Įkraunama...
Įkraunama...

Provanso ir klasikos gerbėjos/-ai

QUOTE(vanesax @ 2012 02 17, 22:04)
biggrin.gif nezinau, gal man jau reiketu susirupinti del savo bernuzeliu  g.gif , bet ne tik , kad nesigedija, o dar ir dziaugiasi. Siandien pasikvieciau abu prie kompo ir parodziau anksciau ikeltas foto, nepatiko tik ta foto, kur lova su aukstais stulpais berods g.gif

Viskas priklauso nuo poziurio  drinks_cheers.gif Dziaugiuosi, kad turi savo nuomone ir nepasiduoda aplinkiniu stereotipams smile.gif
Pas mus vaiku kambaryje  sirdutes kabo ( labai nevyriska)  biggrin.gif , baltinukus ne tik , kad raudonus, bet net ir rozinius turi  biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristaline @ 2012 02 17, 22:48)
matyt irgi įskiepitas mokykloj stereotipas, iš to kylančios asociacijos) ir jokiu būdu nenori jos savo kambaryje (laiko ją gėdinga).

Pas mus dar ir sienos zydros biggrin.gif
Cia noriu pridurti, kad vyresneliui 11 ir jis tikrai zino ka reiskia zodis gejus, ar moksleiviskai tariant "zydras", bet to su savo kambario sienom nesieja biggrin.gif

Siuo klausimu bendros nuomones nebus, o ir nereikia biggrin.gif As ir uz grotuotas ir uz bumbuluotas ir visokias uotas, svarbu, kad tai butu jusu (niekam asmeniskai netaikau smile.gif ) vaiko, o ne jo draugu ( tik kazin ar jie draugai g.gif ) nuomone drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vanesax @ 2012 02 17, 23:03)
As ir uz grotuotas ir uz bumbuluotas ir visokias uotas, svarbu, kad tai butu jusu (niekam asmeniskai netaikau smile.gif ) vaiko, o ne jo draugu ( tik kazin ar jie draugai  g.gif ) nuomone  drinks_cheers.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2012 02 17, 21:50)
Kadangi man neaktualu, tai is salies skaitant net labai akivaizdu, kad butent visas nuomones del skirstymo "mergaitiska/berniukiska" isreiske mamos  doh.gif . Tai kaip ir is kur vaikai gali kitaip galvoti ir mastyti, jei ne tu paciu mamu prisiklause.
Gi ne vaikas mama (tevus), o mama (tevai) vaika ugdo ir aukleja, ar ne taip? Jei namuose vaikui pasitikejimo savimi niekas neisugdys ir neidiegs, tai ..... et, nenoriu plestis.

drinks_cheers.gif
Juk ne kas kitas, o mes formuojame vaiko skoni, pasauleziura, nukreipiame tam tikra linkme, nebutinai net noredami. Aisku, jei mamos savo berniukams nuolat kala "buk tikras vyras, kaip cia dabar elgiesi ir t.t."., tai neverta po to stebetis is kur jie tokie pas mus doh.gif .
Ir net jei tai liecia baldu pasirinkima, manau pacioje pradzioje galetume tai daryti atsakingai, o ne "ai, gi cia vaikui, tik bet kaip, mazas ir nieko nesupranta". Tad kol "mazas ir nesupranta" - padarykime pagal save nesvarsciusios , kad cia "berniukiska- mergaitiska". Kai ateis laikas - vaikas pats pasirinks, o kol ne - mirksiukas.gif
p.s. as saviski nuo mazu dienu rengiu raudonai, geltonai ir visaip kaip:) vonioj jis maudosi su lelyte, o savo kambary zaidzia su raudona virtuvele. jau dabar girdziu daug kvailu nuomoniu del to, bet turiu vieninteli tiksla - kuo maziau kvailu stereotipu perduoti jam.
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2012 02 17, 22:06)

viena karta teko pardavineti raudona striuke savo berniuko, labai kokybiska viskas ok, kai pasiuliau vienai mamytei, pasake, kad vyras nesutiks tokia nupirkti, nes gi berniukui su raudona netinka. Tai ka jau apie bumbulus kalbeti.

tada puse vokieciu sleptis turetu - jiems raudoni megztukai, striukes labai patinka. As MB siemet kaledu proga padovanojau bordine striuke, sakau keiciam iprastas spalvas garderobe, jam patiko.

O jei i lovu tema - siandien restauratorius atveze mano viduriniukes dukriukes lova, tai ryt pabandysiu nufotkint ir idet jums.
Man labai patiko, o va dukruze sako, kad per daug princesiska (raiziniai galvugalyje) blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamaSandra: 17 vasario 2012 - 23:47
QUOTE(daffni @ 2012 02 17, 23:25)
Ir net jei tai liecia baldu pasirinkima, manau pacioje pradzioje galetume tai daryti atsakingai, o ne "ai, gi cia vaikui, tik bet kaip, mazas ir nieko nesupranta". Tad kol "mazas ir nesupranta" - padarykime pagal save nesvarsciusios , kad cia "berniukiska- mergaitiska". Kai ateis laikas - vaikas pats pasirinks, o kol ne - mirksiukas.gif

Į temą: http://www.zebra.lt/...etu-254431.html
Atsakyti
QUOTE(aistukas @ 2012 02 17, 12:40)
Nu kam jau taip grubiai?  rolleyes.gif
Be to ruzavos yra daug atspalviu ir manau pav. patalyneje tikrai gali buti ruzavos spalvos. Niekas gi nesiulo visur ir viska ruzavai varyti, man ir margaiciu tokie kambariai yra fui. Kalbejau daugiau apie fobija berniukams ar vyrams net prisiliesti prie ruzavos serveteles.  tongue.gif
Zinau, kad apie ruzava jau buvo daug diskutuota, cia gal labiau norejau apie stereotipus pasisakyti. Mano vaikas nezino, kad ruzava yra mergaiciu, o zydra berniuku spalvos, nes mes jam to nekalem nuo pat gimimo.

As cia tik del ruzavos rasiau, o visos kitos spalvos "bendros" ir ne kitaip man.
Idek kokiu pavyzdziu berniuku kambariu su ruuuzava, nes nelabai isivaizduoju rolleyes.gif .

QUOTE(Iriska @ 2012 02 17, 22:06)

viena karta teko pardavineti raudona striuke savo berniuko, labai kokybiska viskas ok, kai pasiuliau vienai mamytei, pasake, kad vyras nesutiks tokia nupirkti, nes gi berniukui su raudona netinka. Tai ka jau apie bumbulus kalbeti.

Jei jau raudona netinka berniukui, tai jau cia isvis tyliu, nu kosmar total cool.gif
Atsakyti
Šiek tiek pagooglinau ieškodama šviesių miegamųjų vyriškam interjere, nes vaikinai auga, po 5-6 m. jau nebe vaikai bus... o baldų keist jiem suaugus nenorėčiau (nebent patys juos pasikeis ar išsikels kur nors su laiku).
Čia rastas foto sumečiau, kam įdomu: Miegamieji
Atsakyti
QUOTE(Joana Agota @ 2012 02 18, 00:52)

O ka norejai tuo pasakyt ax.gif ?
Na man yra nenormalu kai berniuka aprengia suknele ......
Ir aplamai, man tos visos lygybes yra kvailos, lyg kazkas kazka bandytu irodyt g.gif . Vyrai yra vyrai, moterys yra moterys wub.gif . Galim butu diskutuot daug apie tai, BET cia ne ta tema tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Kristaline @ 2012 02 18, 01:38)
Šiek tiek pagooglinau ieškodama šviesių miegamųjų vyriškam interjere, nes vaikinai auga, po 5-6 m. jau nebe vaikai bus... o baldų keist jiem suaugus nenorėčiau (nebent patys juos pasikeis ar išsikels kur nors su laiku).
Čia rastas foto sumečiau, kam įdomu: Miegamieji

Nu yra foto, kur........ jeigu nueiciau i pasimatyma su vyru/jaunuoliu/vaikinu ir butu toks kambarys, tai pagalvociau arba jis gejus arba jam su galva negerai arba nusisvaiges menininkas biggrin.gif . Nu jau vyro kambarys turi but rimtas, o cia atrodo tokie nevyriski kaikurie, kaip kad mama/dizainere/drauge prigalvojo.
Bet velgi... jei kazkuriai reikia silpno vyro, tai taip, silpnas vyras gali turet toki kambari (ne apie visus pvz. sneku).
1-as ok
2-as siaubas VYRUI
5 ir 6-as, ka as zinau g.gif
7-as ok
8-to lova tai tikrai netikeciau kad vyras ja issirinko, nebent palikimas buvusios biggrin.gif
9-ta, pabegciau is kambario lotuliukas.gif
10-ta, tai sokas istiktu pamacius vyro toki kambari
14,15- nee
Papildyta:
Ka jus cia bandot irodyt aplamai, nu nepagaunu kampo...
As niekad neisciau malku kapot, o vyras niekad neuzsiutu kojinej skyles vaiko petkelnej. Nors gyvenimas prie visko priveda, bet cia APLAMAI, NEZIURINT I ISIMTIS, kai lieka vienas vyras ir ner kur detis, ar lieka viena moteris g.gif
BALTA lova dar nieko nereiskia berniukui kaip man sviecias, bet reik ziuret i visa kita, detales.
Nu zodziu, idomiai cia g.gif

Atsakyti
Ot tema uzvedziau doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Mano suniukas net labai raudonus rubus megsta - turi striuke raudona ir kelnes, kai viska susivelka, patenkintas pareiskia, kad jis dabar kaip braske smile.gif O pedkelnes turi ruzavas -koks siaubas! biggrin.gif - ir nieko, devi. Kaip jau ir rasiau, jis tiesiog nezino, kad si spalva "mergaitiska", nes niekas jo taip neauklejo, kad yra "vyriskos" ir "moteriskos-mergaitiskos" spalvos. O va su rusvai zaliu megztiniu turejau bedu - nenorejo detis, nes jis neatitiko tuo metu jo labai megstamo dinozauro spalvos. biggrin.gif Taip, kad tokio amzelio vaikams (5-6m) motyvai gali buti patys keisciausi, bet jie labai dar pasiduoda musu itaigai ir lavinimui.
O del tu bumbulu ir kitokiu "pagrazinimu" iseitu, kad vyrai tada negali klasikinio stiliaus ar provanso interjere gyventi. O tai kaip tada Liudvikas ir kiti karaliai, ten gi ogo koks barokas kiek raiziniu ir viso kito, bet jie del to turbut nesijaute kazkokie iskrype. Taip, kad vel gi viskas grizta link auklejimo.

Atsakyti
nu jei vyras gyventu provanse su geletais tapetais, bumbuluota lova, paduskelemis , baldakimais apsikroves, tai ka as zinau, ****** pagalvociau, ne kitaip arba siaip augintas vien mamytes ir priciuozes biski:D .
Atsakyti