Yra daug dalykų, kurių išmokysite savo mažylį, tačiau kai kurias pamokas tektų paruošti ir jums... 1) Mamyte, leisk man viską daryti pačiam. Žinau, kad tu viską padarai greičiau ir geriau: suvaldai tuos nelemtus batų raištelius ar įveiki visą eilę sagų... tačiau kartais patirtis ir nesibaigiantys bandymai yra geriausi mokytojai.
2) Mamyte, nesitikėk iš manęs per daug. Aš visą laiką stengiuosi padaryti tai, ko tu prašai, nes noriu, kad būtum laiminga, bet man ne visada pavyksta, nes esu mažas.
3) Mamyte, nedrausmink manęs, kai esu įsiutęs ar susierzinęs. Kad ir ką sakytum, per savo klyksmą ir ašaras aš vis tiek nieko negirdėsiu.
4) Mamyte, nustok klausinėti, ar buvau geras. Aš net tiksliai nežinau, ką tai reiškia. O jeigu buvau blogas, tikrai neprisipažinsiu.
5) Mamyte, nustatyk ribas. Aš gal ir negaliu suvalgyti dėžės šokoladinių saldainių, bet tai nereiškia, kad nebandysiu jos sudoroti.
6) Mamyte, neleisk man galvoti, kad visąlaik viską darai gerai. Kartais jaučiuosi ramiau žinodamas, kad aš ne vienas netobulas žmogutis šioje Žemėje.
7) Mamyte, neprarask su manimi kantrybės. Aš viskam turiu priežastis, tačiau dažnai pritrūkstu žodžių, kad jas paaiškinčiau.
8) Mamyte, nustok priekaištauti dėl netvarkos. Išsikuopti visada suspėsime, bet iškepti purvo pyragą progų bus mažai.
9) Mamyte, laikykis savo pažadų. Apie tuos, kuriuos sulaužei, aš tau priminsiu būdamas paauglys.
10) Mamyte, mylėk mane, net kai būnu neklaužada. Aš būsiu tokio amžiaus tik vienąkart.
Papildyta:Eglelapas, kada Vasarei ta šventė darželyje?
Pas maniškę šiandien taip pat šventė. Paukštukų šventė. Tik aš aišku nieko nežinojau, mačiau, kad ten skelbimas kabo, bet galvojau taip vaikučiai eis padainuoti, pašokti ir pan. O šiandien kai atėjom į daržą, auklėtoja mūsų klausia, o kodėl nepasipuošę, juk šiandien pas mus šventė

O kad būtų įspėjusi, kaip paprastai daro, kad reikės pasipuošti. Iš viso kažko tai viena auklėtoja pradėjo mane baisiai nervinti.
Ar Jūsų vaikučiai jau moka išsipūsti savarankiškai nosytes? Maniškei toks lengvas vandenukas bėga, o auklėtoja negali nuvalyt nosytės, duoda servetėlę ir atseik valykis pati. O kad jinai pati mokėtų, tai nusitrina tą nosytę per pusdienį iki raudonumo, baisu žiūrėti. O pareinam namo išsipučiam vieną katą nosytę ir visas vakaras ramus. O auklėtoja to nesugebėdama padaryti, man vis kartoja, kad Gabijai žiauri sloga. Nu nežinau, gal per daug karščiuojuosi, gal joms tai nepriklauso, nu bet negi sunku nuvalyt tą nosį kartą dienoj. Gi kai vaikas stipriai apsižliumba, jam irgi pradeda bėgt nosytė, negi ir tada nenuvalo???? Nu va išsiliejau