Įkraunama...
Įkraunama...

Narcizai

QUOTE(liepsnele @ 2009 02 15, 14:03)
Na, stai mano grozis  blush2.gif

ech, pavasarėlis wub.gif wub.gif
Atsakyti
Liepsnele, grazu thumbup.gif

QUOTE(Blizge @ 2009 02 15, 15:46)
cia ziuriu svoguneliai islinde is zemiu, o as juos pakavojau po zememis, tai man jie neprazys?
Ar tik veliau viskas bus?

cia gi parduotuvinis/kambarinis variantas.
jei i dirva sodinai, tai 10cm gylin reikejo.
jei vazonan - na vis tiek po zemem geriau 4u.gif islys. ir prazys.
Atsakyti
QUOTE(Blizge @ 2009 02 15, 15:46)
cia ziuriu svoguneliai islinde is zemiu, o as juos pakavojau po zememis, tai man jie neprazys?
Ar tik veliau viskas bus?

na negaliu tiksliai komentuot del narcizu, bet svogunines geles kambary (pvz. amarilius) sodina taip, kad svogunas siek tiek islindes is zemes butu. Maniskiai jauciu, kad dar ir isaugo patys aukstyn nuo zemes, bet cia tik speju taip, juk pirkau jau pasodintus blush2.gif Padovanojau mamai prazydusius grozius, nes narcizas - jos megstamiausia gele, metu pabaigoj bandysiu padalint i kelis vazonelius, kad abi turetumem, labai tikiuos dar karta prazydint ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rokoko @ 2009 02 06, 15:11)
FleurDeLis,  4u.gif

doh.gif priminėt

POETINIAI narcizai kvepia narcissus poeticus
Aš jau galvojau juos išrauti, bet kažkaip pernai ''įžiūrėjau'' ju grožį blush2.gif
Jie gan kuklios išvaizdos, palyginus su kitomis rūšimis, bet skynimui verta turėti.
Pusiau pilnaviduris poetinis pats vėlyviausias narcizas pas mane - praktiškai birželį siekia.

man jų kvapas thumbup.gif
Atsakyti
Merginos, o kai mano narciziukai pražydės, kuriuos turiu namuose vazone tai juos galima išsaugoti kitai žiemai, kad namuose pražydinti?

kaip su jais elgtis kai pražydės? nukirpti pražydėjusius žiedkočius ir persodint gal į kitą žemę, tręšt ir laistyt kurį laiką o paskui iškast ir palikt miegoti išdžiovinus...

nu, eisiu dar perskaitysiu viską nuo pradžių. Lyg skaičiau jau šitą temą, bet painiojasi jau viskas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(*elfė* @ 2009 02 19, 12:35)
Merginos, o kai mano narciziukai pražydės, kuriuos turiu namuose vazone tai juos galima išsaugoti kitai žiemai, kad namuose pražydinti?

kaip su jais elgtis kai pražydės? nukirpti pražydėjusius žiedkočius ir persodint gal į kitą žemę, tręšt ir laistyt kurį laiką o paskui iškast ir palikt miegoti išdžiovinus...

nu, eisiu dar perskaitysiu viską nuo pradžių. Lyg skaičiau jau šitą temą, bet painiojasi jau viskas blush2.gif

jo, perskaičiau dar kartą temukę nu kaip ir aišku, paaiškinta čia viskas. 4u.gif

darysiu taip-kai nužydės aš paliesiu, patręšiu, kai nugels lapai tada išimsiu iš važončiko ir laikysiu iki rudens, rudeniui atėjus pasodinsiu į vazoną ir laikysiu balkone pridengus nuo saulės... o tada kokį vasarį ar sausį trauksiu ir atsinešiu į namus, gal žydės vėl g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *elfė*: 19 vasario 2009 - 13:37
QUOTE(liepsnele @ 2009 02 06, 17:34)
maximoj  lotuliukas.gif
neprazyde 6,99, o prazyde po 8,99 lyg tais  ax.gif

o tuos maximinius prazydusius reikia persodinti ar laikyti pirktiniame vazone kol nuzydes? g.gif
Atsakyti
Siandie prisipirkau nukainuotu narcizu, jau beveik perzydeja, bet labai grazus ,tokie smulkuciai pilnavidurei thumbup.gif . Patarkit ar man jie isilaikys ,nenumirs? Kaip geriausia reiktu su jais elgtis,seip turiu ir galimybe lauke pasisodinti ,bet man ir namie tokiu groziu norisi turet.
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2009 02 20, 15:25)
o tuos maximinius prazydusius reikia persodinti ar laikyti pirktiniame vazone kol nuzydes? g.gif

persodint tikrai nereikia schmoll.gif , isvis sukrovusios zieda geles nemegsta but judinamos. O ka daryt, juk Elfe pries tai surase savo zinutej, paskaityk!

QUOTE(jurg_ili @ 2009 02 20, 17:06)
Siandie prisipirkau nukainuotu narcizu, jau beveik perzydeja, bet labai grazus ,tokie smulkuciai pilnavidurei  thumbup.gif . Patarkit ar man jie isilaikys ,nenumirs? Kaip geriausia reiktu su jais elgtis,seip turiu ir galimybe lauke pasisodinti ,bet man ir namie tokiu groziu norisi turet.

Na ziedai perzydeje nudzius, dar kuri laika zaliuos lapai, o paskiau ir jie nudzius. tada metas isimti is zemes svogunelius ir laikyti juos vesiai iki rudens. Jei sekmingai sudygs, tai ziedelius pamatysi tik kitamet arba metu pabaigoj 4u.gif
Atsakyti
Savo narcizų vazonėlį perlaisčiau-supūdžiau pirmuosius šešis žiedus net. Taigi, merginos, neliekit dažnai... aš atrodo neliejau dažnai, bet matyt ir tiek jiems užteko. Gerai, kad kiti žiedai sveiki, auga, gelsta, lenda po truputį. Keista, kad visi nenupuvo, bet tuom tik džiaugiuosi
Atsakyti
QUOTE(*elfė* @ 2009 02 23, 13:32)
Savo narcizų vazonėlį perlaisčiau-supūdžiau pirmuosius šešis žiedus net. Taigi, merginos, neliekit dažnai... aš atrodo neliejau dažnai, bet matyt ir tiek jiems užteko. Gerai, kad kiti žiedai sveiki, auga, gelsta, lenda po truputį. Keista, kad visi nenupuvo, bet tuom tik džiaugiuosi

Tik nesakyk, kad laistei is virsaus unsure.gif
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti