QUOTE(silsta @ 2012 04 14, 19:06)
QUOTE(irmulia @ 2012 04 16, 12:11)
Primenu, kad ne receptų paieškų tema, o Receptų su nuotraukoms tema.
vadinasi žinutes ne į temą galima ištrinti,kad neteršti temos
QUOTE(irmulia @ 2012 04 16, 12:11)
Primenu, kad ne receptų paieškų tema, o Receptų su nuotraukoms tema.
Atsiprasau Moderatores,bet kurioj temoj reiktu prasyt pagalbos,norint surast recepteli?(nevisada pavyksta)
Aciu
Naminiai makaronai su kiaulienos kumpio troškinuku

Naminiams makaronams reikės
450 gr miltų
100 ml vandens
1/2 a.š. druskos
3 v.š. aliejaus
2 kiaušiniai
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti druską, pilti aliejų ir vandenį. Viską gerai išplakti. Sudėti miltus. Išminkyti tešlą. Ji gaunasi minkšta, bet nelipni. Išminkytą tešlą, padėti 30 min į šalį, kad susistovėtų. Tuomet aš tešlą padalinu į keturias dalis. Man taip paprasčiausiai ją iškočioti kuo ploniau. Kuo plonesnė tešla, tuo makaronai skanesni. Kočiojant tešlą, ją reikia pabarstyti miltais, aš paprasčiausiai imu saują miltų ir padengiu jais visą tešlos paviršių. Tešlą susukti į ritinį ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Riekeles išvynioti ir sumaišyti su miltais, kad makaronai nesukibtų.
Virti juos reikia trumpai. Užvirinti vandenį, sudėti makaronus ir virti 4-5 min, nuo užvirimo ( virimo laikas priklauso nuo makaronų storio).
Kiaulienos kumpio troškinukas labai paprastas, jam reikės
500 gr kiaulienos kumpio
2 nedidelių cukinijų
2 svogūnų
1 didelės morkos
mėgiamų prieskonių ( aš naudojau garstyčių grūdelius, trintą lauro lapą, druską)
200 ml 12 proc grietinėlės
džiovintų čiobrelių, petražolių
Kumpį pasiruošiau iš anksto. Įtryniau druska, pipirais, lauro lapo milteliais, garstyčių sėklomis ir aliejumi. Taip pamarinuotą kumpį, geriausiai palaikyti kelias valandas, kad susigūlėtų prieskoniai. Po to jį dėti į kepimo rankovę ir pašauti į 200 temp orkaitę 30 min. Kumpis dar nebus pilnai iškepęs, bet ne toks ir nereikalingas. Man pakepto, o po to patroškinto kumpio skonis žymiai skanesnis. Atvėsintą kumpį supjaustyti plonomis juostelėmis. Jas sudėti į gilų puodą. Morkas supjaustyti mažais gabaliukais ir dėti į įkaitintą keptuvę, ant morkų sudėti pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir viską gerai apkepti. Berti prieskonius. Galiausiai sudėti šiaudeliais pjaustytas cukinijas. Apkeptas daržoves sudėti į puodą ant mėsos. Pilti porą stiklinių vandens, jis neturi apsemti mėsos ir daržovių. Troškinti 15 min., po 15 min atidengti dangtį ir leisti nugaruoti daliai vandens. Atskirai sumaišyti grietinėlę su džiovintomis žolelėmis ir supilti ant troškinuko, viską gerai išmaišyti, palaukti, kol užvirs. Užvirus išjungti ugnį, uždengti dangtį ir leisti troškinukui pastovėti 5 min. Taip paruoštą troškinį užpilti ant makaronų ir skanauti. Skanaus !!!
Naminiams makaronams reikės
450 gr miltų
100 ml vandens
1/2 a.š. druskos
3 v.š. aliejaus
2 kiaušiniai
Į dubenį įmušti kiaušinius, berti druską, pilti aliejų ir vandenį. Viską gerai išplakti. Sudėti miltus. Išminkyti tešlą. Ji gaunasi minkšta, bet nelipni. Išminkytą tešlą, padėti 30 min į šalį, kad susistovėtų. Tuomet aš tešlą padalinu į keturias dalis. Man taip paprasčiausiai ją iškočioti kuo ploniau. Kuo plonesnė tešla, tuo makaronai skanesni. Kočiojant tešlą, ją reikia pabarstyti miltais, aš paprasčiausiai imu saują miltų ir padengiu jais visą tešlos paviršių. Tešlą susukti į ritinį ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Riekeles išvynioti ir sumaišyti su miltais, kad makaronai nesukibtų.
Virti juos reikia trumpai. Užvirinti vandenį, sudėti makaronus ir virti 4-5 min, nuo užvirimo ( virimo laikas priklauso nuo makaronų storio).
Kiaulienos kumpio troškinukas labai paprastas, jam reikės
500 gr kiaulienos kumpio
2 nedidelių cukinijų
2 svogūnų
1 didelės morkos
mėgiamų prieskonių ( aš naudojau garstyčių grūdelius, trintą lauro lapą, druską)
200 ml 12 proc grietinėlės
džiovintų čiobrelių, petražolių
Kumpį pasiruošiau iš anksto. Įtryniau druska, pipirais, lauro lapo milteliais, garstyčių sėklomis ir aliejumi. Taip pamarinuotą kumpį, geriausiai palaikyti kelias valandas, kad susigūlėtų prieskoniai. Po to jį dėti į kepimo rankovę ir pašauti į 200 temp orkaitę 30 min. Kumpis dar nebus pilnai iškepęs, bet ne toks ir nereikalingas. Man pakepto, o po to patroškinto kumpio skonis žymiai skanesnis. Atvėsintą kumpį supjaustyti plonomis juostelėmis. Jas sudėti į gilų puodą. Morkas supjaustyti mažais gabaliukais ir dėti į įkaitintą keptuvę, ant morkų sudėti pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir viską gerai apkepti. Berti prieskonius. Galiausiai sudėti šiaudeliais pjaustytas cukinijas. Apkeptas daržoves sudėti į puodą ant mėsos. Pilti porą stiklinių vandens, jis neturi apsemti mėsos ir daržovių. Troškinti 15 min., po 15 min atidengti dangtį ir leisti nugaruoti daliai vandens. Atskirai sumaišyti grietinėlę su džiovintomis žolelėmis ir supilti ant troškinuko, viską gerai išmaišyti, palaukti, kol užvirs. Užvirus išjungti ugnį, uždengti dangtį ir leisti troškinukui pastovėti 5 min. Taip paruoštą troškinį užpilti ant makaronų ir skanauti. Skanaus !!!
QUOTE(juste10 @ 2012 04 16, 17:17)
Atsiprasau Moderatores,bet kurioj temoj reiktu prasyt pagalbos,norint surast recepteli?(nevisada pavyksta)
Aciu
Aciu
GOOGLE'J! visus sm receptus randa
Greitas sūrio apkepas

Kepasi šis apkepas keptuvėje. Lengva, paprasta ir skanu. Sūrio mėgėjams turėtų patikti
Reikės:
* 200 g fermentinio sūrio
* 200 g grietinės 12 arba30 %
* 2 kiaušinių
* 2 v. š. su kaupu miltų
* 1 v. š. krapų (turėjau šaldytų)
* 0.5 a. š. džiovintų bazilikų
* trupučio aliejaus kepimui
* žiupsnelio druskos
Sūrį smulkiai sutarkuoti, įmušti kiaušinius, sudėti grietinę, pjaustytus krapus, baziliką, druską ir miltus. Viską gerai išmaišyti. Į keptuvę įpilti lašelį aliejaus (jo tikrai daug nereikia ), keptuvę įkaitinti, supilti sūrio masę, sumažinti ugnį ir ant lėtos ugnies kepti iš vienos pusės apie 15 min. Apkepusią pusę atsargiai išversti ant keptuvės dangčio, tada į keptuvę apversti nekeptą pusę ir vėl kepti apie 10 min. Jei turite gerus įgūdžius, galite pyragą versti su mentelėmis, aš pabijojau, kad gali suplyšti, todėl lengviausia buvo išversti ant dangčio
Kita pusė kepa greičiau, todėl užtenka ir 10 min. Jei ugnis per didelė, pyragas gali sudegti.
Grietinę naudojau ir liesą, ir riebią, skirtumo didelio nebuvo kuri geriau.
Labai skanu valgyti su grietinės+pomidorų padažo+spausto česnako padažiuku ir pomidorais.
recepto šaltinis

Kepasi šis apkepas keptuvėje. Lengva, paprasta ir skanu. Sūrio mėgėjams turėtų patikti
Reikės:
* 200 g fermentinio sūrio
* 200 g grietinės 12 arba30 %
* 2 kiaušinių
* 2 v. š. su kaupu miltų
* 1 v. š. krapų (turėjau šaldytų)
* 0.5 a. š. džiovintų bazilikų
* trupučio aliejaus kepimui
* žiupsnelio druskos
Sūrį smulkiai sutarkuoti, įmušti kiaušinius, sudėti grietinę, pjaustytus krapus, baziliką, druską ir miltus. Viską gerai išmaišyti. Į keptuvę įpilti lašelį aliejaus (jo tikrai daug nereikia ), keptuvę įkaitinti, supilti sūrio masę, sumažinti ugnį ir ant lėtos ugnies kepti iš vienos pusės apie 15 min. Apkepusią pusę atsargiai išversti ant keptuvės dangčio, tada į keptuvę apversti nekeptą pusę ir vėl kepti apie 10 min. Jei turite gerus įgūdžius, galite pyragą versti su mentelėmis, aš pabijojau, kad gali suplyšti, todėl lengviausia buvo išversti ant dangčio
Grietinę naudojau ir liesą, ir riebią, skirtumo didelio nebuvo kuri geriau.
Labai skanu valgyti su grietinės+pomidorų padažo+spausto česnako padažiuku ir pomidorais.
recepto šaltinis
QUOTE(ilgakojuke @ 2012 04 17, 18:02)
Sudomino receptukas,tik neaisku kas cia per trupiniai dedasi
Makaronai su kiauliena( mėgiamas mano vaikų):

Reikės:
1.Sušaldytos kiaulienos gabalo,kurį su peiliu tiesiog drožiam,kad būtų plonytės ,tiesiog permatomos riekutės)
2.Pusžiedžiais pjaustytų svogūnų
3. Morkų skutekliu supjaustytų morkų
4.Šiaudeliais pjaustytų agurkų
5. 4-5 skiltelėių česnako+ 1
6.Makaronų
7.2 kiaušinių
8.Mėgstamų prieskonių(Aš naudoju magi universalius prieskonius su žolelėmis)
Makaronus užpilam verdančiu vandeniu ir paliekame brinkti.
Keptuvėje pakepiname 5 skilteles česnako. išmetame česnakus lauk ir po truputį apkepame visą mėsą.

Apkepinę visą mėsą,apibarstome prieskoniais ir atidedame į šalį.
Toliau kepiname svogūną.Jam pageltus dedame, morkas.Joms apminkštėjus dedame agurką ir galiausiai ant viršaus suverčiame mėsą.Įdedame smulkiai pjaustytą 1 skiltelę česnako.Dar minutę pakepam ir viską verčiam ant makaronų( kurie savaime aišku jau nusunkti
)Įmušame 2 kiaušinius.Gerai viską išmaišome.Dar truputuką pakaitiname ir dedame į lėkšte, pabarstome svogūnų laiškais.

Vaikai dievina todėl,kad mėsytė tokia plona ir minkšta ,kad tiesiog tirpsta burnoje.

Reikės:
1.Sušaldytos kiaulienos gabalo,kurį su peiliu tiesiog drožiam,kad būtų plonytės ,tiesiog permatomos riekutės)
2.Pusžiedžiais pjaustytų svogūnų
3. Morkų skutekliu supjaustytų morkų
4.Šiaudeliais pjaustytų agurkų
5. 4-5 skiltelėių česnako+ 1
6.Makaronų
7.2 kiaušinių
8.Mėgstamų prieskonių(Aš naudoju magi universalius prieskonius su žolelėmis)
Makaronus užpilam verdančiu vandeniu ir paliekame brinkti.
Keptuvėje pakepiname 5 skilteles česnako. išmetame česnakus lauk ir po truputį apkepame visą mėsą.

Apkepinę visą mėsą,apibarstome prieskoniais ir atidedame į šalį.
Toliau kepiname svogūną.Jam pageltus dedame, morkas.Joms apminkštėjus dedame agurką ir galiausiai ant viršaus suverčiame mėsą.Įdedame smulkiai pjaustytą 1 skiltelę česnako.Dar minutę pakepam ir viską verčiam ant makaronų( kurie savaime aišku jau nusunkti

Vaikai dievina todėl,kad mėsytė tokia plona ir minkšta ,kad tiesiog tirpsta burnoje.
oho kaip įdomiai, su agurku ir kiaušiniais
butinai reiks pabandyt.
tik klausimas kas per makaronai kad jie bringsta, o ne verda
tik klausimas kas per makaronai kad jie bringsta, o ne verda
QUOTE(Mikė Pūkuotukas @ 2012 04 19, 16:40)
Vaikai dievina todėl,kad mėsytė tokia plona ir minkšta ,kad tiesiog tirpsta burnoje.
Nebijot duoti vaikams, juk kiausiniai kaip suprantu nebuna tinkamai apdoroti aukstoje temp. As kalbu del salmaneliozes










