Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 81 tema

QUOTE(Shusha @ 2012 03 19, 15:44)
o jei jis dar ir uždainuoja  doh.gif, būna labai blogai.

Kaip Erlicko gerbėja visiškai pritariu: jo dainavimo tiesiog negaliu klausytis. Kaip savo žanro atstovas rašo jis - nuostabiai, įžvalgos - tikrai genialios, bet jau dainavimas... atima iš jo pusę žavesio doh.gif

Beje, gal kas jau skaitėt ar vartėt šitą? Kaip ilgiuosi lietuvių literatūroje būtent va tokių dalykų... vietoj "šventųjų dievdirbių" aureolės - ko nors laisvo, bohemiško, natūralaus, o ne pakylėto ir lyriško... Nežinau, ar šioje knygoje išties to yra, bet aprašymas labai suintrigavo...
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2012 03 20, 10:31)
Beje, gal kas jau skaitėt ar vartėt šitą? Kaip ilgiuosi lietuvių literatūroje būtent va tokių dalykų... vietoj "šventųjų dievdirbių" aureolės - ko nors laisvo, bohemiško, natūralaus, o ne pakylėto ir lyriško... Nežinau, ar šioje knygoje išties to yra, bet aprašymas labai suintrigavo...

Aha, ir mane suintrigavo.
Gal iš tiesų mes ne "dievdirbiai" biggrin.gif

o mano paskutinis atradimas - Juliaus Kaupo "Daktaras Kripštukas pragare" - thumbup.gif jau beveik perskaičiau ir vaikiui duosiu - beveik viskas prieškariniam Kaune vyksta, gatvelės pažįstamos wub.gif

Pajutau sąsajas su latvių rašytoju K. Skalbe http://www.knyguklub...2...?&preview=1

yra ir liūdesio, ir ilgesio, bet ir sveiko juoko - pvz. kaip velnias kapinių sargu prie Karmelitų bažnyčios dirbo, kol tai pradėjo nebepatikti šv. Petrui - kur tai matyta, kad žmonės į dangų eitų velnio bijodami, o ne įkvepti ugningų klebono kalbų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Brūkšniukas @ 2012 03 20, 12:04)

o mano paskutinis atradimas  - Juliaus Kaupo "Daktaras Kripštukas pragare" -  thumbup.gif jau beveik perskaičiau ir vaikiui duosiu - beveik viskas prieškariniam Kaune vyksta, gatvelės pažįstamos wub.gif

O tai tu pati ją skaitai? biggrin.gif

Aš ją dar rudenį nupirkau mažiui. Bet tada skaitėm "Aukštyn kojom", paskui eilėje "Nežiniuko" visos dalys laukė, ko dar neįveikėm, tai "Daktarą Kripštuką" atidėjus laikau. Beje, kokio maždaug amžiaus vaikui tai suprantama? Pamenu, pirkau ir pati mąsčiau, ar mažiui skaityt ją, ar savo dičkei biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2012 03 20, 12:07)

aha biggrin.gif

negi nežinai - kad Brūkšniukas - pagarsėjęs mažvaikis tarp knygių? cool.gif

Aš labai daug vaikiškos literatūros skaitau - ir labai rimtai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2012 03 20, 12:07)

Aš ją dar rudenį nupirkau mažiui. Bet tada skaitėm "Aukštyn kojom", paskui eilėje "Nežiniuko" visos dalys laukė, ko dar neįveikėm, tai "Daktarą Kripštuką" atidėjus laikau. Beje, kokio maždaug amžiaus vaikui tai suprantama? Pamenu, pirkau ir pati mąsčiau, ar mažiui skaityt ją, ar savo dičkei biggrin.gif

Prieš metus dukra buvo Lėlių teatre http://www.kaunolele...as-pragare.html, tai tikrai mažai ką suprato. Pilna paslėptų prasmių, labiau man. smile.gif
Atsakyti
Aišku, reiškia teks ir man pirma paskaitinėti, gal dar ir pačiai atitinkamomis Kauno istorijomis pasidomėti prieš tai... Nors šiaip tai, gėda prisipažinti: dar prieš kelerius metus per savaitę po 2 knygas sugrauždavau, o dabar tą pačią "Valgyk, Melskis, Mylėk" skaitau... antrus metus blink.gif Nes kai tik turiu laiko knygas paskaitinėt - taip ir smingu į jas su vienu arba kitu vaiku doh.gif Va, šiuo metu "Saldumas pyrago dugne" veža thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(martux @ 2012 03 20, 12:24)
Prieš metus dukra buvo Lėlių teatre http://www.kaunolele...as-pragare.html, tai tikrai mažai ką suprato. Pilna paslėptų prasmių, labiau man. smile.gif

Eidama pro Lėlių teatrą afišą mačiau, bet tada taip ir pagalvojau, kad vaikui gali būti per sudėtinga. Bet čia nenuostabu: jei kūrinys nėra labai paprastas, nors ir suprantamas, teatre jis vis tiek atrodys sudėtingiau...

Nors, aišku, čia dar ir nuo vaiko priklausė. Va, prieš Kalėdas buvau didžiai nustebinta. Taip jau nutiko, kad LNOBT šokantis bičiulis suveikė mums bilietus į "Spragtuką". Maniau, dičkei bus įdomu, o su mažium reikės po fojė lakstyt, nes vis tiek nei siužeto jis dar supras, nei juolab tokio šokio, kaip antai baletas. O kas gavosi? Viskas atvirkščiai doh.gif Dičkė sėdėjo visą laiką tokia akivaizdžiai nuobodžiaujančia veido išraiška, suprask, dolampočki jai, kas ten straksi scenoj, o mažius - abu veiksmus išsižiojęs pražiūrėjo, pats atsistojo, lingavo (nuo piruetų vis sulaikydavau lotuliukas.gif ) ir jau dabar zirzia: kada vėl į "Spragtuką" važiuosim? Ir dar to pagrindinio valso melodiją nuolat išniūniuoja (nė nemaniau, kad keturmetis tokią melodiją išvis atsimint gali). Žodžiu, kartais tuos vaikus užveža tame, kas mums atrodo jų amžiui per sunku...
Atsakyti
QUOTE(sm2002 @ 2012 03 19, 20:43)
Rekomenduoju Roberto Merlio knyga "Mirtis mano amatas" parasyta pagal Auschwitzo konclagerio komendanto liudijimus...

Ir sitos nera elektroninio varianto, turbut as nieko nerasiu visai, reikes i knigyna vaziuot turbut
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2012 03 19, 21:06)
Paguosiu hihihi.gif : nerasi tokių knygų lietuvių kalba nei pdf, nei mp3, nei niekaip kitaip.  schmoll.gif  Per maža rinka.
Arba perki knygą, arba ieškai originalo kalba.  cool.gif

Shusha, "Apreiškimai" - maldaknygė, "Ateinu..." - jau beveik šventas raštas.  lotuliukas.gif  doh.gif

Niu pradziuginai!!! blink.gif reikes pirkti knyga turbut!
Bet aciu uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hellen @ 2012 03 20, 21:18)
Ir sitos nera elektroninio varianto, turbut as nieko nerasiu visai, reikes i knigyna vaziuot turbut
Papildyta:
Niu pradziuginai!!!  blink.gif  reikes pirkti knyga turbut!
Bet aciu uz atsakyma smile.gif

Va būtent todėl ir nėra lietuviškų elektroninių knygų variantų, nes vistiek jų niekas neperka, o atsisiunčia biggrin.gif

Grįžtu pas jus. Atsiliepimai vėliau, tik paminėsiu, kad perskaičiau "Metro 2033" ir "Nepakeliama būties lengvybė". Labai skirtingos, bet abi patiko. Metro netgi labai nustebino, nes šiaip jokių fantastikos apraiškų netoleruoju. Arba itin mažais kiekiais
Atsakyti
Žiūrėti į ugnį,
į pilnaties šviesą,
nešioti sidabro papuošalus,
stebėti,
kaip skverbias nakties spinduliai
į nykiausias pakampes ir pašalius,
pajausti –
po tūkstantmečių slinkties
priartėja Vandenio era,
Zodiako žvėrių nesustabdomas ratas
vis sukas nakty,
nebėra
tavo smėlio pilių,
tavo sniego žaislų,
tavo strofų skaidrių ant vandens,
tu grimzti į visatą,
į tamsą, į kosminį šaltį
gal pasivaidens
tau ugnies atšvaituos,
sidabrinių žiedų tuštumoj
vaizdiniai ateities,
gal nedingsi juodojoj skylėj,
gal dar plauksi laike –
juk lyg Mėnuo keities. wub.gif

Vaičiūnaitė, Judita. Debesų arka: Eilėraščiai. – Vilnius : LRS leidykla, 2000.
Atsakyti
Atejau pasidziaugti labai linksmu klausimeliu (cia tas pats kas skaitinelis, tik garsinis variantas tongue.gif ) Armenu rasytojos Абгарян Наринэ "Манюня". Knygute apie dvi paselusias mergaites ir ju seimas. Jau seniai beklausydama juokiausi taip, kad negalejau susivaldyti. Zmones gatveje truputi keistai ziurejo, bet bala ju nemate. "Uzkabino" ir pacios autores anotacija. Cituoju: "Манюня" — моя книга.
Я там много чего понаписала. Она адресована взрослым, которые не разучились смеяться.
И детям, которые хотят знать, какое у их родителей было детство.
Прочтите и вздрогните, дети. Ибо ваши родители – героические люди.
Они сумели без компьютерных игр и вайфая вырасти в настоящих человеков".
Наринэ Абгарян

Susidomejusiems, audio variantas yra cia http://rutracker.org...c.php?t=3799390
Cia http://lib.rus.ec/b/286933/read yra knygos tekstas rusiskai. Dar ir su piesinukais mirksiukas.gif
Beje, knyga labai puikiai iskaityta ir dar yra jos tesinys, kuri irgi butinai isklausysiu. Man papildoma juoko doze tikrai nepakenks. O jums? ax.gif
Atsakyti
Ir man niekada nekenkia. hihihi.gif Po "Brandos amžiaus" bus pats tas. good.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 03 15, 15:06)
Skaiciau ir as ja. Patikrinau savo atsiliepima musu svetaineje - pradiniai ispudziai panasus i tavuosius. Bet is esmes visai patiko man si knyga, nors tikrai ne sedevras. Ir jau nelabai daug ka prisimenu...  ax.gif

Aciu uz nuoroda, net nezinojau, kad tokio tinklapio esama thumbup.gif
Atsakyti