QUOTE(Laaila @ 2008 04 09, 20:21)
Ir as ieskau kokios nors info apie Ukraina (kijevas, Odessa), ale nelabai ka randu... tiksliau info jau senoka! Gal kas sviezienos pamestu 

Mes pasigavom nebrangių lėktuvų bilietų ir skrendam į Odesą po kelių savaičių

O kas tave domina Odesoj? Aš susirinkau info apie įžymbes (pvz. 12 kėdžių, žymiuosius paplūdimius ir t.t.), gastronomiją - barščius ir Kijevo kotletus būtinai valgysim, viešbutį internete susiradom (į priekį paprašė sumokėt..). Būsime ten penkias dienas, tikrai rasim ką veikti

QUOTE(Smulkmena @ 2008 04 10, 15:53)
Mes pasigavom nebrangių lėktuvų bilietų ir skrendam į Odesą po kelių savaičių
Daug kartų buvom vakaruose, dabar į rytus sugalvojom
O kas tave domina Odesoj? Aš susirinkau info apie įžymbes (pvz. 12 kėdžių, žymiuosius paplūdimius ir t.t.), gastronomiją - barščius ir Kijevo kotletus būtinai valgysim, viešbutį internete susiradom (į priekį paprašė sumokėt..). Būsime ten penkias dienas, tikrai rasim ką veikti

o kas cia del 12 kedziu ir papludimiu? vat panasios informacijos as ir neradau! Radau tik paminklus, parkus

O su viesbuciais man irgi kazkaip keista (praso sumoket visa suma).... kazi paskui nebus kokiu nesusipratimu

Mes planuojam geguzes pabaigoj vaziuot. Tai dabar lauksiu tavo ispudziu

Nu, as tai baisesnio churorto nesu macius, kaip Odesa
Buvom pasieme buta 2 dienom, bet po dienos nesem kudasiu link Krymo.
Tai vat, jei kartais noretumet pigiau ar siaip, buto, tai Odesoj stoty stovi daugybe bobu ir diedu, siulanciu savo butus, panasiai, kaip Palangoj, tik ten 100k naglesni. Kai BM pasake vienai, kad su savo 150$ uz nakti gali eit tolyn, tai susirinko i kruva jos gyneju desimt ir pradejo rekt ant musu, kad ko mes norim, kad uz 150$ nenorim, kad pigiau negausim ir pradejo mus vyti
..as, net ir ne juokais issigandau ten
Tada mes paejom i sali ir paslapciom priejo prie musu moteriske ir pasiule buta uz 80$. Bet tie butai
grynas ruskynas
as tokiu net ir neprisiminiau, kad budavo kada.. Nu, man tai kraupios tos Rusija tebegyvenancios salys...

Tai vat, jei kartais noretumet pigiau ar siaip, buto, tai Odesoj stoty stovi daugybe bobu ir diedu, siulanciu savo butus, panasiai, kaip Palangoj, tik ten 100k naglesni. Kai BM pasake vienai, kad su savo 150$ uz nakti gali eit tolyn, tai susirinko i kruva jos gyneju desimt ir pradejo rekt ant musu, kad ko mes norim, kad uz 150$ nenorim, kad pigiau negausim ir pradejo mus vyti

Odessoj as radau toki viesbutuka luxas 75 $
O siaip mes labiau norim i Kijeva, o stai draugai i Odessa. Tai radom toki kompromisa.... O tas siukslynas ir sovietmenis visai negasdina, sakyciau netgi savotiska pramoga

Pažiūrėk internete, tikrai galima rasti info Odessa Globe
2 Odessa
Iš įžymybių:
Deribasovskaja gatvė su parku, 12 kėdžių skulptūra, liūtų skulptūra, paminklas Utiosovui (pasidomėk kas jis, kitaip, ko ten eit žiūrėti...)
Primorskiyj bulvar - Potiompkino laiptai (būtinai pasiskaityk apie juos), paminklas pačiam Potiompkinui, paminklas Puškinui, Vorontsovo rūmai ir kolonada, dirbtinis urvas, paminklas kunigaikščiui De Rišelje (labai svarbus asmuo Odesai!)
Paplūdimiai - Arkadia, Luzanovka, Lanzheron ir kt.
Nu reikia ir centralnij universalnij magazin aplankyti
Iljinskij sobor, pro Lenino brolio Dmitrijaus Lenino namą praeiti, būtinai į Odesos uostą nueiti, ten yra labai graži skulptūra gimstančiam vaikui ir šiaip uostas turėtų būti gražus. Suvalgyti barščių ir Kijevo kotletą, išragauti vietinį alų
Nu va kiek veiklos!
O viešbutį tai mes tokį 4* europietišką išsirinkom, užsisakėm internetu, dėl visa ko paskui pasiskambinom. Tai nustebino, kaip maloniai bendravo, prašėm ir kūdikių lovelės - jokių problemų! Bent kol kas
Tiesa, mano info tik iš interneto, dar nebuvau ir nežinau kaip viskas gyvai atrodo, bet jau kaaip nooriu!
Skaičiau komentarus, kad labai sovietais, 'ruskynu' ten dar kvepia, tai kas bijo tokio 'kvapo' ko išvis ten važiuoja?
Juk ne Prancūzijos kurortas, palmių ir super serviso nereik tikėtis. Svarbiausia nuotaika ir nusiteikimas
2 Odessa
Iš įžymybių:
Deribasovskaja gatvė su parku, 12 kėdžių skulptūra, liūtų skulptūra, paminklas Utiosovui (pasidomėk kas jis, kitaip, ko ten eit žiūrėti...)
Primorskiyj bulvar - Potiompkino laiptai (būtinai pasiskaityk apie juos), paminklas pačiam Potiompkinui, paminklas Puškinui, Vorontsovo rūmai ir kolonada, dirbtinis urvas, paminklas kunigaikščiui De Rišelje (labai svarbus asmuo Odesai!)
Paplūdimiai - Arkadia, Luzanovka, Lanzheron ir kt.
Nu reikia ir centralnij universalnij magazin aplankyti

O viešbutį tai mes tokį 4* europietišką išsirinkom, užsisakėm internetu, dėl visa ko paskui pasiskambinom. Tai nustebino, kaip maloniai bendravo, prašėm ir kūdikių lovelės - jokių problemų! Bent kol kas

Tiesa, mano info tik iš interneto, dar nebuvau ir nežinau kaip viskas gyvai atrodo, bet jau kaaip nooriu!

[quote=Smulkmena,2008 04 11, 09:46]
Labai nebloga tavo nuoroda!
Galiu pasidalinti tuo ka as radau http://www.odessa.ua/ http://www.2odessa.com/wiki/Main_Page
Labai nebloga tavo nuoroda!

Galiu pasidalinti tuo ka as radau http://www.odessa.ua/ http://www.2odessa.com/wiki/Main_Page
QUOTE(Laaila @ 2008 04 10, 21:07)
o kas cia del 12 kedziu ir papludimiu? vat panasios informacijos as ir neradau! Radau tik paminklus, parkus
o kas ten dar idomaus yra? arba aplink Odessa gal yra kazko verto demesio?
O su viesbuciais man irgi kazkaip keista (praso sumoket visa suma).... kazi paskui nebus kokiu nesusipratimu

Vaziuojam su kompanija greitai į Kijevą ir Lvov. Yra mano klasimas su atsakymais road.lt kovo 17d
Ir dar keli paties rasti www
http://www.zelesa.lt...?id=434&lang=LT
http://www.interesniy.kiev.ua/
http://www.urbanrail...eu/kie/kiev.htm
QUOTE(Laaila @ 2008 04 20, 15:22)
Poryt jau išskrendam

Ar kas žinot, kaip ten su atsiskaitymais kortele? Vešimės grynųjų aišku, bet ar ten yra kokių žinomų prekybos tinklų, kur kortelėmis galima atsiskaityti?

QUOTE(Smulkmena @ 2008 04 23, 11:50)
Poryt jau išskrendam
Ar kas žinot, kaip ten su atsiskaitymais kortele? Vešimės grynųjų aišku, bet ar ten yra kokių žinomų prekybos tinklų, kur kortelėmis galima atsiskaityti?
Skaičiau, kad kavinėse tai nerekomenduojama 

Ten su kortelemis atsiskaitineti niekur nerekomenduojama

Aisku, manau kurortuose kitas reikalas...
Ką tik išsiaiškinom, kad litus keistis į grivinas čia neapsimoka, keičia tik vienas bankas ir ne pačiu patogiausiu kursu. Tad vešimės dolerius, o ten jau keisim į jų grivinus
Atsiskaitymais kortele jau pamiršom
Šiek tiek įsimesim ir eurų extra atvejui

QUOTE(Smulkmena @ 2008 04 24, 11:20)
Ką tik išsiaiškinom, kad litus keistis į grivinas čia neapsimoka, keičia tik vienas bankas ir ne pačiu patogiausiu kursu. Tad vešimės dolerius, o ten jau keisim į jų grivinus
Šiek tiek įsimesim ir eurų extra atvejui 

Idomesnias valiutas keicia Vilniaus stotyje (Parex lyg tai)

Ir dar norejau paklausti kuo ir kaip vaziuojate?