Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai TIK su nuotraukomis

Prasidėjus daržo gėrybėms troškinukas thumbup.gif

Troškinys su cukinijomis, pagardintas žalumynais

500g mėsos ( aš turėjau gabaliuką šoninės su kauliukais ir šiek tiek vištos krutinėlės)
2 nedidelės cukinijos
2 pomidorai
saujelė svogūnų laiškų
saujelė špinatų
saujelė gražgarstės
pora skiltelių česnako
druskos, penkių pipirų mišinio

Mėsytę susmulkinam, pakepinam paskaninant druska ir pipiriukais smile.gif galima pamarinuoti prieš kepinant mėgstamais prieskoniais..mes mėgstam natūraliau, druskos pipirų ir žolių biggrin.gif Mėsytę sudedam į puodą, truputį vandens, patroškinam. pakepinam atskirai kvadratėliais supjaustytą cukiniją, pomidorą su kapotu česnaku. Susmulkinam svogūnų laiškus, pakepinam. Suverčiam į besitroškinančią mėsytę, viską kartu keletą minučių patroškinam ir baigiant sudedam susmulkintus žalumynus ( šykart naudojau špinatus ir gražgarstes). Labai skanus ir aromatingas troškinukas, o kai daržovės iš mamos daržo, tai išvis thumbup.gif Pateikiame su šviežių bulvių koše pagardinta pienu ir sviestu smile.gif skanaus! 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JJ_M: 06 liepos 2012 - 16:16
Stambiai tarkuotų bulvių blynai su rūkytos silkės įdaru

user posted image

3 žmonėms :
Bulvės (vidutinės) 15 vnt.
Jūros druska
Aliejaus kepimui
Įdarui :
Karšto rūkymo silkė (didelė) 1 vnt.
Marinuotas agurkas (didelis) 1 vnt.
Majonezas 1 valgomasis šaukštas

user posted image

Bulves nusiskuskite ir sutarkuokite burokine tarka. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kol aliejus kaista, bulves gerai pasūdykite ir, tiesiog rankomis, išmaišykite druską. Nesunkite, viena ranka laikykite dubenį su tarkiais, kita - kraukite į keptuvę. Taip pat įpilkite atsiradusio skysčio. Tarkius į keptuvę dėkite nestoru sluoksniu ir paspauskite ranka, kad tolygiai pasidengtų dugnas. Kepkite ant mažiausios ugnies, uždengę dangčiu.
Kol blynas kepa - pasiruoškite įdarą. Karšto rūkymo silkei nulaužkite galvą (aš perku su galva) ir nulupkite odą. Padalinę pusiau - pašalinkite kaulus. Pirštais sutrupinkite silkę į nedidelius gabaliukus. Ant silkės gabaliukų kubeliais pjaustykite marinuotą agurką, uždėkite majonezo ir išmaišykite.
Kai blynas apskrus, dviejų mentelių pagalba, atsargiai apverskite ir vėl uždenkite dangtį. Kai tik abi pusės bus apskrudę, tų pačių mentelių pagalba, perkelkite blyną į lėkštę.
Ant pusės blyno dėkite įdaro ir uždenkite kita puse (lenkite pusiau).
http://tingiojikiaul...-blynai-su.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo due drops: 10 liepos 2012 - 09:10
help.gif help.gif help.gif

Saldyklyje turiu saldytu stintu, ka skanau pasiulytumete padaryti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(merselle @ 2012 07 10, 10:10)
help.gif  help.gif  help.gif

Saldyklyje turiu saldytu stintu, ka skanau pasiulytumete padaryti  4u.gif


Klausimas keistokas,torto nekepsit is stintu,elementariai miltai ir iskepat.Dar labai skanu marinuotos stintos,dieviska.smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rutta77: 10 liepos 2012 - 13:09
Trio: šparagai, kumpis, kiaušiniai

Tiesiog tobulas trio biggrin.gif

Jums reiks:

šparagų
plonai pjaustyto kumpio
kiaušinių
druskos,pipirų pagal skonį

Nupjauname kietesnius šparagų galus.
Užverdame puodą su vandeniu, pasūdome ir sudedame šparagus.
Verdame apie 6-7 min.
Sudedame į kiaurasamtį ir apipilame lediniu vandeniu.
Imame po kokius 3 šparagus, apsukame su kumpiu.
Dedame į įkaitintą su aliejumi keptuvę ir apkepiname iš visų pusių.
Prie šparagų pateikiame keptus kiaušinius.

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image




Atsakyti
[quote=Elena,2012 07 10, 14:37]
[color=darkviolet]Trio: šparagai, kumpis, kiaušiniai

Elena,kur sparagus perkat,mm?
Atsakyti
QUOTE(Rutta77 @ 2012 07 10, 14:53)

Elena,kur sparagus perkat,mm?


Pirkau Maximoje...tokie gražus..jaunučiai..niam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2012 07 10, 10:04)
Stambiai tarkuotų bulvių blynai su rūkytos silkės įdaru




ohoho kaip sociai... Reikes prisiminti kai atves orai si recepteli smile.gif
Atsakyti
Karštos dienos rinkinukas: kiaulienos kebabas su čili bulvytėmis ir šaltibarkščiais

user posted image

Reikės

Kebabams

500 gr maltos kiaulienos
3 skiltelės česnako
1 nedidelis svogūnas
gera sauja smulkinto šviežio raudonėlio
1 kiaušinis
druska, pipirai
2 v.š. majonezo

mediniai iešmukai ( prieš gaminant, juos reikia pamerkti pusvalandžiui į vandenį)

Čili bulvytėms

bulvės
1 didelis čili pipiras
druskos
alyvuogių aliejaus
1 a.š. cukraus


Šaltibarkščiams


1 l kefyro
200 gr jogurtinės grietinės
marinuotų burokėlių
2 kiaušiniai
svogūno laiškai, krapai
keli nedideli agurkai
druska

Kebabai. Mėsą sumaišyti su visais nurodytais ingridientais. Patarimas: svogūną ir česnaką sutrinti į košelę, kartu su druska ir pipirais. Sutrintos prieskoninės daržovės, duoda didesnį aromatą ir mėsa būna kur kas sultingesnė.
Pavilgdyti rankas vandenyje ir formuoti kebabus ant iešmuko.

Bulvytės. Bulves supjaustyti nedidelėmis skiltelėmis. Čili pipirą smulkiai sukapoti, sumaišyti kartus su druska, cukrumi ir aliejumi. Gerai įtrinti bulves. Cukraus ir čili pipiro duetas nepakartojamas.

Įkaitinti orkaitę iki 180 temp, kepti tol, kol gražiai parus, kažkas apie 35 min.

Šaltibarkščiai. Kefyrą sumaišyti su grietine. Dėti smulkiais šiaudeliais supjaustytą agurką, burokėlius, smulkintus kiaušinius, smulkintus krapus ir svogūnų laiškus. Viską pagardinti druska ir į šaldytuvą.

Kebabas gaunasi labai aromatingas, minkštas ir sultingas, puikiai tinka aštrokos bulvytės ir viską vainikuoja šalti šaltibarkščiai. Skanaus !!!
Atsakyti
QUOTE(FrostyFrosty @ 2012 07 10, 20:25)
ohoho kaip sociai... Reikes prisiminti kai atves orai si recepteli  smile.gif

Savaitgali zada atvesima mirksiukas.gif .Smagu,kad patiko biggrin.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti