Įkraunama...
Įkraunama...

Estetinis plombavimas

butent, po laminaciu - estetinio jau nepadarysi, o po plombavimo - galima dar viskas 4u.gif as apie laminates pagalvosiu, kai plombos isbirs, bet kol kas, tai jie tokie pat, ir jokio ispustumo nera, kokie mano nuosavi, tokie ir dabar, tik spalva pasikeitus, aisku, galima ir forma rinktis, ka padaryciau renkantis laminates, tiesiog, man paciai nelabai patinka man dantu forma, tik tiek, bet esme- tai renkas zmones siuos dalykus ne todel, kad uzsispiria, o todel, kad reikia, kad nori nebijoti nusisypsoti, aisku, kaimo bobutei ir mano senieji gal buvo grazus, naturalus, pilki, rudi, plombuoti biggrin.gif ir galvojo, vaikeli, vaikeli, ka darai biggrin.gif
geru spec, geros laminates kainuoja tikrai daugiau nei estetinis, mano paskaiciave buvo 2500 uz dantuka, ir beje, kad dantis lieka panasesnis i pagaliuka - tas tiesa, daktaras pats paemes lapeli man piese, kad isivaizduociau, gal todel, kad man buvo baisoki dantys, gal turint gerus, lygius, neplombuotus, gaunasi kitaip...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knopke*: 04 rugpjūčio 2014 - 07:56
QUOTE(Spinduliux @ 2014 08 03, 17:59)
Norėčiau ir aš pateikti savo žinias bei turimą nuomonę apie estetinį plombavimą. Visų pirma nėra ką lyginti estetinio plombavimo ir protezavimo laminatėm. Gal labai siaubingai skamba žodis "protezavimas". Bet, iš tiesų, danties paruošimas beveik toks pats, tik vaizdas kokybiškesnis. Po estetinio dantys atrodo gal ir gražiau nei buvo (dėl to turbūt ir daroma ši procedūra), bet jie atrodo negyvi, kaip plasmasiniai. Be to, burnoje sunkiau išgauti pačią formą. Taip pat yra didelė karieso tikimybė po pačiom plombom. Tik bėda tame, kad karieso nepamatysite taip greitai. Estetinis daromas ne su paprastom plombom. Yra atliekamas sluoksniavimas tam tikrom medžiagom, kurios savo spalva, skaidrumu yra panašios į dantį. Bent taip turėtų būti daroma. Ne visada pavyksta užpildyti visus mikrotarpus, dėl to patenka bakterijų ir vystosi kariesas. Laminatės yra neginčijamai gražiau ir natūraliau, bei laiko daug ilgiau. Jos daromos laboratorijose, specialistų, puikiai išgaunant spalvą su visais natūraliais skaidrumais bei formą. O kaina, tikrai, skiriasi ne ką daugiau arba visai nesiskiria (lyginant su ten, kur darėsi Knopke). Estetinio plombavimo vaizdas  primena išpūstą dantį (bent jau kiek mačiau), labai nenatūralu. Laminatė kenkia dančiui daug mažiau, nei estetinis. Paruošiant dantį laminatei, nušlifuojamas tik minimalus danties paviršius. Prieš estetinį dantis nežinau ar šlifuojamas, bet kad ėsdinamas rūgštimi, tai turbūt tikrai. O jei šlifuojama, tai koks skirtumas tarp laminatės ir estetinio (kas liečia danties pažeidimą)? Bet tolimesnė danties būklė ir vaizdas skiriasi labai. Mačiau nemažai estetinio ir laminačių, patikėkit, tikrai nėra ką lyginti. Tik laminatėms reikia gerų specialistų. Žinoma, jei nėra galimybės pasidaryti laminačių, o kaina estetinio nesiekia 600 lt, tai finansiškai apsimoka estetinis. Bet tik finansiškai. Bet, jei už estetinį mokat po 1000 ir daugiau, tai gerai pagalvočiau apie būsimą vaizdą ir pasekmes. Negadinkit dantų, jei įmanoma apsieti be estetinio ar protezavimo.

g.gif na man atrodo jus cia kazka gerokai pamaishet. Estetinio kaina priklauso nuo to, kiek tos plombos ant danties uzkraut reikia (pvz man nemaai dejo, tai apie 350 - 400 lt uz danti buvo), o laminates yra tokia pat kaina, kaip protezuoto danties, t.y. apie 1500 lt (tiek Prodente, tiek MIR, tiek Pilenej, t.y. manau daugumoj vietu vienoda), taip kad tikrai nepanashi kaina schmoll.gif Ir del shlifavimo drysciau abejot - as nepamenu, kad man estetini darant is viso kazka butu shlifave ar juo labiau esdine rugstim schmoll.gif Gal kazkiek ir pashlifavo, kad ta plomba prisiklijuotu, bet jau tikrai neesdino jokiom rugstim. Cia panashiai kaip ir paprastam plombavime - kazkiek pagrezia, kad plomba laikytusi. Ir kai jus sakot "jei galima apsieit be estetinio ar protezavimo", tai laiminates tikrai arciau protezavimo nei estetinis, tai greiciau darykites laminates tik tada, jei jau nebegalima susitvarkyt su estetiniu.
Atsakyti
QUOTE(knopke* @ 2014 08 04, 08:54)
butent, po laminaciu - estetinio jau nepadarysi, o po plombavimo - galima dar viskas 4u.gif



drinks_cheers.gif kažką supainiojo Spinduliux unsure.gif
Atsakyti
O darant estetinį - dantis numarinamas, t. y. nervai ištraukiami ir dantis padaromas negyvas, ar tai daroma gyvam dančiui?
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2014 08 07, 10:10)
O darant estetinį - dantis numarinamas, t. y. nervai ištraukiami ir dantis padaromas negyvas, ar tai daroma gyvam dančiui?

beabejo, kad dantis tausojamas, tiek sveikiems, tiek negyviems dantims tai daroma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2014 08 07, 10:10)
O darant estetinį - dantis numarinamas, t. y. nervai ištraukiami ir dantis padaromas negyvas, ar tai daroma gyvam dančiui?


Ne ne, negyvas tai tikrai nepadaromas - tiesiog nuskausminama kaip ir paprastai plombuojant mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū už atsakymus 4u.gif , nes tada pagalvojus reiktų dar prieš tai visus kanalus plombuoti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2014 08 07, 16:09)
Ačiū už atsakymus  4u.gif , nes tada pagalvojus reiktų dar prieš tai visus kanalus plombuoti  doh.gif

jei bus negyvas dantis, taip, reikes suvarkyti visa dantuka is pagrindu, pertvarkyti kanalus
Atsakyti
Tai kad nieko nesumaišiau. Kiek nušlifuoja, priklauso nuo to, kiek pažeistas dantis. Kad ir estetinį darant, juk išėmus senas plombas ir nuėmus paviršių, iš danties ir lieka pagaliukas. Dedant laminates tas pats būtų prie tokios situacijos. O jei dantis sveikas, bet daroma viskas tik dėl spalvos, tai paviršius vistiek kažkiek turi būti nuimtas, nes kitaip nelieka vietos plomboms ar laminatėms. Kitu atveju dantis atrodo išpūstas. Bet kokiu atveju, laminatės bus tvirčiau, gražiau, estetiškiau ir ilgaamžiškiau. Beje, kai kurie gydytojai nemoka paruošti dantukų laminatėms, t.y. teisingai nušlifuoti, nes tai nėra taip paprasta, todėl geriau siūlo estetinį plombavimą.
Atsakyti
Darausi ir as estetini, ir noreciau jau pasirupinti gera dantu pasta.. Bet sako, kad ne visos tinkamos.. Konkreciau noriu balinamos is Crest, bet ar galima ja? Ar gal kokia kitokia gera pasiulytumet?
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti