Įkraunama...
Įkraunama...

Problemos su krūtimis žindymo periodu

QUOTE(dairidina @ 2012 11 16, 14:15)
As kiek pamenu man kazkaip panasiai, kaip jum budavo, kai pilna krutine, tai vienos kruties virsutine dali skaudedavo, bet neatkriaipiau demesio ar kraujagysles. ir skausmas panasus, grynai kaip melyne lieciant, bet tada duodavau maziukui pavalgyt arba pientraukiu nusitraugdavau ir praeidavo. Gal iki kokiu 3 men, jausdavau diskonforta krutyse, o veliau net kai krutine persipildydavo, nieko nebeskaudedavo, tik kieta labai budavo. Na o kai man kilo problemu su krutimis maitinimo metu, tai mane visada konsultuodavo seimos gydytoja arba ginekologe. Patikrindavo, apziuredavo smile.gif.


man taip pat tik virsutine dali skauda. As vis paliesdavau su pirstu, todel ir atkreipiau demesi, kad butent tose vietose suskausta, kur tos kraujagysles ryskiau matosi. Bet gal tik sutapimas... Jau kokia trecia savaite skauda. Galvojau, kad gal del pienuko gamybos skauda, o kai susireguliuos - praeis. Bet jau pamazu nerimas ima. Juolab, kad pradeda skaudet jau po kokiu 10min po maitinimo... Guziuku nera, perpusta ar sumusta krutis nebuvo, nieko net nesimato plika akim. Hmmm... Matyt teks i poliklinika zygiuot.

P.S. Jetau, vel tie 3 menesiai!!! Kokia problema leliuka auginant bebutu, toks vaizdas, kad atsakymas visada tas pats: "nieko, sueis 3 menesiai ir savaime susitvarkys" smile.gif
Atsakyti
Mamytės, reikia patarimų man 4u.gif

Prieš gerą sav (mažyliui buvo 2 sav) pakilo temp iki 38, pasidarė guzai krutyje..nuvažiavau pas šeimos gyd, paimė kraują, uždegimo nėra, išrašė antibų..negėriau aš jų, pasiskambinau masažistei..tai per ašaras, per tris dienas išmasažavo man tuos guzus..prėaėjo savaitė..vėl pakilo temp 39, vėl guzai krūtyje..masažavo masažistė 4 dienas, temperatūros nebėra, bet guzai liko..patarė nueiti pas gydytoją, kad apčiupinėtų..betjau aną kart kai buvau pas gydytoją nieko neapčiupinėjo, tik antibų išrašė..ir jei eiti, tai pas ginę ar pas šeimos?? doh.gif unsure.gif
nebežinau ką daryti, mažai laimės jaučiu, nes kiekvien ąminutę bijau, kad nesibaigtų viskas operacija..dėjau ir kopūsto lapus, ir šildėm prieš maitinimą, ir šaldėm po, ir nutraukinėjom po mažylio valgymo...nebežinau...
o guzai gal dėl to, kad mažylis tevalgo po 10 min..ir žaizdotas spenelis tos krūties...bet jei neištrauktų mažius, tai ir kita būtų guzuota..bet kita krūtis susiguzuoja, o po mažylio valgymo nelieka ten guzų..
Atsakyti
Jei jau tik toks gydymas plius masažai kuriuos irgi labai prieštaringai vertina šiaip jau, geriau bandykit GN į žindymo specialistes ar akušeres kreiptis. GAlima žinoma ir kuo dažniau žindyt bandyt kad ir po truputį vaikutis traukia bet-situaciją vis tiek privalo įvertinti specialistas. Laukti 3mėn-tai čia išvis... nes temperatūra tikrai negerai. Žodžiu nepagailėkit laiko, ir kelių litukų.
Atsakyti
*Dancer,
Susisiek su mama-mamai telefonu (ir Kaune yra)
ne masažus daryt reik. Nedelsk mirksiukas.gif
http://www.pradzia.o...tacija-zindymas
Atsakyti
QUOTE(RSTT @ 2013 02 14, 07:59)
Jei jau tik toks gydymas plius masažai kuriuos irgi labai prieštaringai vertina šiaip jau, geriau bandykit GN į žindymo specialistes ar akušeres kreiptis. GAlima žinoma ir kuo dažniau žindyt bandyt kad ir po truputį vaikutis traukia bet-situaciją vis tiek privalo įvertinti specialistas. Laukti 3mėn-tai čia išvis... nes temperatūra tikrai negerai. Žodžiu nepagailėkit laiko, ir kelių litukų.


Tai būtent ir rašiau, kad temperatūros NĖRA blush2.gif o litukų ir laiko negailiu..vien masažai jau 400 ltl kainavo... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Dancer @ 2013 02 14, 16:18)
Tai būtent ir rašiau, kad temperatūros NĖRA blush2.gif o litukų ir laiko negailiu..vien masažai jau 400 ltl kainavo... doh.gif

Man kažkotais įtarimas kad čia tiesiog pieno sankaupos tokios, tie guzai tada. Nes jei uždegimas tai kažin va taip va ar praeitų... juo labiau be tempos. Labai svarbu kad mažiukas išvalgytų kaip galima geriau g.gif bandykit miegančiam daugiau siūlyt ir kuo dažniau. O kai tik proga susirandat specialistą ir būtinai.
Atsakyti
smile.gif Dancer..ne gi neatejo i galva mintis, kad ji tavim naudojasi ir melzia..man uzteko keliu simtu, kad ''susiimciau"..

o kalbant apie tai:
guzas, latakeliu uzsikimsimas, sastovis, sankaupa..koks skirtumas, kaip tai vadinsis..krutinej pasidaro skausmingas tam tikras plotelis, kartais issokusio mazgelio (guzelio) ir nematyti, kartais matyti..ir paraudimu gali nebuti, kaip ir temperaturos, tik buna tvinkciojimas, nepatogumas, spaudimas ir jei is tos kruties maziau zindai..Mp kaupiasi ir skausmas , ypac jei tai tik keli zindymo menesiai- darosi didesnis...
IR VISO TO SPRENDIMAS :
kuo dazniau zindai, taikai, kad vaiko smakriukas pataikytu ir masazuotu ''numanoma'' vieta ir dar pati zindant darai svelnu, paspaudziama ir masazuojama, lyg piestum spirale, judesi is pazasties link spenelio (ant skaudamos vietos) ir ieskai tos ''stebuklingos''zindymo pozos (is sono, po savim, skersai, issilgai..ant ciuzinio, o paciai pritupus salia.o jei esi lanksti, kiek akrobatiskai pasiguldziusi..ir tt) , bei tradiciskai PRIES zindyma PASYLDAI, PO- PASALDAI...taip po truputi ir susitvarkai..be jokiu issikisimu..
O masazistai..taip..jie viska padaro uz tave..tik kur kas skaudziau..netyciom patraisko latakelius..ir garantuotai ..po kiek laiko vel ten uzsikims. Idomiausia, kad kai klausi, o kaip elgtis, kad ateity ju nebutu...atsakymo neisgirsti..sako, oi ne tu viska darai gerai...tokiu budu nelieka pasirinkimo..vel skambini ir prasai atvaziuoti..nes tas isgasdinimas parejes is mamu laiku apie mastitus..neleidzia imti ir blaiviai pagalvoti..kas tai per dalykas is tikro ir ka su tuo galima padaryti paciai ir vaiko pagalba ir KUR IS TIKRO GALI SULAUKTI PAGALBOS IR PROTINGO BLAIVAUS ne pinigais matuojamo patarimo ir entuziastu, besidominciu tuo ir mylinciu savo darba.

o is savo dideles guzu patirties tik dar syki patvirtinsiu..nereikia jokiu vaziavimu i gimdymo namus ir ieskojimu kas ir kaip ten.
Pradzioj reikia skambinti i Pradzia.org nurodytais savanoriu telefonais ir kalbetis apie savo problema..ten merginos uzduoda tikslius, teisingus klausimus apie bukle ir padeda konkreciai ir nemokamai..reikalui esant imanoma susitikti realiai, pasikalbeti per Skype.

SIULYT ZINDYTI REIKIA VISADA..MAZIAU IS TOS KRUTIES, KURI SVEIKA..
tiesiog jei sugebat siek tiek strareguoti ir kiek jau pazistat savo vaika..turetumet galet isskaiciuoti kada ir kaip geriausiai ir kokiu budu (poza) tai daryti..
laiko tai zinoma uzims, minciu galvoj kitiems reikalams gali likti maziau..bet tai issprendziama savomis jegomis..jei ne per viena , tai per kokias 4 dienas..tik reikia daryti..ir tureti palaikyma..

QUOTE(*Dancer @ 2013 02 14, 15:18)
Tai būtent ir rašiau, kad temperatūros NĖRA blush2.gif o litukų ir laiko negailiu..vien masažai jau 400 ltl kainavo... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikolia: 14 vasario 2013 - 20:29
Sveiki,
tikiuos rasau toj temoj blush2.gif Maitinu vaika, bet jau pradejom valgyt koseles, tai automatiskai pradejo maziau MP valgyt, ir kelinta diena viena (.) skauda, guziuku neara schmoll.gif Nezinau ka daryt blush2.gif Uzdejau kopusto lapa, masazuoju...

Tikiuos patarsit ka daryt blush2.gif
Atsakyti
Cia dar tokios patirties nepamaciau parasytos, mano patirtis tokia. Paryciui uzciuopiau didziausia guza, neskausmingas bet puse krutines tiesiog sukietejusi, siaip su guzais tenka padraugauti , tai per ilgas tarpas tarp maitinimu gavos nakti ar isvykus, tai dar kas. Zodz jau keturis kart maziukas turejo pasidarbuot, o problema kad maitinu su antspeniais, ir kai uzguzuoja su jais ytariu neimanoma istraukt tai tenka maziukui paprakaituot, kas man labai apmaudu. Viska darydavau kaip rekomenduojama sidymas pries , saldymas po, ir stai maziukas miegojo o krutine visa sunki ir kieta, pasiemiau is saldytuvo salta buteliuka su vadeniu ir per krutine varinejau, nenorejau zadint maziuko, ilindau paskaitinet gal kokiu budu atrasiu kaip paciai isstumt tuos guzus kai uziena, bet pasileido man kapset lasai, zodziu nzn kas atsitiko guzas visas islasejo kai saldziau krutine, o po to su rankom svelniau braukiau link spenelio.
Del masazavimo, niekur neakcentuojama kaip masazuoti arba praleidau, ieskojau, bent man kuo stipriau masazuoji tuo daugiau uzsikemsa ir tinsta krutine , tai kaip sakant gyveni ir mokaisi dabar tik braukiu link spenelio ir pataikau i latakeli tada pasileidzia srovele o ne stiriai spaudziu, na cia mano idividualus patyrimas.
Atsakyti
Sveiki labia džiugu, kad pasidalinate savo patirtimi 4u.gif . Manau, kad pas jus siauri pieno liaukų latakėliai todėl gaunasi ir pienelio sąstovos, kurios ir sudaro tokius guzus..Mano nuomone masažas padeda kiekvienai mamytei individualiai , kiekviena randa sau tinkantį masažo būdą jai jis aplamai padeda, kartais pakanka kad mažylis pavargtų ir išvalgytų, kartais šiltas arba šaltas dušas daro stebūklus smile.gif
Atsakyti
Sveikos, gal čia kas man atsakys.. Man jau vasario 4 d. numatytas cezaris, o vakar vakare pastebėjau karputę ar papilomą ant krūties aureolės. Nežinau ką daryti ar verta bėgti ir deginti ją, ar iš viso galima kažką daryti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miaumiukas: 29 sausio 2014 - 09:30
O kodel ja reiketu skubeti salinti? kaip ji gali trukdyti?
Atsakyti