Esu labai keblioje situacijoje su darbdaviu

kovoju su vejo malunais.....ir labai reikia teisinio patarimo. Tiesa pasakiua kreipiausi i darbo inspekcija ir i privatu teisininka kuris konsultuoja telefonu, gavau du visiskai skirtingus atsakymus i man rupima klausima

O situacija tokia: po motinystes atostogu turiu gryzti i darba, taciau darbdavys tvirtina, kad mano vietos nebera, o tiksliau tai nebera tiek darbo ir is 5 dirbusiu ta pati darba yra palikti 3 darbuotojai bei jiems isdalintas visas darbas. vietoje manes laikinai niekas nebuvo priimtas. Darbdavys pasiule kitas pareigas taciau su tuo paciu atluginimu, kadangi pareigos butu bent 2 kartus zemesnes nei mano ankstesnes pareigos as atsisakiau, nes tikrai neturiu jokio intereso gadinti savo darbo biografijos....Tada pasiule atleisti saliu susitarimu, bet su daug mazesne iseitine kompensacija negu man priklauso (imoneje pradirbau 9 metus) Irgi atsisakiau, pasakiau, kad sutiksiu tik su man priklausancia iseitine kompensacija. Tada jie sugalvojo kita plana: mane zada pervesti i kita padalini su ta pacia alga ir tomis paciomis pareigybemis plius padaryti prieda prie darbo sutarties ir nustatyti plana kuri privalesiu ivykdyti (jokio plano anksciau nebuvo, turejau fiksuota atlyginima). Jeigu neivykdau plano viena menesi man mazina alga 20proc, po menesio dar 20proc ir trecia menesi jau gali atleisti kaip nenasu darbuotoja. Tame ofise i kuri mane pervesti nori nera jokio klientu srauto, o plana sukurs labai dideli, todel as jo ivykdyti tikrai negalesiu. taip pat jie aiskina, kad as negaliu atsisakyti perkelimo i kita filiala, nors mano darbo sutartyje yra nurodytas adresas kur as dirbu ir kur dirbau 9 metus. Jie aiskina, kad tai imones registracijos adresas (taip ir yra, nes tai pagrindinis ju ofisas) ir jie turi pilna teise perkelti mane i bet kuri kita filiala tomis paciomis pareigomis, uzmokesciu bei darbo valandomis. As galvoju, bei darbo inspekcija sako, kad tai jau butu darbo sutarties keitimas ir as galiu su juo nesutikti. Teisininkas sako, kad tai nera traktuojama kaip darbo sutarties pakeitimas....ir jeigu jie parasys isakyma man dirbti tame filiale, o as atsisakysiu, tai bus grubus darbo pazeidimas ir mane gales atleisti be jokiu iseitiniu kompensaciju...
Esu visiskoje neviltyje, nes niekaip negaliu issiaiskinti kaip yra is tikro, internete nerandu jokios konkrecios informacijos siuo klausimu

todel rasau cia, su viltimi, kad kas nors yra susidures su panasia situacija ir galetu ja pakomentuoti