Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

QUOTE(LisJa @ 2012 02 09, 20:47)
Kaip tavo mazeliuko kalbele vystosi? Jau turbut turit pirmuosius zodelius?.... wub.gif

Imu galvot, kad Ciauskutyje susitiksim...Nes turbut, joks kitas darzelis su tokiom maniskio isterijom nesusitvarkys...

Kalba mazasis, jau gana seniai....mama, tete, kaka, amam, gele, atia, dar.....ir siaip nemazai zodziu kartoja, tik dar savaip gaunasi biggrin.gif Ir koks didelis didelis rodo (ir sako kazkaip didede smile.gif ), ir katuciais ploja, ir atia atia rodo, ir soka.....tik baisiai pasiutes biggrin.gif

Ciauskutis tikrai gerai mirksiukas.gif Vien del to, kad jie zino kaip su tavo vaiku elgtis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvėriukė: 10 vasario 2012 - 08:48
QUOTE(F @ 2012 02 09, 20:06)
Negi psichiatrė gali taip sakyti, kad vaikas turi kažką mokėti daryti vien dėl savo lyties? Kažkaip atrodė, jog psichiatrai prieš lytinius stereotipus, juk paskui pas juos ateina vyrai, kurių problema - jiems įdiegtos nuostatos, jog vyrai turi būti stiprūs, aršūs, nejautrūs, mokėti apsiginti ir niekada neverkti.
Naujienos - mane priėmė atgal į mediciną smile.gif Tai norėčiau pasidžiaugt su visais, kurie mane palaikė, o tie, kurie nepalaikė, tai tikiuosi, kad irgi nesikrims labai smile.gif

Ji kaip tik sake, kad negalima akcentuoti ka gali ir ko negali berniukai ar mergaites. Tik man pasiskundus, kad vaikas skriaudziamas, ji ir patare liautis jam aiskinus, kad mustis negalima.
Labai dziaugiuosi, kad vel mokaisi 4u.gif

QUOTE(Scintilla @ 2012 02 10, 00:07)
Nemanau, kad padarei klaidą, gi mes visos taip savo vaikus mokinam...o vaikų elgesys tarp bendraamžų priklauso nuo charakterio savybių, temperamento...

O kaip man ji ismokyti apsiginti?.. Darzelyje tai gal ji pasaugos aukletoja, kieme (kol kas) - tevai. Bet jis juk iseis i mokykla, o ten jau teks kovoti uz save. Mane labiausia ir gasdina tas momentas, kai jis papuls i erdve, kur nebus nieko, kas galetu ji apginti.
Atsakyti
QUOTE(Scintilla @ 2012 02 10, 00:07)
o kai broliukas verkia kaip reaguoja? bando kažkaip padėti jam, ar nekreipia dėmesio?
maniškis irgi taip pat elgiasi  drinks_cheers.gif bučinukus ir apkabinimus labai mėgsta, pats dažnai pribėga ir apkabina kojas, jei aš užsiėmusi ką nors darau  wub.gif šiaip jis namuose švelnus ir kontaktiškas...na bet empatijos nėra...norėčiau, kad ji po truputį atsirastų, tada gal mažiau skriaustų kitus vaikus darželyje...
Tavo vaikas man toks geras, švelnus iš pasakojimų atrodo  wub.gif  o guosti dar išmoks...svarbu, kad susirūpina, o ne džiaugiasi, kad kitam blogai...
super, nuostabūs pasiekimai  thumbup.gif  labai už jus džiaugiuosi 4u.gif
na va, čia atsakymas į klausimą, kodėl visi taip veržiasi į Vilnių, nors kiekvienas didesnis miestas turi savo raidos centrus  doh.gif
Na J labai jautrus vaikas, nenuostabu, kad turi empatiją  wub.gif
Jis iš tų vaikų, kurie žino taisykles, jų laikosi ir nori, kad visi taip elgtųsi...dėl to greičiausiai jis labai reaguoja, kai kiti jį pastumia ar užgauna...kitas duotų atgal ir po minutės užmirštų...o jis taip padaryti negali, nes žino, kad taip daryti negerai ir nešiojasi tą nuoskaudą...na gali auklėtojos paklausti, ar berniukai neskriaudžia Tavo vaiko labiau nei kitus...nors aš tikrai taip nemanau...
Nemanau, kad padarei klaidą, gi mes visos taip savo vaikus mokinam...o vaikų elgesys tarp bendraamžų priklauso nuo charakterio savybių, temperamento...

Labai gerai tai aprasyta knygoje "namu taisykles". Jis reaguoja kai broliukas verkia. Bet ji ne jo gailisi, - jis nepernesa to verkimo garso, uztai greitai bega ieskoti zaisliuku ir netgi nuramina ji. Bet jis tai daro del saves. Taip toje knygoje rase, kai sveikas mazasi broliukas naktimis imdavo klykti, nes galvojo, kad jo ateina pabaisa, tai autistas berniukas atsigule ir miegojo prie jo duru. O nakti, kai broliukas isbego klykdamas, jis pasake, kad "nebijok, jei pabaisa ateis, ji sues mane, nes as prie duru esu" smile.gif . Mama susigraudino, nes pagalvojo, stai...kaip jis myli broliuka savo. O autistukas paprasciausiai tai padare, nes naktimis del to broliuko klykimo negalejo gerai issimiegoti.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2012 02 09, 21:32)
4u.gif  4u.gif  4u.gif Aš irgi tą patį klausimą užduočiau...
LisJa, iš tavo pasisakymų labai jaučiasi, kad esi pati labai labai pavargusi...Pasisteng kaip nors susiorganizuoti, kad išeitum iš namų bent porai valandų ir pamirštum namus, vaikus...kad ir kaip tai atrodytų neįmanoma...Su draugėm kavos, į kiną, į masažą, ar tiesiog po parduotuves pasibastyti, na, kas tau patinka, koks nors pomėgis juk turėtų būti...Negali būti visos mintys vien tik apie vargus. Juk pati rašei, kad turi nuotabų vyrą, negi jis negali ko nors suorganizuoti, kad galėtum atsipūsti. Gal kas nors galėtų pažiūrėti vaikus, kad kartu su vyru išeitumėte? Sakysi, kad nebus sūnelis su svetimu, galbūt, bet tikrai netikiu schmoll.gif , kad kas nors blogo atsitiktų, jei porą val mama dingtų.

As tikrai turiu galimybe iseiti kazkur, bet as to nebenoriu. Nes jei ir iseinu-vistiek visos mintys apie vaikus. Mano vyras tikrai geras, daug padeda, bet siuo metu matyt mes visa seima siek tiek nugrimzde i ta depresijos liuna. As zindau vaikeli, todel negaliu gert AD, bet man to labai reiktu....

QUOTE(Žvėriukė @ 2012 02 10, 08:47)
Kalba mazasis, jau gana seniai....mama, tete, kaka, amam, gele, atia, dar.....ir siaip nemazai zodziu kartoja, tik dar savaip gaunasi  biggrin.gif Ir koks didelis didelis rodo (ir sako kazkaip didede smile.gif ), ir katuciais ploja, ir atia atia rodo, ir soka.....tik baisiai pasiutes  biggrin.gif

Saunuolis......O dickis irgi buvo prakalbejes iki tiek, o paskui regresavo, ar ne? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LisJa: 10 vasario 2012 - 10:17
QUOTE(LisJa @ 2012 02 10, 09:47)
Saunuolis......O dickis irgi buvo prakalbejes iki tiek, o paskui regresavo, ar ne? g.gif

Jokubas normaliai pradejo kalbet kaip ir visi mazi vaikai , tik tiek, kad kalbos progresas kazkur ties 1,5 metukais sustojo.Jis ir dabar tiek tekalba, tik nelabai tikslingai. Pvz. Vakar ejom i parduotuve, tai beeidamas jis man ir atia atia pasake, nu pi pi buvo i tema, nes masinas mate....parduotuvej nei is sio, nei is to pasake "popa". Toks zodziu kratinys gaunasi ir viskas, be jokio rysio. Buna, kad tikslingai kazka pasako, bet taip mazai, kad net liudna verysad.gif
Kai buvo tikrai regresas (2m), tai isvis jis man nieko nekalbejo suprantamo...tik sava kalba, paskui pamazu atsigamino.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvėriukė: 10 vasario 2012 - 11:13
LisJa, pas mumi buvo ryskus kalbos regresas. Kai vaikas mojeves, sakydaves "ate, ate" ir pan. viena diena eme ziuret i mus nesuprasdamas ko norim. mes jam mojuojam, sakom ate, o jis ziuri kaip pirma kart matydamas.... prasom is jo seno, gero "aciu", o vaikas nesuvokia nei kas tai, nei kam naudojamas....

Mes sian pas mociute apsigyvenom smile.gif namie elektros ner iki vakaro beveik, tai atsikrasutem pas mociute. Jokubas gaudo katina kvatodamas.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Žvėriukė @ 2012 02 10, 11:08)
Jokubas normaliai pradejo kalbet kaip ir visi mazi vaikai , tik tiek, kad kalbos progresas kazkur ties 1,5 metukais sustojo.Jis ir dabar tiek tekalba, tik nelabai tikslingai. Pvz. Vakar ejom i parduotuve, tai beeidamas jis man ir atia atia pasake, nu pi pi buvo i tema, nes masinas mate....parduotuvej nei is sio, nei is to pasake "popa". Toks zodziu kratinys gaunasi ir viskas, be jokio rysio. Buna, kad tikslingai kazka pasako, bet taip mazai, kad net liudna  verysad.gif
Kai buvo tikrai regresas (2m), tai isvis jis man nieko nekalbejo suprantamo...tik sava kalba, paskui pamazu atsigamino.

Na tai nors tiek. Maniskis niekad nieko nekalbejo... Na yra tie "cia", "daug", "ate ate", "ka".. bet daugiau ir nieko...O va, mes po pusantro menesio svesim antraji gimtadieni irgi su prastom nuotaikom matyt.
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 02 10, 11:48)
LisJa, pas mumi buvo ryskus kalbos regresas. Kai vaikas mojeves, sakydaves "ate, ate" ir pan. viena diena eme ziuret i mus nesuprasdamas ko norim. mes jam mojuojam, sakom ate, o jis ziuri kaip pirma kart matydamas.... prasom is jo seno, gero "aciu", o vaikas nesuvokia nei kas tai, nei kam naudojamas....
Mes sian pas mociute apsigyvenom smile.gif namie elektros ner iki vakaro beveik, tai atsikrasutem pas mociute. Jokubas gaudo katina kvatodamas.... doh.gif

o kas nutiko elektrai?
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 02 10, 14:38)
o kas nutiko elektrai?

laiptinej lapels kabojo, kad kazkoks pastotes techninis tikrinimas smile.gif

lauke su Jokubu dukom kol as griuvau. tada Jokubas verkt pradejo, ir dar sudauztu riesu turejau ji namo parnesti, nes verke vaikas nuo dusios lotuliukas.gif neissiaikinau tik kodel. ar mamos gaila, ar issigando...
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 02 09, 17:41)

O kur jus DISCA darotes? Gal irgi VRC, ar ka praleidau?

Pas mus blogai.

mes savo miesto ligoninej,i VRC bijau ir vaziuoti siemet,nes pas mus irgi BLOGAI namie..klykimas,isterija,vel po metu pertraukos atsimine vaikas kad galima znaibyti man rankas,tai vel nudraskyta melyna vaikstau doh.gif neseniai nuklyke posma nes neleidau miegoti pietu ant vesiu grindu,nes ir taip pakosti doh.gif naudojuosi iseit kiekviena proga is namu,esu labai ramus zmogus bet jau taip pradeda nervinti mane tas kasdienis pragaras...
kai saukia vaikas,jei buna namie pradeda isterikuoti ir vyras,kodel tas vaikas rekia o as negaliu nutildyt,o jis irgi negali..ka turi galvoti kaimynai,jeigu vakar i duris pabelde moteris gyvenanti uz sienos ir pasake kad jei reikes kada pagalbos ar ko visada kreiptis galiu pas ja nes kai pas mus namie girdi tokius dalykus ji nezino ar ateit siulyt kazka,ar apsimest kad cia ne jos reikalas doh.gif doh.gif
Atsakyti
Laguna, kartais mes gyvenam panasiai. kai Jokubas piktas, MB irgi piktas, kad vaikas piktas. Kai Jokubas oziuojasi, MB vel erzinas. Tai abu mane is pusiausvyros musa doh.gif tai atejo toks laikas, kai arba turiu nekreit demesio arba isprotesiu.
Atsakyti
Oi merginos - na ir nuotaikos pas jus doh.gif

O Milda pradejo kalbet kita kalba blink.gif , siaip ji kalba pas mane normaliai, aisku kai kuriuos zodzius iskraipo - bet nepergyvenu del to schmoll.gif Va kas neramint pradejo - tai, kad sia savaite laikiau namie (sloga buvo) - ir ji zaidzia su lelem, savo zaidima tiek smarkiai komentuoja, tiek aktyviai sneka - bet ne vieno zodzio normalaus, net nieko panasaus i zodzius, o sneka su gestais, intonacijom ir pan blink.gif , daznai atlekia ko paklaust ar paprasyt ir "nepersijungia" i musu kalba, sako ana kazkokia - net nzn kaip reaguot i tai doh.gif
Atsakyti
Kriste, kuom sloga gydot? musiskei tuoj trys savaites.

maniskis dabar sneka svepluodamas. liezuvi i sona pasukes. pradzioj bandziau bart, dabar nebekreipiu demesio, gal sitaip greiciau pamirs.

ir turm labai grazu zodi... "abudusas" t.y. autobusas lotuliukas.gif
Atsakyti