Oj, mamukai, nezinau as kaip su tuo darzeliu

Kai gime, as vaiko neuzrasiau i joki, nes galvojau, kad nuo 2,5 metuku vesiu i privatu darzeli...deja gyvenimas apsiverte aukstyn kojom gimus broliukui

Viena sirdies puse nori, kad vaikas butu su normaliais vaikais ir , kad mokintusi visko is ju, bet kita tam priestarauja. Nu ner tas vaikas jau toks baisiai sunkus, kad su juo butu neimanoma susitart ar kazko ismokint, bet svetimiems to nelabai ismanantiems zmonems jau ir bijau ji patiket

Nu gerai, valgyt ismokins, ant puodo prasytis ismokins, o ka darys kai jam uzeis spiegimo priepolis

O dar nuo minties apie ejima i darzeli mane baido, kad atsiskyres nuo manes jis gali baisiai sustresuot ir vel prasidet koks regresas, kas nutiko kai buvau paguldyta i ligonine su broliu. Jis labai prisirises prie manes...ziauriai. Cia uzpraeita savaite buvom keliom dienom su MB isskride, vaikus palikom seneliams, tai Jokubas netekes manes taip prisiriso prie senelio, kad ans net i WC be jo negalejo nueit...o jei kelioms minutems senelis dingdavo is J. buvimo vietos, tai iskart budavo paskelbtos paieskos. Kai grizom, toks pat sekiojimas prasidejo is mano paskos...jau seniau sekiodavo, o dabar visiskai viska salia manes daro arba prasosi, kad as buciau salia jo. Jei prie staliuko atsisedes delioja kazka, o as iseinu i kita kambari, tai ta pati momenta bega man is paskos arba labai sustresuoja

As i WC ranku nusiplaut ir tas jau salia stovi
Del to Disk rezultatu, nu keistas man tas testas...pvz. tiriant vaiko kalbos supratima. Nu neparodo jis prasomas i daiktus, nerodo i savo kuno dalis, bet jis zino kur jo rankos, galva ar kojos ir kas yra duok kita ranka ar koja...ka reiskia seskis, stokis, einam, duok ranka, pastovek, palauk, ismesk i siuksliu deze ir t.t... O Diske praso "duok toki pat daikta"....jis tikrai nezino kas yra toks pats

Arba kuris yra didelis arba mazas....o gal ir zino, bet nerodo, nes jis NIEKO nerodo

Kazkaip as buityje su juo susikalbu, ir seneliai su juo susikalba, o dar jei pakeltu tonu pasakoma, tai isvis viska supranta.......tik su norais didesne beda, jei nezino pats ko nori, nes buna, kad vedzioja is kambario i kambari ir nezino ko cia paprasius. Kieme vel gi, turbut vienas is paklusniausiu vaiku jis. Aisku trimetinuko toli grazu neatitinka, bet ir ne 13 menesiu vaika
Musu veiksmus irgi kopijuoja: plauna grindis, WC, laisto geles, rakina duris (tik va lifto niekaip neismoksta iskviest), valo batus, atidaro duris paprasytas ir nepaprasytas, skuta bulves, morkas, tarkuot moka....
Kazkokios padrikos mintys, bet jau taip yra
..." Sielvartas yra tikras. Bet nesiliauti sielvartauti - tai tragedija, baisesnė ir už tai, kad jūsų vaikas autistas"...