuku berniukui nuo 2m.? butume labai dekingi 4u.gif
Atsakyti
Gal kas galetu padovanoti kudikio drabuzeliu, nuo 6 men., berniukui. Buciau labai dekinga. 4u.gif
Atsakyti
Dovanoju rubelius 4-5 m. berniukui (ugis 110, 116, 122 cm): kelnes, megztinukai, bliuzonai, maikutes. Turim ir rudeniniu bei zieminiu batu tokio amziaus berniukui.
Vilnius
Rasyti i AZ smile.gif
Atsakyti