Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

Sveikos mamytės,

ar priimsit į būrį ? ax.gif

mano mažajam 3,5 metuku, nekalba - tik daug savakalbės, tikslingai naudojami žodžiai tik keli, prieš savaitę konsultavomės VRS pas Mikulėnaitę - paliko mūsų miesto medikų diagnozę - įvairiapusis raidos sutrikimas su autizmo bruožais, laukiame kvietimo atsigulti į VRC ištyrimui... unsure.gif

Labai neramaus miego gydymui (naktį pradeda vartytis, stojasi, sėdasi, eina, blaškosi, kartais įsiverkia taip, kad nuraminam tik išbudinę) paskyrė melatoniną - gal teko kuriai susidurti? Kiek jis veiksmingas g.gif anksčiau vartojom vaistinėj gaminamą raminančią mikstūrą su bromu , gliukoze ir žolelėmis...
Atsakyti
QUOTE(Rasakila7 @ 2012 02 05, 01:23)
Sveikos mamytės,

ar priimsit į būrį ? ax.gif

mano mažajam 3,5 metuku, nekalba - tik daug savakalbės, tikslingai naudojami žodžiai tik keli,  prieš savaitę konsultavomės VRS pas Mikulėnaitę - paliko mūsų miesto medikų  diagnozę - įvairiapusis raidos sutrikimas su autizmo bruožais, laukiame kvietimo atsigulti į VRC ištyrimui... unsure.gif

Labai neramaus miego gydymui (naktį pradeda vartytis, stojasi, sėdasi, eina, blaškosi, kartais įsiverkia taip, kad nuraminam tik išbudinę) paskyrė melatoniną - gal teko kuriai susidurti? Kiek jis veiksmingas g.gif anksčiau vartojom vaistinėj gaminamą raminančią mikstūrą su bromu , gliukoze ir žolelėmis...

Sveika,
as kaip ir nesu oficialiai patvirtinta kaip sios temos nare ax.gif , bet jau senokai seku sia tema( gal veik pusmeti, kai pradejau nerimauti ir jau pati nuspeti kas darosi su musu mazium). Maziui greit 3 m., nekalba (keli garsai tik), turi emociju ir elgesio problemu, taip pat ryskus miego sutrikimai, ka patvirtino ir VRC atlikta elektroencefalograma. Va, ta pati VRS ART vedeja skyre melotonino preparata ( a la padeda vystytis tiems neissivysciusiems smegenu miego centrams) , duodam jau 5 men., Labai ryskiu pokyciu del miego nera, labai nezymus tie pagerejimai ( kiek lengviau uzmigti, kiek ilgesni miego tarpai, kiek gilesnes miego fazes), nezinau kaip tiksliau ta teiiama poveiki ivertinti, nu gal 10 procentu duociau g.gif Tiesa, man atrodo, kad hiperaktyvuma kiek pamazino, nu gal irgi koki 10 proc... Vis svarstau kiek tikslinga toliau vartoti, nes kaina nemaza, o poveikis - ?? Apskritai kuo daugiau gilinuosi i autistuku tema, tuo labiau linkusi tiketi nuomone, kad gydymo kaip ir nera, visi medikamentai tik kaip busenos palengvinimui ( velgi, pagal asmenine patirti, susidare ispudis, kad raminaciai veikia, ypac nestiprus zoliniai/homeopatiniai preparatai kazkaip nelabai taip, kaip pvz. musu kita vaika. Tas poveikis arba nezymus, arba buna kad priesinga reakcija duoda. cia gal del tu nestandartiniu smegenu jungciu, mastau g.gif ). Taigi, jums rinktis ar moketi veik 100 lt (nekompensuojamas) uz melotonina (kurio jau svarstau uz 10teriopai mazesne kaina siustis is uzsienio - zudo ta lietuviska vaistu kainu politika doh.gif ). Zodziu, ismeginsite, patys matysite koks poveikis butent jusu vaikui ( visi psicotropiniai vaistai kiekviena organizma gali kiek skirtingai veikti)
Atsakyti
Oj, mamukai, nezinau as kaip su tuo darzeliu doh.gif Kai gime, as vaiko neuzrasiau i joki, nes galvojau, kad nuo 2,5 metuku vesiu i privatu darzeli...deja gyvenimas apsiverte aukstyn kojom gimus broliukui verysad.gif Viena sirdies puse nori, kad vaikas butu su normaliais vaikais ir , kad mokintusi visko is ju, bet kita tam priestarauja. Nu ner tas vaikas jau toks baisiai sunkus, kad su juo butu neimanoma susitart ar kazko ismokint, bet svetimiems to nelabai ismanantiems zmonems jau ir bijau ji patiket verysad.gif Nu gerai, valgyt ismokins, ant puodo prasytis ismokins, o ka darys kai jam uzeis spiegimo priepolis g.gif O dar nuo minties apie ejima i darzeli mane baido, kad atsiskyres nuo manes jis gali baisiai sustresuot ir vel prasidet koks regresas, kas nutiko kai buvau paguldyta i ligonine su broliu. Jis labai prisirises prie manes...ziauriai. Cia uzpraeita savaite buvom keliom dienom su MB isskride, vaikus palikom seneliams, tai Jokubas netekes manes taip prisiriso prie senelio, kad ans net i WC be jo negalejo nueit...o jei kelioms minutems senelis dingdavo is J. buvimo vietos, tai iskart budavo paskelbtos paieskos. Kai grizom, toks pat sekiojimas prasidejo is mano paskos...jau seniau sekiodavo, o dabar visiskai viska salia manes daro arba prasosi, kad as buciau salia jo. Jei prie staliuko atsisedes delioja kazka, o as iseinu i kita kambari, tai ta pati momenta bega man is paskos arba labai sustresuoja doh.gif As i WC ranku nusiplaut ir tas jau salia stovi doh.gif
Del to Disk rezultatu, nu keistas man tas testas...pvz. tiriant vaiko kalbos supratima. Nu neparodo jis prasomas i daiktus, nerodo i savo kuno dalis, bet jis zino kur jo rankos, galva ar kojos ir kas yra duok kita ranka ar koja...ka reiskia seskis, stokis, einam, duok ranka, pastovek, palauk, ismesk i siuksliu deze ir t.t... O Diske praso "duok toki pat daikta"....jis tikrai nezino kas yra toks pats unsure.gif Arba kuris yra didelis arba mazas....o gal ir zino, bet nerodo, nes jis NIEKO nerodo verysad.gif Kazkaip as buityje su juo susikalbu, ir seneliai su juo susikalba, o dar jei pakeltu tonu pasakoma, tai isvis viska supranta.......tik su norais didesne beda, jei nezino pats ko nori, nes buna, kad vedzioja is kambario i kambari ir nezino ko cia paprasius. Kieme vel gi, turbut vienas is paklusniausiu vaiku jis. Aisku trimetinuko toli grazu neatitinka, bet ir ne 13 menesiu vaika unsure.gif
Musu veiksmus irgi kopijuoja: plauna grindis, WC, laisto geles, rakina duris (tik va lifto niekaip neismoksta iskviest), valo batus, atidaro duris paprasytas ir nepaprasytas, skuta bulves, morkas, tarkuot moka....
Kazkokios padrikos mintys, bet jau taip yra verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvėriukė: 05 vasario 2012 - 18:55
Del darzelio - nebijok mirksiukas.gif , maniske buvo nesveikai prisirisus prie manes - visos kiemo mamkos bijojo musu startavimo darzely - ir ka - sekes kur kas geriau nei visoms joms pacioms, tik mes va isleidom nuo 3 metu (jau sekancia diena), dvi savaites ejau su ja kartu ir buvau, apziurejom zaislus, taikemes prie rutinos, kada jie zaidzia, kada piesia, kada rengias, eina i kiema, gryzta is kiemo, plaunas rankas ir eina valgyt o maniske namo, paskui jai kilo klausimas - kodel jai valgyt neduoda, sakau todel kad mama salia turi, lik - duos ir tau, o mama kai tik pavalgysi - ateis ir lauktuviu atnes. Pirma karta palikau kai jie kieme buvo (kartu isejom) - gryzus atnesiau visiems saldainiu, kita kart jau palikau kai ejo rengtis i lauka, gryzus - knygute gavo, paskui piestuku (zodziu viska, ko reik darzeliui sunesiau padieniui, o ji jautesi "atsikrauscius") lotuliukas.gif Pietu liko miegot tik po metu, bet liko. Tokiai mamincei ir papinei nebuvo jokio streso, jokios tragedijos, i darzeli eina su didziausiu noru. Del isteriju - nu as jau zinojau daugmaz nuo ko jos gali but - perspejau akletojas ka daryt, kaip ju isvengt (gi darzeli lankiau 2 savaites lotuliukas.gif )

o del disc ir kalbos suvokimo - vaikui parodai kur didele kaladele o kur maza - ir jis jau zino, o va autistukui - reik suvokt kodel ta jau cia didele, o ta maza, jam ne kiek neaisku nuo jusu pasakymo. Tas pats del surask toki pat... Daugumai NT tai yprasta, mokytis nereik - musu vaikam - deja... Ismokom surast toki pat - suranda, sekantis klausimas buvo surask kitoki - ir vel is pradziu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 02 04, 22:44)
Isduokit paslapti-koki darzeli lanko jusiskis, kur cia tokios geros aukkletojos??? smile.gif

"Gėlyną" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 02 04, 10:23)
thumbup.gif , sveikinu - ir??? kokie rezultatai g.gif O pagalbos aisku kad laukiu, nors as pati irgi rasau ta pati (vargstu), tik kol nieks neatsiunte - jauciuos saugi ir turiu priezasti neskubet doh.gif  lotuliukas.gif , antra vertus - suprantu - kad vasari turiu jau eit i pabaiga su info apdorojimu doh.gif

Ačiū. Sekėsi l. gerai.
Parašyk, ko tau reikia. Pabandysiu pritūpti.
Atsakyti
Sveikos visos mamytes 4u.gif Kazkodel ilgai nesiryzau parasyt,vis paskaitydavau,pasidomedavau,pamastydavau..siandien prasausi i jusu kompanija:) 4u.gif Dukrai 4 metai su uodegele smile.gif ..kalba vaikiska kalba pagrinde,gali atsakyt i klausima taip arba ne,noriu -nenoriu,skaunu-neskanu ir t.t. Taciau pati jokiu klausimu niekad neuzduoda ..Pagrindine musu beda,kad truksta kalbos suvokimo,daug echolaliju..tikslios diagnozes taip ir neturim..nors ismindem ir psichologu ir neurologu takelius, buvome ir vilniaus VRC..islaukeme eiles ir grizome ta pacia diena,su rekomendacija apsilankyti PPT(kur buvome n..kartu,pasidaryti vel DISC,CARS(kurio musu rajone nedaro) tyrimus..PPT centro direktore vos nuo kedes nenukrito, kai mes grizome be diagnozes,as ir pati nesupratau kodel musu negulde,sako pirma tyrimai..kad mes viska turejome jau ir to PPT..zodziu padetis visiskai neaiski,neurologas tik pasake,kad greiciausiai cia netipiskas autizmas..Man labai neramu del ateities,dabar pakartotinai atliksime mes tuos tyrimus,grisime i VRC, gausime diagnoze tikiuosi g.gif Lankome darzeli,logopeda,spec.pedagoga.. O labiausiai mane neramina klausimas,ka reikes su dukryte daryt,kai sueis 7 metukai..i normalia mokykla mums tikrai nera vilties papult,gyvename rajone,kur nera kazkokiu spec mokykleliu(iskyrus internata,apie kuri as jokiais budais negalvoju) ...
Atsakyti
QUOTE(LABBRA @ 2012 02 06, 11:58)
Sveikos visos mamytes 4u.gif  Kazkodel ilgai nesiryzau parasyt,vis paskaitydavau,pasidomedavau,pamastydavau..siandien prasausi i jusu kompanija:)  4u.gif   Dukrai 4 metai su uodegele smile.gif ..kalba vaikiska kalba pagrinde,gali atsakyt i klausima taip arba ne,noriu -nenoriu,skaunu-neskanu ir t.t. Taciau pati jokiu klausimu niekad neuzduoda ..Pagrindine musu beda,kad truksta kalbos suvokimo,daug echolaliju..tikslios diagnozes taip ir neturim..nors ismindem ir psichologu ir neurologu takelius, buvome ir vilniaus VRC..islaukeme eiles ir grizome ta pacia diena,su rekomendacija apsilankyti PPT(kur buvome n..kartu,pasidaryti vel DISC,CARS(kurio musu rajone nedaro) tyrimus..PPT centro direktore vos nuo kedes nenukrito, kai mes grizome be diagnozes,as ir pati nesupratau kodel musu negulde,sako pirma tyrimai..kad mes viska turejome jau ir to PPT..zodziu padetis visiskai neaiski,neurologas tik pasake,kad greiciausiai cia netipiskas autizmas..Man labai neramu del ateities,dabar pakartotinai atliksime mes tuos tyrimus,grisime i VRC, gausime diagnoze tikiuosi g.gif Lankome darzeli,logopeda,spec.pedagoga.. O labiausiai mane neramina klausimas,ka reikes su dukryte daryt,kai sueis 7 metukai..i normalia mokykla mums tikrai nera vilties papult,gyvename rajone,kur nera kazkokiu spec mokykleliu(iskyrus internata,apie kuri as jokiais budais negalvoju) ...

Gerai, kad prisijungei 4u.gif
Kodėl manai, kad į bendrojo lavinimo mokyklą nėra vilties papulti? unsure.gif Dar turite kažkiek laikelio tobulėti. Juk vaikučiai ir su spec. poreikiais integruojami, pritaikomos programos.
Gal aš per daug optimistė, bet aš dar labai tikiuosi, kad mes galėsime neiti į spec. mokyklą unsure.gif O ir tuos vienerius papildomus metus organizuosiu cool.gif

Namie jau turime liginį. Gripas (ar kitas virusas) paguldė į lovą MB 38,5 'C doh.gif doh.gif doh.gif Na, čia beveik kasmet tokia taisyklė būna per jo gimtadienį, "nori" jis neiti į darbą unsure.gif
Bus išbandymas J ir mano imunitetui aggressive.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 06 vasario 2012 - 12:16
Ice, noriu labai.
Vakar grįžom iš ligoninės su Jokūbu.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2012 02 06, 12:04)
Gerai, kad prisijungei  4u.gif
Kodėl manai, kad į bendrojo lavinimo mokyklą nėra vilties papulti?  unsure.gif Dar turite kažkiek laikelio tobulėti. Juk vaikučiai ir su spec. poreikiais integruojami, pritaikomos programos.
Gal aš per daug optimistė, bet aš dar labai tikiuosi, kad mes galėsime neiti į spec. mokyklą  unsure.gif O ir tuos vienerius papildomus metus organizuosiu  cool.gif

Namie jau turime liginį. Gripas (ar kitas virusas) paguldė į lovą MB doh.gif  doh.gif  doh.gif Na, čia beveik kasmet tokia taisyklė būna per jo gimtadienį, "nori" jis neiti į darbą  unsure.gif
Bus išbandymas J ir mano imunitetui  aggressive.gif

As ir optimiste,bet vis kazkas"nusodina" mane..ir PPT ir neorologe sake,kad negalvokit kad ji bus stebuklas ir ji prades normaliai bendrauti..o darzelio aukletoja isvis gerai uzmete doh.gif karta atejau pasiimti vaiko(lankom normalu darzeli ),klausiu kaip sekasi,sako mamyte,cia tas pats kas klausti pas neregi,ka jis siandien mate.. doh.gif as net issiziojau,labai norejau padiskutuot ta tema,bet cia pradejo rinkti teveliai,ir ta kalba buvo palikta..tokiu "nusodintoju" daug ..nors mes nepasiduodame dar su teciu,sakome kad bus dar geriau,kad nenurasytu vaiko...

Sveikite ir nepasiduokite gripui doctor.gif
Atsakyti
QUOTE(LABBRA @ 2012 02 06, 13:29)
As ir optimiste,bet vis kazkas"nusodina" mane..ir PPT ir neorologe sake,kad negalvokit kad ji bus stebuklas ir ji prades normaliai bendrauti..o darzelio aukletoja isvis gerai uzmete doh.gif karta atejau pasiimti vaiko(lankom normalu darzeli ),klausiu kaip sekasi,sako mamyte,cia tas pats kas klausti pas neregi,ka jis siandien mate.. doh.gif as net issiziojau,labai norejau padiskutuot ta tema,bet cia pradejo rinkti teveliai,ir ta kalba buvo palikta..tokiu "nusodintoju" daug ..nors mes nepasiduodame dar su teciu,sakome kad bus dar geriau,kad nenurasytu vaiko...
Sveikite ir nepasiduokite gripui doctor.gif

Labuka. Siaubas, nu cia tai aukletoja blink.gif . Niekas nera nuo to apsaugotas, o juk ir ji gali susidurti gyvenime su tokia nelaime.. O tada ziuresim kaip ji stengsis kad "neregys praregetu".
Atsakyti
QUOTE(vega2 @ 2012 02 06, 12:36)
Labuka. Siaubas, nu cia tai aukletoja  blink.gif . Niekas nera nuo to apsaugotas, o juk ir ji gali susidurti gyvenime su tokia nelaime.. O tada ziuresim kaip ji stengsis kad "neregys praregetu".

Kadangi darzeli lankome normalu,tai aukeltojai mano vaikas per daug problematiskas atrodo palyginus su kitais..bet sitaip kalbet,tai tikrai yra mazu maziausiai nepedagogiska,neetiska ir t.t...Bandeme pakeist i spec.darzeli,bet man labai nepatiko,vaikai grupeje nekalbantys,mazesni amziumi(nes vietu nera su bendraamziais),tai pasilikome tame paciame..svarbu gauna pagalba kokios jai reikia,dukrai labai patinka darzelyje..beja,kita aukletoja yra labai puiki moteris ir visada mus paragina but optimistiskesniais..
Atsakyti