Įkraunama...
Įkraunama...

Ar ne per vėlu keisti profesiją?

Labai noriu jusu patarimu 4u.gif
Kai baigiau mokykla istojau mokytis teises i universiteta - tais laikais visi pamise buvo del teises, buvo prestizine specialybe, mano tevai labai norejo kad mokyciausi kazko rimto, ir atrode pati norejau. Pasimokiau menesi, neistveriau. Buvo klaikiai neidomu, jauciau kad tai ne man. Kad nesedeciau tevam ant sprando isvykau i uzsieny padirbeti. Grizau po metu, ir nusprendziau studijuoti kitos specialybes. Siuos mokslus baigiau, isidarbinau pagal specialybe. Padirbau, pakeiciau darba i toki pat tik kitoje imoneje, galvojau patiks labiau. Bet greit supratau kad tai ne man - i darba eiti kancia, per pietu pertrauka ar po darbo jauciaus kaip is kalejimo isejusi biggrin.gif Paskui pagimdziau, auginu vaiko, baigiasi mano motinystes atostogos. Ir tik dabar tvirtai zinau ko as is tikruju noriu - noriu dirbti vireja ar konditere. Ne tik noriu, bet ir sugebu, dabar kartais gaminu tortus pagal uzsakymus, ruosiu maista sventems, sulaukiu puikiu ivertinimu. Deja isidarbint neturint popieriuko sunku, be to noreciau ismokti daugiau. Kursams pinigeliu nera, vienintele galimybe ismokti - stoti i profesine mokykla. Issiaiskinau kad mokytis galiu, mokslai nekainuos. Vyras mane palaiko, sake kaip nors uzteks tu pinigeliu jei nedirbsiu o mokysiuos. Bet is aplinkiniu, net geriausiu draugu ir tevu sulaukiu neigiamos reakcijos - mazdaug ar tu kvaila kad nori eit i profke, kam tau tas juodas darbas, kai gali siltai sedeti ir gauti gera alga doh.gif Galu gale sako kad ziurek, tau 27, kai baigsi bus 29, kitos moterys jau tokio amziaus padariusios karjera, o tu pradesi nuo nulio, ir mokytis reikes su katik baigusiais mokykla, algos tokios kokia gaudavai niekada negausi. Tevai pyksta kad mokejo uz mano mokslus nemazus pinigus, vadina neapsisprendusia ir niekam tikusia verysad.gif, atseit visu vaikai normalus, baige mokslus, dirba ir nesidrasko. Zodziu niekas manes nesupranta, kad noriu dirbti tai ka geriausiai moku ir megstu, net indus plauti man maloniau nei ofise sedeti verysad.gif

Ka jus manot, ar ne per velu? Ka darytumet mano vietoje, ar ryztumetes keisti profesija ir pradet viska nuo nulio beveik 30-ties? blush2.gif
Atsakyti
Aš manau, kad gyvenimas tik vienas. Kas gero iš to, kad visą gyvenimą eisit į darbą, kurio nekenčiat? O geri konditeriai irgi gali uždirbti neblogus pinigus. Jei vyras sako, kad užteks pinigėlių, jei mokysitės, siūlyčiau eiti mokytis ir dirbti virėja/konditere. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Illusionary @ 2012 02 11, 16:54)
Labai noriu jusu patarimu 4u.gif
Kai baigiau mokykla istojau mokytis teises i universiteta - tais laikais visi pamise buvo del teises, buvo prestizine specialybe, mano tevai labai norejo kad mokyciausi kazko rimto, ir atrode pati norejau. Pasimokiau menesi, neistveriau. Buvo klaikiai neidomu, jauciau kad tai ne man. Kad nesedeciau tevam ant sprando isvykau i uzsieny padirbeti. Grizau po metu, ir nusprendziau studijuoti kitos specialybes. Siuos mokslus baigiau, isidarbinau pagal specialybe. Padirbau, pakeiciau darba i toki pat tik kitoje imoneje, galvojau patiks labiau. Bet greit supratau kad tai ne man - i darba eiti kancia, per pietu pertrauka ar po darbo jauciaus kaip is kalejimo isejusi biggrin.gif Paskui pagimdziau, auginu vaiko, baigiasi mano motinystes atostogos. Ir tik dabar tvirtai zinau ko as is tikruju noriu - noriu dirbti vireja ar konditere. Ne tik noriu, bet ir sugebu, dabar kartais gaminu tortus pagal uzsakymus, ruosiu maista sventems, sulaukiu puikiu ivertinimu. Deja isidarbint neturint popieriuko sunku, be to noreciau ismokti daugiau. Kursams pinigeliu nera, vienintele galimybe ismokti - stoti i profesine mokykla. Issiaiskinau kad mokytis galiu, mokslai nekainuos. Vyras  mane palaiko, sake kaip nors uzteks tu pinigeliu jei nedirbsiu o mokysiuos. Bet is aplinkiniu, net geriausiu draugu ir tevu sulaukiu neigiamos reakcijos - mazdaug ar tu kvaila kad nori eit i profke, kam tau tas juodas darbas, kai gali siltai sedeti ir gauti gera alga doh.gif Galu gale sako kad ziurek, tau 27, kai baigsi bus 29, kitos moterys jau tokio amziaus padariusios karjera, o tu pradesi nuo nulio, ir mokytis reikes su katik baigusiais mokykla, algos tokios kokia gaudavai niekada negausi. Tevai pyksta kad mokejo uz mano mokslus nemazus pinigus, vadina neapsisprendusia ir niekam tikusia verysad.gif, atseit visu vaikai normalus, baige mokslus, dirba ir nesidrasko. Zodziu niekas manes nesupranta, kad noriu dirbti tai ka geriausiai moku ir megstu, net indus plauti man maloniau nei ofise sedeti verysad.gif

Ka jus manot, ar ne per velu? Ka darytumet mano vietoje, ar ryztumetes keisti profesija ir pradet viska nuo nulio beveik 30-ties? blush2.gif

Na aš iš savo varpinės pasakysiu , reikia dirbti kas veža , o ne tai kas atrodo gerai kitiems. Juk gyveni savo, ne kitų gyvenimą. Ir ne vėlu keisti , aš dar vėliau pradėjau keist 30 baigiau vidurinę ( ir tuom visiems vos ne šoka įvariau kad jos esu nepabaigus ), atidirbusi puse samoningo gyvenimo prakyboje supratau kad noriu visai ko kito , ir ką keičiu vien tam kad galėčiau pasakyti darbas mane veža, o ne kad einu užsidirbti algą smile.gif Mane dabar veža tai ką darau , nors irgi dar tik per miglą matau tą kelia , bet keist niekada nevelu, sveikinu radus darbą kuris mielas širdžiai .
Atsakyti
Visu blogiausiu, kad Lietuvoje, labai prastas poziuris i virejus, kirpejus, siuvejus ir kitas pan. profesijos, esi vos ne antrarusis, gyvenimo nevykelis doh.gif , o paziurekit, kaip uzsieni vertinami smile.gif , vien ka reiskia G. Ramsey, Oliveris, kai pagalvojus taigi jie virejai, tokia slove susikuria, turbut ne vienas teisininkas jiems pavydi biggrin.gif .

Beja, Beata Nicholson irgi turi aukstaji issilavinima, bet koki pasisekima turi, turbut didesni negu dirbdama zurnaliste biggrin.gif .

As manau, kad jei dabar turit uzsakymu, tai puikus startas i savo versla bigsmile.gif . Lietuvos profesines tikrai paruosia gerus specialistus, daug ziniu suteikia, sutikau ne viena pabaigusi tiek vireju, tiek siuveju specialybes. Man atrodo, kad ir stipendijas moka uz gera mokymasi, aisku jos nedideles, bet vis tiek rolleyes.gif , prisidursit dar is uzsakymu.

Vis tiek turit palaikyma is antros puses, o tevai atlys, kai pamatys, kad Jums sekasi biggrin.gif , darykit, ka Jums sirdis sako, nieko baisiau eiti i nemylima darba, daug kas ta patyres, kaip ir as biggrin.gif ir pakeitus i ta ka noriu daryt biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 12 vasario 2012 - 22:39
Mano nuomone, dirbti virėja/kepėja yra visiškas Š (taip, iš didžiosios raidės). Bet manau, jog reikia mažiau dėmesio kreipti į tai, ką sako kiti, ir susikoncentruoti į tai, ko nori tu pati smile.gif Tad klausimai "ką jūs darytumėt mano vietoj" čia nelabai į temą, kadangi kiekvienas žmogus skirtingas ir niekas geriau už jį patį nežino, kas jam geriausia.
Atsakyti
eik i ta profke kol gali, nes metai eina ir veliau bus tik sunkiau pakeisti profesija, o dabar dar pats tas. Jeigu veza toks darbas tai tik pirmyn ir protinga vyra turi, kad supranta ir palaiko. O ka ten kiti sako tai tau maziausiai turetu rupeti.
Atsakyti
Tame ir esmė, kad visi ką tik baigę mokyklas sustoja, o nėra matę nei gyvenimo nei kažką dirbę. Kvaila mada yra po mokyklos stoti, bet mūsų švietimo sistema nepalieka kito pasirinkimo. Šiaip sveikinu apsisprendus, o jei turi užsakymų, tai rekomenduoju juos daryti ir greta studijuoti, kai baigsi, turėsi ir patirties ir pažymėjimą. Sėkmės!
Atsakyti
Manau, kad autorei reiketu temoje apsilankyti, papasakoti, kaip sekasi smile.gif
Atsakyti
Palaikau 100 procentu nes ir pati 27 zadu stoti i universiteta ir mokytis su katik baigusiais mokykla. Svarbiausia labai noreti.
Atsakyti
Mažiau kreipk dėmesį kas ką sako. Eik mokinkis. Ir tikrai tikiu, kad jei ta specialybė tau prie širdies, gali drąsiai kurti planus ateičiai sukurti savo verslą.
Atsakyti
QUOTE(Aristokratė @ 2012 02 21, 22:39)
Manau, kad autorei reiketu temoje apsilankyti, papasakoti, kaip sekasi  smile.gif


Lankausi temoje, labai idomi jusu nuomone, aciu kas pasisaket 4u.gif

Apie versla negalvoju, nepribrendau dar blush2.gif, gal kada nors ateity. Kai mokysiuos turbut maziau laiko bus, bet jei jo uzteks netsisakysiu papildomo darbelio jei jo aisku bus, nes nera pastoviai kad butu chalturkiu smile.gif
Is tikruju jau kaip ir apsisprendziau eiti mokytis, bandziau pasikalbeti su tevais, visgi rupi man ju nuomone, bet kaip supratau ju neperkalbesiu. Mano tevai kai baige mokslus tai ir dirba ta darba visa gyvenima, klausia negi ir as negaliu, kaip sako kam reikia "juoda" darba dirbt jei galiu dirbti "gera" doh.gif Nesupras jie manes manau, bent jau ne dabar. Kaip kazkuri forumiete parase jog tas darbas sh****, taip ir mano tevai ir draugai galvoja, jiem geras darbas tai ofise sedet ir didesne nei vidutine alga gaut.
Abejoju nebent del pinigu, sunku bus gyventi is vieno atlyginimo, bet kaip vyras sako kaip nors, pasitaupysim dar iki mokslu pradzios. Dziaugiuos aisku kad vyras taip palaiko, noretusi ir kad artimi zmones suprastu o ne pirsta prie smilkinio sukiotu verysad.gif
Atsakyti
Illusionary

Sveika,
Isties sveikintinas sprendimas tapti tuo kuo paciam norisi, gerai kad vyras palaiko, patikek kai nepalaiko sunku(is patirties).Kadaise..ir as stojau ten kur norejo tevai, tokios normos musu giminej bet i virtuve nuolat krypo akys.Karjera(jei galima taip pavadinti) pradejau nuo pagalbines virtuveje, studijuojant labai truko pinigu.Didelis noras turbut "nukove" visus seimos argumentus ir stai as jau 10 metu dirbu vireja.Tiesa buvau metusi metams ir isejusi dirbti pagal specialybe(vadyba) turbut tai buvo geras sprendimas, nes tik isitikinau kur jauciuos gerai> palaikymo is seimos beveik nera, vyras sunkiai supranta kodel as, galedama ilysti tiek per pazintis tiek pagal issilavinima i "svaru" darba vel gryzau i virtuve.

Dar pasakysiu kad gal siek tiek kitaip isivaizduoji ta darba..Tikrai tikrai net neplanuoju "atmust" noro(nors turbut ir tas noras"nenumusamas") bet virejos darbas pakankamai sunkus..Aisku ziurint kur dirbsi.

Del mokslu, gailiuosi siek tiek kad savu laiku nestojau to amato mokytis, plius kai musu mieste "ruosia" virejus BET , per tiek metu susiduriau su daug daug i praktika atejusiu zmoniu.Isvados liudnos, zinoma del to kad dauguma stojo ne is didelio noro o tiesiog kad nebuvo kur stot, toki zmogu sunku motyvuot.Buvo ir tokiu kurios labai norejo, tik as kartais nesuprasdavau ko juos ten mokino..3 metai SAUSOS teorijos.
Na bet cia matyt kiekvienas savaip mato.

Kaip jau mineta kazkuriam poste auksciau, Lietuvoje nevertinami virejai..tiesa padetis siek tiek keiciasi, bet labiau didmiesciuose.Daznai susiduriu su tokia situacija, kai bendraujant pasakai kuo dirbi ir zmogus pasiulo "normalu" darba wub.gif

Sekmes radus savo kelia eit link tikslo, ji pasiekti ir pajusti dvasini komforta.
Atsakyti