Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas, 8 tema

QUOTE(*Inga:) @ 2012 02 21, 12:20)
Nu apie salotas gal pakomentuos, labai jau užsimaniau šiemet, lyg veikt neturėčiau ką biggrin.gif

pernai kaimynai daiginosi namie, o į šiltnamį persodino toookio dydžio salotas, jog tikrai nesitikėjo, kad jos prigys ir augs toliau. Na bet augo bigsmile.gif

Bet kokia aš varna ( blink.gif doh.gif ), visai pamiršau, kad pernai ir pati aisbergo salotas daiginausi ant palangės, tik išsodinau dar visai mažiukes. Užaugo puikiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 21 vasario 2012 - 12:33
QUOTE(irid @ 2012 02 21, 12:24)
Ledines salotas visada susidaiginu kambaryje ir išpikuoju šiltnamyje ar lauke, o paprastas lapines galima tiesiai sėti užauga kuo puikiausiai.

kaip tik api ledines ir galvojau. Kada sėjat?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 02 21, 12:30)
visai pamiršau, kad pernai ir pati aisbergo salotas daiginausi ant palangės, tik išsodinau dar visai mažiukes. Užaugo puikiai.

taip taip, kartu (virtualiai ) sėjom ir auginom biggrin.gif
Atsakyti
Lekiu senu temu ieškot.
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2012 02 21, 13:31)
kaip tik api ledines ir galvojau. Kada sėjat?

Balandžio pradžioj aš sėjau pernai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 21, 13:12)
Gal kas auginote pankolius? Pernai aš sėjau, bet nesudygo  doh.gif Šiemet vėl bandysiu  smile.gif

Keli metai iš eilės auginu.Su žuvimi man pankolio lapai būtini. ax.gif Pernai bandžiau pankolius gumbinius auginti,tai nei velnio gumbai neužaugo.Bandžiau kaip salierus apipjaustyti,bet vistiek gumbas neaugo.Pusė pokelio liko nuo pernai bandysiu vėl šiemet. g.gif Parduotuvėje kokie gražūs gumbai būna. wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IngridaB: 21 vasario 2012 - 13:09
Mano pastebejimas apie seklas.Pasejau senesnes sprigiu seklas eksperimentui.Laikiau.kol nusibodo,kelias savaites,ir išverčiau....į žemes,į kurias sodinau begonijas.Bet,žiuriu,dygsta viena kita blink.gif skaičiau,kad daigios šesis metus,bet jau antrais metais nekas su jom gaunas.Reiškia,dvigubai ilgiau dygsta,tad prarandam viltį per anksti g.gif (parašau,o paskui galvoju,trint ar ne tas sapaliones) blush2.gif
Atsakyti
Renkuosi sėklas iš E-sėklų, neapsisprendžiu kokių salotų geriauisa sakytis, gal patarsit. g.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2012 02 21, 13:07)
Keli metai iš eilės auginu.Su žuvimi man pankolio lapai būtini. ax.gif Pernai bandžiau pankolius gumbinius auginti,tai nei velnio gumbai neužaugo.Bandžiau kaip salierus apipjaustyti,bet vistiek gumbas neaugo.Pusė pokelio liko nuo pernai bandysiu vėl šiemet. g.gif Parduotuvėje kokie gražūs gumbai būna. wub.gif

Aga man irgi gražūs tie parduotuviniai pankolių gumbai wub.gif Jie ypatingos priežiūros nereikalauja? ax.gif nebūtini man tie gumbai jei neauga ir žaluma man tiks rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolituxxx: 21 vasario 2012 - 13:32
QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 21, 14:31)
Aga man irgi gražūs tie parduotuviniai pankolių gumbai  wub.gif Jie ypatingos priežiūros nereikalauja?  ax.gif nebūtini man tie gumbai jei neauga ir žaluma man tiks  rolleyes.gif

Tikrai jokios priežiūros.Sėklas pasėjau į dėžutę,paskui išsodinau tiesiai į daržą.Sėkmės. 4u.gif Man skanu ir džiovintas pankolis.
Atsakyti
QUOTE(irid @ 2012 02 21, 12:59)
Ir man šiemet gana keistokai dygsta, paprikos iš savų sėklų sudygo per savaitę, o baklažanas vos ne vos vienas išdygo, vengriškos aštrios paprikytės anei krust, o varpeliai vėliau pasėti dygsta, jalapenai šiaip ne taip irgi sudygo, o tie 4 ola polka pomidoriukai jau svaitė laiko nei vienas nelenda, neiškentus net krapštinėjau, tai kažkokios užuominos į dygimą yra.  g.gif

pas mane panasi situacija. savo pacios rinktos ir Gaudviles atsiustos pipiru/papriku seklos jau tikruosius lapelius leidzia, o ta pacia diena setos pirktines is pakeliu- 4 skirtingos rusys) dar nei nosies is zemes neiskiso. keikiuosi dabar, kad sukisau savas rinktas ir pirktines perpus i viena inda. savas jau pikuot reikes, kai anos nosi iskis... jeigu isvis iskis unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jolituxxx @ 2012 02 21, 14:31)
Aga man irgi gražūs tie parduotuviniai pankolių gumbai  wub.gif Jie ypatingos priežiūros nereikalauja?  ax.gif nebūtini man tie gumbai jei neauga ir žaluma man tiks  rolleyes.gif

dėl pankolių, du metus auginau, pirmais metais sėjau birželio pab, tai kai šalnos jau buvo nuroviau tokius mažučius gumbelius, antrais metais sodinau anksčiau, tai dar mažesni gumbeliai, tik lapų daug. klausiau sėklų parduotuvėj, moteris irgi sakė kelis metus augina, bet gumbai niekuomet nėra didesni, nei begonijos gumbeliai.
Atsakyti