Sveikos merginos, skaitau skaitau ir isivaizduoju vasara.....
OI kiek receptuku prieskoniniu zoleliu....kiekviena vis kitaip daro. As tai paskutiniu metu visiskai neperku jokiu kubeliu, jokiu vegetu, prisidarau savo misiniu ir kuo puikiausiai
Auginu labai daug raudonelio ( ji naudojame visur mesai, picai, ryziams ir t.tt.), ciobreli, krapu , pertazoliu, poru, auginau bazilika, bet neperneu as jo, tai daugiau nesodinsiu. Beje naudojame zesnako ziedo kotelius labai skanu. As juos marinuoju, o vasara labai labai skanu sumalus per blenderi su krapais, petrazolemis, druskyte sumaisytis su sviestu ir tepti ant batono skrebuciu
Kaimynai i mane itariai ziurejo, kai as paklausiau ar jiems reikia tu koteliu, nes juos vis tiek ismeta
Dar labai daug krapu prisaldau ir dedu visur, jie taip primena vasara...
QUOTE(diuni @ 2012 02 23, 16:17)
As turiu misinius padariusi, bet ir atskirai visu turiu... Kartais misinys patogiau-iberi ir viskas...
QUOTE(vilka11 @ 2012 02 23, 16:45)
Pamandysiu ir taip ir taip. Aciu
Kaip idomu su tais cesnaku koteliais... kaip marinuojate?
Taip taip marinuotu buvau aptikus, kazkur recepta, bet jau buvo pasibaige stiebai, tai negalejau isbandyti. Kitamet tikrai isbandysiu. Megstu visokius vejus. Dar labai noriu marinuotas nasturtu seklas isbandyti, bet mazas pas mane derlius buvo
Sako kazkas panasaus i kaparelius gaunasi
Sako kazkas panasaus i kaparelius gaunasi
QUOTE(laurindre @ 2012 02 23, 14:28)
Pas mane labiau gele, mama atnese, kad darze is jo tvora pasidaryciau. O gal ir zieminei puokstei tiks 
Aš prieš kelis metus turėjau kažkokį būtent dėl puoščių, tai neblogai džiuvo jis ir spalva bordinė išliko
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2012 02 23, 12:54)
Salavija? Sejau i dezutes vasario men. pernai..gerai sudygo, sunkiau augo.. bet keliu daigeliu pakako, labai bujojo
Jie ziemojo puikiai
Bet siemet dar pasisesiu kvapaus salavijo
Pernai isdygo, bet numiro..
Čia kalba eina apie muskatinį šalaviją ar kitokį?
QUOTE(madmuazele @ 2012 02 23, 14:38)
Taip, siemet saldziau bazilika, gelsve..
Dar krapus, pertrazoles, salieru lapus... Bet daugiau dziovinu-labai skanus misinys gavosi su pastarnokais, porais, sakninem petrazolem..
Aš dariau petražolių, krapų, porų ir džiovintų morkų mišinį. Labai gerai į sriubą įmesti
QUOTE(diuni @ 2012 02 23, 16:17)
man tai patinka viskas kai atskirai būna...
Man irgi
QUOTE(Neris @ 2012 02 23, 13:04)
Tiek prisiskaičiau apie prieskoninius augalus ir aš sugalvojau pasisėti. Nusipirkau baziliko, rozmarino ir raudonėlio. Bandysiu auginti, bet nevisai žinau kur panaudoti pvz.baziliką
Rozmarinas tinka mėsai ruošti taip pat ir raudonėlis ar aš klystu...
Bazilikas su varske skanu
QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 23, 19:46)
Taip
QUOTE(Neris @ 2012 02 23, 19:57)
Aš dariau petražolių, krapų, porų ir džiovintų morkų mišinį. Labai gerai į sriubą įmesti 
O, ir idomus
QUOTE(kristinkag @ 2012 02 23, 21:51)
ir su pomidorais ir mocarela
Aš taip pat šaldau paprastai visus prieskoninius augaliukus atskirai - ir svogūnų laiškus, ir krapus, ir šalavijus, petržoles, čiobrelius, mairūną, melisą, mėtas ir t.t.
O pernai pabandžiau paeksperimentuot - su blenderiu sumaliau krapus, petražoles, truputį svogūno, paprikos ir česnako+ truputukas vandens ir užšaldžiau ledukams skirtose formelėse. po to iškračiau į maišą ir pukiai išsilaikė
; dėjau į sriubas ir troškinius -
, man labai patiko, šiemet darysiu daugiau.
O pernai pabandžiau paeksperimentuot - su blenderiu sumaliau krapus, petražoles, truputį svogūno, paprikos ir česnako+ truputukas vandens ir užšaldžiau ledukams skirtose formelėse. po to iškračiau į maišą ir pukiai išsilaikė
QUOTE(evansmum @ 2012 02 23, 21:21)
Aš taip pat šaldau paprastai visus prieskoninius augaliukus atskirai - ir svogūnų laiškus, ir krapus, ir šalavijus, petržoles, čiobrelius, mairūną, melisą, mėtas ir t.t.
O pernai pabandžiau paeksperimentuot - su blenderiu sumaliau krapus, petražoles, truputį svogūno, paprikos ir česnako+ truputukas vandens ir užšaldžiau ledukams skirtose formelėse. po to iškračiau į maišą ir pukiai išsilaikė
; dėjau į sriubas ir troškinius -
, man labai patiko, šiemet darysiu daugiau.
O pernai pabandžiau paeksperimentuot - su blenderiu sumaliau krapus, petražoles, truputį svogūno, paprikos ir česnako+ truputukas vandens ir užšaldžiau ledukams skirtose formelėse. po to iškračiau į maišą ir pukiai išsilaikė
O,kaip idomiai. Ir kaip skonis?





