QUOTE(Giedre.vs @ 2012 02 22, 20:52)
Tonzilitas tai tonzilių uždegimas. Būna, kad matosi kaip kamšteliai pūliniai, tada būna pūlinis arba angina kitaip. Šiaip jau čia lor sritis- pediatras gali žiūrėti, bet jei nuolatos kartojasi reikia vaikščioti pas lor. Manau geriau turėti gerą loristą.
Manau į Santariškes reikia važiuoti, jei tai nuolatos kartosis. Iš anksto susitarti. Aš turiu daug pažįstamų ten. Niu turbūt jums paskyrė kokį tonsilgon N lašiukus. Mano abi dukros vargo su nuolatiniais tonzilitais - išbandėm daug- o realiai padėjo tik operacija. Jei kas domina- gali klaust.
Šiaip jau ten kai prasideda- tai dažniausiai uždegimas vyksta pačiose tonzilėse- jos net išdidėja.
O aš žinokit toj nuorodoj nepastebėjau nieko ypatingo.

jo tonzilgona paskyre gerti visa menesi profilaktiskai, o kaip susirgs liepe butinai pas ja kad daktere nusiustu
Papildyta:
QUOTE(vaidicita @ 2012 02 22, 20:09)
zibba is tikruju...
mano gydytoja niekad su manim nesigincija
jei pasakom kad reikia tai reikia. ar gi jai sunku nusiusti kad mamytei ramu butu . mano dukryte irgi state koja sukdama i peda bet labai greti baiges sita bedele, Kaune tai zinau gera gydytoja. vilniuje nieko patart negaliu. labai svarbu kokybiski, ne per dideli, ne per mazi, odiniai , patogus batukai, su tvirtu uzkulniuku, kad nesmukciotu ir pan. toliau namuose tai ant pirstu galu tai ant kulnu pavaiksciot, nusipirkt ta kamuoliuka su spygliukais ir namie per padukus su juo vazinet, neleist sedet varlyte, turi sedet kaip turkas... dar atsils oras dazniau basai ant smelio, ant zolytes, ant akmenuku.. daugiau taip greit nepamenu ka mums sake...
zinau kad labai gerai baseinas stiprint raumenukams ir siaip , mes ilgokai lankeme o siemet kai istisai sergam ner kada pradet...
o tonziles maniskei isoperavo, niu dar tik 2,5 menesio po operacijos bet as pagerejima matau, nes sirgdavom puliuojancia angina tai turbut kas 2 savaites
pageriam 10 dienu antibiotikus praeina dar max 20 dienu ir puliuojanti angina
per metus berods 8 kartai buvo ...
mano gydytoja niekad su manim nesigincija

zinau kad labai gerai baseinas stiprint raumenukams ir siaip , mes ilgokai lankeme o siemet kai istisai sergam ner kada pradet...
o tonziles maniskei isoperavo, niu dar tik 2,5 menesio po operacijos bet as pagerejima matau, nes sirgdavom puliuojancia angina tai turbut kas 2 savaites

o batukai butinai tik nauji geriau butu, ar tinka ir nenunesioti?
o kai baseina lankete, nesirgdavo?nes as bijau uzsikresti nuo kitu , nes maniskes baisiai nualintas imunitetas