Labutis visoms
QUOTE(avesta @ 2012 02 05, 07:34)
Vis svarstau kiek tikslinga toliau vartoti, nes kaina nemaza, o poveikis - ?? Apskritai kuo daugiau gilinuosi i autistuku tema, tuo labiau linkusi tiketi nuomone, kad gydymo kaip ir nera, visi medikamentai tik kaip busenos palengvinimui ( velgi, pagal asmenine patirti, susidare ispudis, kad raminaciai veikia, ypac nestiprus zoliniai/homeopatiniai preparatai kazkaip nelabai taip, kaip pvz. musu kita vaika.
na dabar geriam savaitę laiko, mus perspėjo, kad poveikis gali pasijausti tik po dviejų savaičių, jeigu nebus jokio poveiko - duoti visą tabletę - naudoti mėn. laiko.
O dėl kainos -

JAV žymiai didesnis kiekis 6 dol., ir parduodamas kaip maisto papildas - pas mus gi tik su receptu ir kaina kosminė
QUOTE(Ice @ 2012 02 06, 13:04)
Namie jau turime liginį. Gripas (ar kitas virusas) paguldė į lovą MB 38,5 'C

Na, čia beveik kasmet tokia taisyklė būna per jo gimtadienį, "nori" jis neiti į darbą Bus išbandymas J ir mano imunitetui
daug sveikatos ligoniui
QUOTE(Dilaila72 @ 2012 02 06, 16:13)
sveiki!

skaitineju is palengvo ir kilo klausimas-tas melatoninas yra cheminis preparatas/psihotropinis??
tai hormonas, kaip mums buvo paaiškinta, autistiškiems vaikams jo ypač trūksta.
QUOTE(avesta @ 2012 02 06, 17:26)
O jusiskis kiekviena nakti taip miega? (man primine kaip skaiciau autistes Iris Hohansson atsiminimus apie vaikyste, kur jin pazimi jog jai uztekdavo miego 4-5 val. ir dabar ji tiek temiega)
ar inete kokiu tyrimu aprasymu pasiskaityti, nes truputi neramina, kad teko skaityti jog vaikams neskiriamas, o net anotacijoje rasoma jog nevartotinas ilgiau kaip 3sav... zodz, daug kalustuku man..
mūsiškis kasnakt taip - išmiega iki kokių 2-3 val. nakties ir pradeda blūdyti, paskui nuo kokių 4-5 val vėl ramus miegas būna, bet tos 1-2 val taip išderina mus pačius - atrodo visą naktį nemiegota
QUOTE(La pluie @ 2012 02 07, 12:19)
Man tik pirmi metai buvo sunkus, kada as dar labai norejau tiketi, jog mano vaikas - toks kaip kiti. Tada gaudziau kiekviena zvilgsni, zodi ir stresuodavau. Veliau kazkaip nusiraminau ir i pastebejimus ismokau ramiai reaguoti
man šie pirmieji metai po diagnozės nustatymo irgi labai sunkūs. Sunkiausia kai protingos tetulės ar kitos personos pradeda savo patarimus dalinti ir komentarus ir nuomones žarstyti

na bet nieko, užsiauginsim stoooorą odą
QUOTE(meri-le @ 2012 02 07, 12:23)
Bet ne tai idomiausia praeita savaite atsiunte atsakymus, tai kai skaiciau ir pykau ir juokiaus, labai jautesi "copy paste" principas,
jetus...
nors ką - mes po konsultacijos gavom išrašą ir skaitau - išrankus maistui (pasakėm kad nevalgo vienintelio dalyko, žalių daržovių salotų)
QUOTE(taiklioji @ 2012 02 07, 12:41)
Laba mamos,
kaip tvarkotes su nagu kirpimu?
pas mus cia kazkoks kosmaras.....
labai gerai, niekada nekilo problemų.
QUOTE(laguna11 @ 2012 02 07, 14:13)
as tai vakar MB mokiau,kaip reikia vaikui klausimus uzduoti

vakare jis sako vaikui ar nori miegoti jau eiti?aisku vaikas sako NE

as jam sakau tu gi pastoviai ne taip klausi,niekada nereikia klausti ar nori valgyti?tu klausk ar nori sriubytes ar koses.neklausk ar nori miego,o klausk pvz ar nori atsigules sita kaldryte uzsikloti ar adialiuka? kad bet kuris vaiko atsakymas butu naudingas tau

o vaikas galvotu kad cia jis pats prieme sprendima
ačiū už mintį, gal ir kitos pasidalintumėte kaip su tokais vaikais bendraujat, papasakokit ypatumus? būsime labai dėkingi
iš didesnių problemų mums patiems - tai kad vaikinas nesiprašo į tualetą didelio reikalo - krauna į kelnes ir viskas, o paskui kaip ančiukas lekia mūsų ieškoti ir tempia į WC

neįsivaizduoju kaip paaiškinti ir kaip išmokyti.
mažo reikaliuko irgi ne visada prašosi, dažniau patys paraginam (na jo prašymas toks - atlekia ir tempia kažkurį už rankos į WC), ypatingai avarijos nutinka, jeigu užsižaidžia kažką kompiuteryje.
Dėl darželio - maniškis eina į specializuotą darželį, tačiau pačių auklėtojų iniciatyva, eina į sveikų vaikų grupę ir net neketina jo perkelti į neįgaliukų grupę. O kadangi darželis spec. gaunam visą paskirtą pagalbą - kineziterapiautą, masažą ir logopedą (tik nežinau kodėl, bet buvo pasakyta, kad spec. pedagogas dar su juo nedirbs, per mažas dar).