QUOTE(zibute77 @ 2012 02 26, 01:17)
siandien po geros savaites kepiau antra karta ta pacia palangos duonele pagal Terra2 ir jau i rauga nedejau mieliu, nes kaip ir rasete nereikia jei ne pirmas kartas. tai nezinau kodel, bet duonele man labai mazai pakilo ir apskritai jos teslos konsistencija buvo gala tasi, klampi ir galima sakyti skystoka, nelabai galejau formuoti kepaliuka, nors pirma karta taip nebuvo. nesupratau kas buvo ne taip?
o dariau taip:
pasiemiau is vakaro starteri is saldytuvo, ji ismaisiau, palikau kad siek tiek pastovetu, tuomet susimaiciau miltus su vandeniu, kad ipilti i starteli ir kiek veliau viska sumaisius palikau per nakti. kita diena dali atsidejau kitam kartui, o kitus 400gr sudejau i duoneles gamyba, viska toliau dariau pagal recepta. tik kadangi neturiu duonkepes tai maisau kombaine ant mazo greicio apie 15min ir tuomet isverciu mase ir leidau pailseti, poto kaip imanoma ir kiek buvo imanoma bandziau formuoti kepaliukus, nors nelabai kas gavosi. palikau stoveti apie 3val, bet tik i sona prasiplete ir tiek. kepant vos vos pakilo ir viskas. vieno kepaliuko vidus toks dregnokas, o plutele kietoka, nors plutele man nemaiso, bet manyciau turejo iskilti labiau. nezinau ka ne taip dariau???
oi kiek prirasiau
aciu jei kas kepe ir pasidalins patirtimi.
Man atrodo, kad viską jūs darėte teisingai. Tik pagal mane, jei vidus drėgnokas ir plutelė per kieta, tai yra miltų trūkumas. Dabar žiemos sezonas ir miltai yra drėgnesni, negu vasarą, netgi kol parsinešam iš parduotuvės, jie prisigeria drėgmės. Kai formuojat kepaliukus, stalą pasibarstykit miltais ir formuokit. Tegul tešla dar pasiima miltų. Galit ir visą tešlą apibarstyti miltais. O dėl iškilimo, gal dar pilnai nebuvo subrendęs starteris? Tarp pirmo kepimo(iš šviežiai padaryto raugo, kai dar naudojam mielių) ir antro kepimo (jau naudojant starterį) turėtų praeiti apie dvi savaites. Jeigu kepėte anksčiau, būtų buvę tikslinga ir antram kepime įdėti mielių. Bet viskas jums išeis gerai, svarbu bandyti , eksperimentuoti ir dalintis mintimis apie rezultatą(nesvarbu, koks jis bebūtų). Sėkmės Jums ir skanios duoneles!