Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 8 tema

QUOTE(Lora11 @ 2012 02 24, 08:10)
Labas rytas
O gal bandet pomidorus dziovint? Kazkur skaiciau, kad perpjovus , isimama ta skystoji dalis , pasudoma (bet kiek ir kaip su ta druska- neatsimenu) ir suveriama ant siulo

Džiovinau thumbup.gif Tik nežinau, kaip su tuo siūlu ir druska reikia. Tiesiog ėmiau pomidorą, kur daugiau „mėsos“, sėklas išimdavau, sudėdavau ant metalinio padėklo ir gaudžiau saulę. Naktį dėjau į elektrinę džiovyklę. Viskas pavyko. Būtinai džiovinsiu didesnį kiekį, nes susivalgė labai greitai.
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 23, 23:03)
O medaus žolę kuri nors auginate? Kada ją sėti? Ir ar lepi? g.gif  Jau bijau ant pokelių esančia informacija tikėti, bus kaip su hibiskais  doh.gif

pas mane jau dygsta smile.gif thumbup.gif pasėjau 12d.
Atsakyti
4u.gif merginos ax.gifčia užklausiau apie tokį dalyką ax.gif jei moderatorės sutiks g.gif ką manote ar reikalinga tokia tema ax.gif jau kelintoj atskiroj temoj matau vis visokių receptų,o čia viskas būtų vienoje vietoje ir visų išbandyta patirtis ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 24 vasario 2012 - 09:04
QUOTE(diuni @ 2012 02 24, 06:24)
4u.gif mačiau senukuose- nupiešti laiškai ir parašyta žieminiai...bet aš nesigilinau , bet gal tokie g.gif


ačiū 4u.gif
Atsakyti
o kaip laikot tuos džiovintus pomidorus? sudomino
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2012 02 24, 07:51)
Saintlina, jei tokie http://loretossodai...._laiskinis.html
arba tokiehttp://loretossodai.lt/Cesnakas%20narcizalapis.html
galiu perleisti, kai sniegas nutirps. Vienur žmonės česnakais laiko, kitur svogūnais.


ačiū 4u.gif Paklausiu bendradarbės, ar tokius turėjo omeny.
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 02 24, 09:04)
4u.gif  merginos  ax.gifčia užklausiau apie tokį dalyką  ax.gif jei moderatorės sutiks g.gif  ką manote ar reikalinga tokia tema  ax.gif jau kelintoj atskiroj temoj matau vis visokių receptų,o čia viskas būtų vienoje vietoje ir visų išbandyta patirtis  ax.gif

Butu labai labai saunu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mazge1979 @ 2012 02 24, 09:17)
o kaip laikot tuos džiovintus pomidorus? sudomino

Džiovinti pomidorai buvo sudėti į stiklainį (dėja, džiovinant jų tūris labai sumažėja), pridėjau džiovinto baziliko (gal galima ir žalio, bet bijojau pelėsio) ir užpyliau alyvuogių aliejumi. Laikiau šaldytuve. Aliejus irgi buvo panaudotas į mišrainę.
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2012 02 24, 10:27)
Džiovinti pomidorai buvo sudėti į stiklainį (dėja, džiovinant jų tūris labai sumažėja), pridėjau džiovinto baziliko (gal galima ir žalio, bet bijojau pelėsio) ir užpyliau alyvuogių aliejumi. Laikiau šaldytuve. Aliejus irgi buvo panaudotas į mišrainę.


"Sodo spalvos" žurnale rudenį buvo labai smulkiai aprašyta kaip džiovinti ir kaip laikyti, gal dar galima kažkur internete susirast g.gif Kiek pamenu, tai nieko ten sudėtingo, tik kad džiovinant pabarstyti druska ir prieskoniais/žolelėm, o po to užpilti aliejumi.
Atsakyti
QUOTE(vasarema @ 2012 02 24, 09:27)
Džiovinti pomidorai buvo sudėti į stiklainį (dėja, džiovinant jų tūris labai sumažėja), pridėjau džiovinto baziliko (gal galima ir žalio, bet bijojau pelėsio) ir užpyliau alyvuogių aliejumi. Laikiau šaldytuve. Aliejus irgi buvo panaudotas į mišrainę.

O odeles nulupti nereikia pries dziovinant?
Jau redau receptu ir tema mamu klube yra http://www.supermama...?...41476&st=12
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinkag: 24 vasario 2012 - 10:40
Odelių nelupau, manau, kad ir receptuose nesiūlo lupti. Valgant, tos odelės tikrai netrukdė. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 23, 12:18)
Aš tai esu pasisėjusi svyrančias braškytes,bazilikus, levandas, valgomuosius hibiskus ax.gif Dar reiktų salierų pasisėt ir pankolių. Bet va savaitgalį išvažiuojam, neaiškus kas bus iš tų mano augalėlių  doh.gif Niekas šviesytės jiems neuždegs  verysad.gif

Kaip gerai, kad priminėt apie svyrančias braškes, jau buvau pamiršus, kad turiu doh.gif kada sėjot, dar nesudygo? Ir kokio gylio indelį ėmėt? Barstėt bet kaip ar kas kažkiek atstumo 4u.gif pažiūrėjau, tai pas mane laaabai smulkios tos sėklytės ir jų max 20 tik ax.gif

QUOTE(Neris @ 2012 02 23, 14:04)
Bandysiu auginti, bet nevisai žinau kur panaudoti pvz.baziliką g.gif Rozmarinas tinka mėsai ruošti taip pat ir raudonėlis ar aš klystu...

Iš raudonėlio dar arbata visai skani 4u.gif

QUOTE(vilka11 @ 2012 02 23, 18:04)
Beje naudojame zesnako ziedo kotelius labai skanu. As juos marinuoju, o vasara labai labai skanu sumalus per blenderi su krapais, petrazolemis, druskyte sumaisytis su sviestu ir tepti ant batono skrebuciu thumbup.gif Kaimynai i mane itariai ziurejo, kai as paklausiau ar jiems reikia tu koteliu, nes juos vis tiek ismeta doh.gif

O juos tik jaunučius tinka valgyt? 4u.gif

QUOTE(*Vilma* @ 2012 02 24, 09:30)
pas mane jau dygsta smile.gif thumbup.gif  pasėjau 12d.

Kaip anksti pasėjot, aš turiu pasižymėjus, kad sėja nuo kovo mėn g.gif
Kiek sėklyčių sudygo iš pokelio? Aš irgi norėčiau šitos žolės, internetinėj turbūt pirkot? 4u.gif
Atsakyti