QUOTE(ausrele_s @ 2012 05 04, 04:58)
Labutis
Merginos zinau, kad kai kurios laikot kremukus saldytuve, kai kurios tiesiog spintelej. Tos kur laikot spintelej vasarai dedat daugiau konservanto? Per sia silta sav. man antras kremukas sugedo

vienas buvo tik kelis kart panaudotas, o kito kazkur puse dar buvo. Atrodo viska dezinfekuoju..Nezinau ar cia sutapimas ar daugiau reik konservanto det. Naudoju cosgart 0,6%kaip ir rekomenduoja AZ.
Ziema-vasara laikau visus savo gaminius saldytuve, tik dantu pasta ir skalavimo skysti vonioje, bet labai nedideliais kiekiais. Dar mama savo kremuka kelis ml laiko spinteleje, nes jos oda su kuperoze, tad saltukas negerai. O taip viskas pas mane gyvena saldytuvo durelese

, iskaitant aliejus, citrusinius EA.
Visus indelius, butinai kamstelius, saukstelius dezinfekuoju spiritu.
Sutinku su Agnė/Ramutė , kad net naturalios kilmes konservantai nera gerai. Bet! Kur kas blogiau yra bakterijos, mikroorganizmai plintantys kreme, net gi ka tik pagamintame. Naminese salygose mes negalime palaikyti operacinio sterialumo, o bakterijos ir t.t. kremuke plinta ta pacia akimirka, kai sujungiame tarkim vandeni su aliejumi., nekalbant apie tai, kad dar naudojame aktyvius komponentus, ekstraktus ir panasiai. Su emulsikliu emulsijos genda greiciau, negu su vasku.
Mes naudojame naturalius aliejus, hidrolatus, vandeni, istraukas - musu kremas gyvas, kvepuoja, turi gyvybe! Bet butent todel tos bakterijos dar greiciau plinta

. Kai mes gaminame maista, koks tai budas bebutu, ar kepame ar verdame, ar saltai koki majoneza (kad ir be kiausinio) suplakame, tai negali laikytis ilgai. Juk nevalgysime maisto, pagaminto pries 2 savaites. Taip ir su musu kremukais. Be konservanto, palaikant imanoma sterialuma, 1 savaite. maksimum 2 saldytuve gali issilaikyti kremas su minimus bakteriju. Kai gaminys keicia kvapa, ar spalva - tai jau toli "pazenges" gedimo procesas. Dazniausiai mes tu gedimu nematome, bet jie jau gali buti. Jei oda geros bukles, be jokiu problemeliu, ji gerai susitvarkys su bakterijomis susidariusiomis kreme be konservanto. Bet jei yra spuogeliu, berimu, alergija, tie mikroorganizmai gali pabloginti situacija...Gana daznai susiduriu su merginu patirtimi, kurios pastebejo kad sumazejo odos berimai ir kazkokios reakcijos i krema, kai pradejo konservuoti savo gaminius. Tik reikia parinkti tinkama, kuo "sveikesni" ( deja tai gali buti ir sintetinis kaip goscard is AZ) butent jums nesukelianti alergijos, konservanta. Zinoma, reik suprasti kad spuogelius gali sukelti ir siaip aliejai, ar komponentai.
Knygoje "Naujoji kosmetologija" I tomas Margolina (nereali knyga) raso, kad antioksidantu pakaktu, jei kremas butu pagamintas super sterialiai, ir sufasuotas i vienkartines ampules.
Zinoma, kad ir pats konservantas gali sukelti kazkokia alergija, viskas individualu (!). Ir beje kuo "naturalesnis" konservantas, tuo daugiau jo reikia deti i gamini. Dar priklauso ir nuo paciu sudedamuju daliu recepte. Beto reik ziureti, kad konservuotu kuo platesniame diapozone. Daznai buna kad konservuoja bakrerijas, bet nekonservuoja grybelius ir panasiai.
Tad as viska konservuoju jei yra vandenine dalis, isskyrus savo bandomuosius kremus, kuriuos gaminu keliom dienom

. Niekada nevirsiju konservanto rekomenduojamos dozes, kartais dedu net maziau.
Na, isreiskiau tik savo nuomone, ne diskusijai