KEPSNYS SU SŪRIU IR POMIDORAIS
Sprandinės,
Pomidorų,
Majonezo,
Fermentinio sūrio (pvz., Gouda),
Svogūno galvų,
Druskos, pipirų, Provanso žolelių mišinio, ar bent jau džiovintų rozmarinų bei raudonėlio.
Folijos kepimui.
Sprandinę supjaustyti maždaug delno dydžio neplonais kepsniais. Pabarstyti druska, pipirais, žolelėmis ir palikti truputį pasimarinuoti. Svogūnus supjaustyti plonais pusžiedžiais, pomidorus storesnėmis rieklėmis, sūrį sutarkuoti 'burokine' tarka.
An folijos lakštelio dėti mėsą, plonai patepti majonezu, berti nemažą saują svogūnų, tarkuoto sūrio, bei galiausiai uždėti riekę-dvi pomidorų. Pomidorai, būdami viršuje, neleis sūriui sudegti, kol mėsa iškeps. folijos kraštelius užkelti, suformuoti bortelius.
Garnyrą galima pasidaryti bet kokį, tačiau pasidalinsiu labai neblogu ryžių paruošimo būdu: į čenakinę berti 100 gr ryžių, truputį druskos, kario ir užpilti vandeniu maždaug dvigubai daugiau nei ryžių ir statyti į orkaitę kartu su kepsniais.
Kepsniukai iškepė per 45 min, o ryžiams užteko pusvalandžio.
placiau ciaBavarijos Kukuliai
Labai skanūs, švelnaus skonio kukulaičiai, patiks kiekvienam. Garnyrui siūlyčiau bulvių košę arba makaronus. Tačiau pas mane šį kartą tik kukuliai su mėgiamaisiais marinuotais burokėliais.
Šaltinis- knyga "Dviejų Eurų Virtuvė".Faršo 0,5 kg,
Svogūno 1 vnt,
Batono riekelių 4 vnt,
Pieno (batonui mirkyti ir padažui 200 ml),
Druskos, pipirų,
Miltų arb. šaukšteliai kupinas, lauro lapelių, pipirų žirneliais,
Svogūno 2 vnt,
Kiaušinio 1 vnt,
Sviesto arb. šaukštelis.
Piene išmirkyti batoną, nuspausti ir sudėti į faršą. Ten pat mušti kiaušinį, berti druską, pipirus ir smulkiai kapotą svogūną. Gerai išminkyti ir formuoti kiaušinio dydžio kukuliukus. Platesniame puode užvirinti stiklinę vandens ir sudėti kukulius. Vanduo juos turėtų semti iki pusės. Įdėti lauro lapelių pora, keletą žirnelių kvapiųjų pipirų. Troškinti apie 15 min. Kukulius iš puodo išimti ir atidėti į šalį.
Tuomet keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti kitą kapotą svogūną, kai apkeps, suberti miltus ir užpilti sultiniu iš puodo (apie 200 ml). Intensyviai maišant, supilti ir pieną. Jei reikia, papildomai pasūdyti, dėti maltų pipirų, ir kai užvirs, sudėti kukulius, lengvai pamaišant, pavartant dar pavirti pora minučių.
Skanaus!!!