Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios grindų dangos - 3

mes visame bute išklojome kamštines grindis Egger firmos, kur sudedamos yra. Na taip, šiltesnės ir malonios kojoms, bet kokybe tai nusivyliau...aišku labai atsparumo ir nereikėjo tikėtis bet kartais atrodo kad įdužimai grindyse atsiranda tiesiog iš oro biggrin.gif nes koks aštresnis daiktas nukrenta, ar kas nors ne taip pasideda ir arba skylutė arba nubrozdinimas...tad šiuo atveju bent jau mums nepasiteisino sad.gif na gal mūsų klaida buvo kad visur dėjome, miegamuosiuose tai tokia danga super wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aqvilux @ 2015 05 18, 22:43)
mes visame bute išklojome kamštines grindis Egger firmos, kur sudedamos yra. Na taip, šiltesnės ir malonios kojoms, bet kokybe tai nusivyliau...aišku labai atsparumo ir nereikėjo tikėtis bet kartais atrodo kad įdužimai grindyse atsiranda tiesiog iš oro biggrin.gif  nes koks aštresnis daiktas nukrenta, ar kas nors ne taip pasideda ir arba skylutė arba nubrozdinimas...tad šiuo atveju bent jau mums nepasiteisino sad.gif  na gal mūsų klaida buvo kad visur dėjome, miegamuosiuose tai tokia danga super  wub.gif

o jus lakavote jas papildomai dar po sudejimo ? teoriskai nera butina, BET..
Atsakyti
keliu i viršų, mano statybose reikia rinktis dangą grindų g.gif
tai kokias dangas renkatės šildomoms grindims.
Mano vyras už plyteles nes geriausiai praleidžia šilumą, o as ne labai... šalta...tai renku informaciją kaip įtikinti kad ir be plytelių yra kas gerai praleidžia šilumą...
Atsakyti
QUOTE(sarra @ 2015 11 17, 16:34)
keliu i viršų, mano statybose reikia rinktis dangą grindų g.gif
tai kokias dangas renkatės šildomoms grindims.
Mano vyras už plyteles nes geriausiai praleidžia šilumą, o as ne labai... šalta...tai renku informaciją kaip įtikinti kad ir be plytelių yra kas gerai praleidžia šilumą...

Yra, PVC danga. Mes kaip tik irgi renkamės dangą, bet turbūt liksim prie plytelių pirmame aukšte. Žiūrėjom PVC lenteles. Tai tos, kurios atrodo gerai, vos ne kaip parketas, su visa medžio "faktūra" ir t.t., tai jos kainuoja +-40 eurų. Mums tai per brangu. Yra ir už 18, bet jos man visai nepatiko. Gal reik dar kažkur kitur žiūrėt. Mes žiūrėjo būtent lenteles, ne rulonuose
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2015 11 17, 19:57)
Yra, PVC danga. Mes kaip tik irgi renkamės dangą, bet turbūt liksim prie plytelių pirmame aukšte. Žiūrėjom PVC lenteles. Tai tos, kurios atrodo gerai, vos ne kaip parketas, su visa medžio "faktūra" ir t.t., tai jos kainuoja +-40 eurų. Mums tai per brangu. Yra ir už 18, bet jos man visai nepatiko. Gal reik dar kažkur kitur žiūrėt. Mes žiūrėjo būtent lenteles, ne rulonuose

pasakykt man zaliai, tai ta pvc danga kaip linoliaumas dedasi ar atskiromis dalimis (lentelemis) renkamos,
ir dar ar paciam galima tas pvc grindis pasidaryti ar reikia meistru su spec. technika
Atsakyti
QUOTE(sarra @ 2015 11 17, 20:06)
pasakykt man zaliai, tai ta pvc danga kaip linoliaumas dedasi ar atskiromis dalimis (lentelemis) renkamos,
ir dar ar paciam galima tas pvc grindis pasidaryti ar reikia meistru su spec. technika

Yra ir tokios ir tokios. Žodžiu yra rulonuose, kaip suprantu dar yra plytelėmis (šitų nemačiau) ir yra lentelėmis (nu kaip parketas, laminatas).
Tai lentelėmis labai paprasta pačiam susidėti, jos kaip click tipo sistema. Susijungia su jau specialiai padarytomis tokiomis "ausytėmis". Gal yra ir be jų, klijuojamos, bet mes tokių nežiūrėjom, nes tokias pačiam susidėt jau būtų sudėtingiau.
Atsakyti
Man asmeniškai nelabai patiko pvc danga dėl to linoleumo įspūdžio. Rinkomės tarp plytelių ir laiminato bei parketo. Parketo atsisakėm dėl netvirtumo. Nes turim šunį ir žinau, kad pas draugus, turinčius šunį, matosi parkete net skylutės...
Dėl plytelių irgi kariavom su vyru biggrin.gif Mano argumentas - laminatas geriau, nes maloniau, vaizdas gražesnis, šiltesnis vasarą bei kai nėra šildymo. Tiesiog ant jo vaikščioti maloniau. O šilumos pralaidumas taip pat pakankamai didelis. Plyteles dedame tik virtuvės ir koridoriaus zonose dėl valymo patogumo. Plius nukritus ant plytelių kažkokiam daiktui daug didesnė galimybė sudužti (tiek daiktui, tiek plytelei).
Atsakyti
Susidejom PVC viniline danga, klijuojama, lentelemis. thumbup.gif Silumos laidumas - kaip plyteliu, praleidzia 5-10 k geriau, nei kazkoks laminatas. Dangos storis 2,5mm, komercinems patalpoms. Kaina kazkur nuo 19e, plius klijai ir darbas.
Galima patiems klijuotis, nesudetinga pakankamai

QUOTE(meme @ 2015 11 17, 18:57)

Atsakyti
QUOTE(zemaiteki @ 2015 11 18, 11:16)
Man asmeniškai nelabai patiko pvc danga dėl to linoleumo įspūdžio. Rinkomės tarp plytelių ir laiminato bei parketo. Parketo atsisakėm dėl netvirtumo. Nes turim šunį ir žinau, kad pas draugus, turinčius šunį, matosi parkete net skylutės...
Dėl plytelių irgi kariavom su vyru biggrin.gif Mano argumentas - laminatas geriau, nes maloniau, vaizdas gražesnis, šiltesnis vasarą bei kai nėra šildymo. Tiesiog ant jo vaikščioti maloniau. O šilumos pralaidumas taip pat pakankamai didelis. Plyteles dedame tik virtuvės ir koridoriaus zonose dėl valymo patogumo. Plius nukritus ant plytelių kažkokiam daiktui daug didesnė galimybė sudužti (tiek daiktui, tiek plytelei).

Svarstėm ir laminatą, bet atbaido, kad negalima jo klijuoti, o būtinai reikia dėti paklotą. Dėl dūžių tai niekas neapsaugotas ant jokios dangos, juolab, kad dažniau dūžta indai virtuvėje, kur Jūs turėsite plyteles 4u.gif
Aš noriu vientiso grindų vaizdo visoje bendroje erdvėje rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(arkava @ 2015 11 18, 11:29)
Susidejom PVC viniline danga, klijuojama, lentelemis.  thumbup.gif  Silumos laidumas - kaip plyteliu, praleidzia 5-10 k geriau, nei kazkoks laminatas. Dangos storis 2,5mm, komercinems patalpoms. Kaina kazkur nuo 19e, plius klijai ir darbas.
Galima patiems klijuotis, nesudetinga pakankamai

Na tai bendroj sumoj vis tiek nemažai gaunasi pridėjus darbus. Aišku jei pačiam daryt, tuomet pigiau klijuojant.
Atsakyti
Bendra suma 1m2 kazkur 22-23e.
Isklijavom 100 proc. visur, (vonias, WC..) thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2015 11 18, 11:29)
komercinems patalpoms

O jeigu ne komercinėms, o gyvenamosioms, daug pigiau gaunasi?
Atsakyti
Dėl šilumos laidumo tai aktualu tik greitumas kambario įšilimo, bet gi žiemą šildome ištisai, tai skirtumo net nepajusite. Svetainė bus su valgomuoju ir ten laminatas, o ne plytelės. Bet šiaip man sakau nepatinka plytelės vasarą, o ypač rudenį, kai dar nešildo. Jos šaltos ir nemalonios.
Atsakyti