Įkraunama...
Įkraunama...

Duonos kepėjos renkasi čia

Apklausa: Duona kepu: (226 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(wituxas @ 2012 02 25, 13:56)
nuostabus jusu kepiniai  thumbup.gif  bet vis neprisiruosiu kepti, atrodo, kad daug darbo, kol viska padarysi. bet vis tiek kada nors isbandysim wink.gif

aciu 4u.gif
tai kad to darbo jei is tikruju nera daug, tik kildinimas laiko uzima. Bet jei suplanuojama viskas is anksto, tada vienas juokas ax.gif
P.S. pasistenkit kita karta necituoti nuotrauku blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2012 02 25, 12:23)
savaitgalio kepinys  4u.gif
duona su manu kruopomis



Kiek pastebejau jus viska gaminate su duonkepe(turiu omenyje duonute),o kaip issikepti jei jos neturiu?
Atsakyti
siandien po geros savaites kepiau antra karta ta pacia palangos duonele pagal Terra2 ir jau i rauga nedejau mieliu, nes kaip ir rasete nereikia jei ne pirmas kartas. tai nezinau kodel, bet duonele man labai mazai pakilo ir apskritai jos teslos konsistencija buvo gala tasi, klampi ir galima sakyti skystoka, nelabai galejau formuoti kepaliuka, nors pirma karta taip nebuvo. nesupratau kas buvo ne taip?
o dariau taip:
pasiemiau is vakaro starteri is saldytuvo, ji ismaisiau, palikau kad siek tiek pastovetu, tuomet susimaiciau miltus su vandeniu, kad ipilti i starteli ir kiek veliau viska sumaisius palikau per nakti. kita diena dali atsidejau kitam kartui, o kitus 400gr sudejau i duoneles gamyba, viska toliau dariau pagal recepta. tik kadangi neturiu duonkepes tai maisau kombaine ant mazo greicio apie 15min ir tuomet isverciu mase ir leidau pailseti, poto kaip imanoma ir kiek buvo imanoma bandziau formuoti kepaliukus, nors nelabai kas gavosi. palikau stoveti apie 3val, bet tik i sona prasiplete ir tiek. kepant vos vos pakilo ir viskas. vieno kepaliuko vidus toks dregnokas, o plutele kietoka, nors plutele man nemaiso, bet manyciau turejo iskilti labiau. nezinau ka ne taip dariau???
oi kiek prirasiau
aciu jei kas kepe ir pasidalins patirtimi. 4u.gif
Atsakyti
Laba smile.gif peržiūrėjau duonos receptų sąrašiuką, bet nelengva atsirinkti. Aš ieškau user posted image "sämpylät" suomiškos duonelės recepto. Gal kas jau kepėte ir galėtumėte nukreipti į tą receptą iš turimų receptų, jei kepėte?
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2012 02 25, 21:10)
Kiek pastebejau jus viska gaminate su duonkepe(turiu omenyje duonute),o kaip issikepti jei jos neturiu?

Tai kad aguonėlė kepa duonytę orkaitėj, o tešlą maišo kombaine wink.gif
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2012 02 25, 23:10)
Kiek pastebejau jus viska gaminate su duonkepe(turiu omenyje duonute),o kaip issikepti jei jos neturiu?



QUOTE(laurechka @ 2012 02 26, 13:51)
Tai kad aguonėlė kepa duonytę orkaitėj, o tešlą maišo kombaine wink.gif

labai puikiai pastebeta 4u.gif
kazkada seniai seniai norejau duonkepes, bet man ji dabar atrodo toks nereikalingas dalykas blush2.gif viskas puikiai ir be jos gaunas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(zibute77 @ 2012 02 26, 01:17)
siandien po geros savaites kepiau antra karta ta pacia palangos duonele pagal Terra2 ir jau i rauga nedejau mieliu, nes kaip ir rasete nereikia jei ne pirmas kartas. tai nezinau kodel, bet duonele man labai mazai pakilo ir apskritai jos teslos konsistencija buvo gala tasi, klampi ir galima sakyti skystoka, nelabai galejau formuoti kepaliuka, nors pirma karta taip nebuvo. nesupratau kas buvo ne taip?
o dariau taip:
pasiemiau is vakaro starteri is saldytuvo, ji ismaisiau, palikau kad siek tiek pastovetu, tuomet susimaiciau miltus su vandeniu, kad ipilti i starteli ir kiek veliau viska sumaisius palikau per nakti. kita diena dali atsidejau kitam kartui, o kitus 400gr sudejau i duoneles gamyba, viska toliau dariau pagal recepta. tik kadangi neturiu duonkepes tai maisau kombaine ant mazo greicio apie 15min ir tuomet isverciu mase ir leidau pailseti, poto kaip imanoma ir kiek buvo imanoma bandziau formuoti kepaliukus, nors nelabai kas gavosi. palikau stoveti apie 3val, bet tik i sona prasiplete ir tiek. kepant vos vos pakilo ir viskas. vieno kepaliuko vidus toks dregnokas, o plutele kietoka, nors plutele man nemaiso, bet manyciau turejo iskilti labiau. nezinau ka ne taip dariau???
oi kiek prirasiau
aciu jei kas kepe ir pasidalins patirtimi.  4u.gif

Man atrodo, kad viską jūs darėte teisingai. Tik pagal mane, jei vidus drėgnokas ir plutelė per kieta, tai yra miltų trūkumas. Dabar žiemos sezonas ir miltai yra drėgnesni, negu vasarą, netgi kol parsinešam iš parduotuvės, jie prisigeria drėgmės. Kai formuojat kepaliukus, stalą pasibarstykit miltais ir formuokit. Tegul tešla dar pasiima miltų. Galit ir visą tešlą apibarstyti miltais. O dėl iškilimo, gal dar pilnai nebuvo subrendęs starteris? Tarp pirmo kepimo(iš šviežiai padaryto raugo, kai dar naudojam mielių) ir antro kepimo (jau naudojant starterį) turėtų praeiti apie dvi savaites. Jeigu kepėte anksčiau, būtų buvę tikslinga ir antram kepime įdėti mielių. Bet viskas jums išeis gerai, svarbu bandyti , eksperimentuoti ir dalintis mintimis apie rezultatą(nesvarbu, koks jis bebūtų). Sėkmės Jums ir skanios duoneles!
Atsakyti
QUOTE(Terra2 @ 2012 02 26, 15:16)
Man atrodo, kad viską jūs darėte teisingai. Tik pagal mane, jei vidus drėgnokas ir plutelė per kieta, tai yra miltų trūkumas.  Dabar žiemos sezonas ir miltai yra drėgnesni, negu vasarą, netgi kol parsinešam iš parduotuvės, jie prisigeria drėgmės. Kai formuojat kepaliukus, stalą pasibarstykit miltais ir formuokit. Tegul tešla dar pasiima miltų. Galit ir visą tešlą apibarstyti miltais. O dėl iškilimo, gal dar pilnai nebuvo subrendęs starteris? Tarp pirmo kepimo(iš šviežiai padaryto raugo, kai dar naudojam mielių) ir antro kepimo (jau naudojant starterį) turėtų praeiti apie dvi savaites. Jeigu kepėte anksčiau, būtų buvę tikslinga ir antram kepime įdėti mielių. Bet viskas jums išeis gerai, svarbu bandyti , eksperimentuoti ir dalintis mintimis apie rezultatą(nesvarbu, koks jis bebūtų). Sėkmės Jums ir skanios duoneles!



aciu labai 4u.gif , supratau. nors duonele gavosi ne tokia, bet jos beliko tik puse kepaliuko is dvieju kepaliuku, teks vel greitai kepti jei tik laiko bus ir tikiuos tikrai pavyks. dar galvoju jog mano miltai siek tiek kitoki, nes as gyvenu ne Lt. Naudojau kvietinius miltus spec. duonelei ir pirkau lietuviskus( Lt parduotuveje) ruginius pilno grudo, kitokiu negaliu rasti. Nors butent siai duonelei kazko labai ipatingo nereik.
Atsakyti
Nataliuncik, reikia pagalbos ax.gif Šiandien sumaišiau švelnų kvietinį raugą http://nataliuncik.b...nis-raugas.html
Ir pasimečiau. Rytoj, t.y. po paros, pamaitinu 100 gr+70 ml. Vėl laikau parą ar rytoj praėjus kelioms valandos nuo maitinimo jau galiu kepti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JusRuMa: 27 vasario 2012 - 10:03
QUOTE(JusRuMa @ 2012 02 27, 10:03)
Nataliuncik, reikia pagalbos ax.gif  Šiandien sumaišiau švelnų kvietinį raugą http://nataliuncik.b...nis-raugas.html
Ir pasimečiau. Rytoj, t.y. po paros, pamaitinu 100 gr+70 ml. Vėl laikau parą ar rytoj praėjus kelioms valandos nuo maitinimo jau galiu kepti?

rytoj, pamaitinus, kai subujos galėsit ir kept smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2012 02 27, 12:14)
rytoj, pamaitinus, kai subujos galėsit ir kept  smile.gif

puiku!
o kaip su juo toliau gyventi? laikyti šaldytuve, kepimo dieną pamaitinti ir subujojus naudoti? Ir dar - santykis 100gr ir 70ml - kaip skaičiuoti, jei reikia didesnio raugo kiekio? Ir (užversiu klausimais galutinai) ar yra pirkti avižinių miltų, nes nemačiau?
Ar avižinei duonelei teks malti kavamale dribsnius (maniškė sena ir mala gana stambiai)?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JusRuMa: 27 vasario 2012 - 10:24
QUOTE(JusRuMa @ 2012 02 27, 10:22)
puiku!
o kaip su juo toliau gyventi? laikyti šaldytuve, kepimo dieną pamaitinti ir subujojus naudoti? Ir dar - santykis 100gr ir 70ml - kaip skaičiuoti, jei reikia didesnio raugo kiekio? Ir (užversiu klausimais galutinai) ar yra pirkti avižinių miltų, nes nemačiau?
Ar avižinei duonelei teks malti kavamale dribsnius (maniškė sena ir mala gana stambiai)?

jis gan nestabilus, geriausia su juo arba kasdien kept, arba padaryt tam kartui.
Jei reikia didesnio kiekio tai paskaičiuokit proporcionaliai
Avižinių miltų yra pirkt, bent IKI ir Maximoj prie eko produktu
pas mane irgi sena kavamalė, tokia dar tarybiniu laiku, ir normaliai, sumala ir išsikepa viskas gerai smile.gif
Atsakyti