Pabandykit ilgiau minkyt, gal 15-20 min. Iš patirties galiu pasakyti, kad yra skirtumas. Kuo ilgiau minkoma duona, tuo gražesnė iškepus..
O kiek reikia minkyt rankomis, jei duona pusiau ruginė, pusiau kvietinė? Aš minkau 25-30 min. Per daug?
QUOTE(picea @ 2012 03 20, 14:49)
O kiek reikia minkyt rankomis, jei duona pusiau ruginė, pusiau kvietinė? Aš minkau 25-30 min. Per daug?
Per daug tikrai nebūna. Ir aš apie 30min. minkau rankomis. O dabar pastoviai kepu tik kvietinę duoną su ruginiu raugu, tai minkau 40min.
QUOTE(Terra2 @ 2012 03 20, 17:05)
Per daug tikrai nebūna. Ir aš apie 30min. minkau rankomis. O dabar pastoviai kepu tik kvietinę duoną su ruginiu raugu, tai minkau 40min.
Aišku, bet tai gana varginantis darbas, bent jau aš būnu "po prakaitu"

QUOTE(picea @ 2012 03 20, 17:45)
Aišku, bet tai gana varginantis darbas, bent jau aš būnu "po prakaitu"
. Gal yra kokių palengvinimų?

Sutinku!

QUOTE(Terra2 @ 2012 03 20, 19:25)
Sutinku!
Ir aš prakaituoju. Geriausia būtų minkyti kombainu, bet neturiu. Galečiau įsigyti, bet neišsirenku. Turiu duonkepę, bet ji nepatempia tešlos dviems kilograminiams kepalams. Taigi, belieka mums ir toliau prakaituoti.

Na tada reiškia viską gerai darau


QUOTE(Terra2 @ 2012 03 20, 16:05)
Per daug tikrai nebūna. Ir aš apie 30min. minkau rankomis. O dabar pastoviai kepu tik kvietinę duoną su ruginiu raugu, tai minkau 40min.
buna buna


as tesla minkau kombainu


QUOTE(Terra2 @ 2012 03 20, 17:05)
Per daug tikrai nebūna. Ir aš apie 30min. minkau rankomis. O dabar pastoviai kepu tik kvietinę duoną su ruginiu raugu, tai minkau 40min.





QUOTE(aguonele @ 2012 03 20, 22:01)
buna buna
tesla su speltos miltais turi buti 1/3 maziau minkoma nei kvietine. labai daug kur apie tai skaicius esu



nes kuo ilgiau duona minkoma, tuo labiau ji praturtinama deguonimi, tuo ji bus puresne
Na bandysiu ir as minkyti ilgiau, nes minkiau gal tik 15 min
Nors tesla graziai atlipinejo nuo dubens


QUOTE(nataliuncik @ 2012 03 21, 09:42)

nes kuo ilgiau duona minkoma, tuo labiau ji praturtinama deguonimi, tuo ji bus puresne
jei duona labai atsargiai minkoma, tada galima ir ilgiau minkyti. Bet tikrai negirdejus, kad tiek ilgai reikia minkyti kiek Jus(turiu omeny cia paskutiniu metu matytus skaicius) minkote. Duonos tesla, jei yra perminkyta, isskiria vel susigerusi vandeni ir to pasekoje, ji yra nesutvarkoma. Kepant mazai jau kyla ir pavirsius iskepusios toks kaip sutrukinetas gaunas. va taip va vakar apsisvieciau

QUOTE(aguonele @ 2012 03 21, 10:36)
jei duona labai atsargiai minkoma, tada galima ir ilgiau minkyti. Bet tikrai negirdejus, kad tiek ilgai reikia minkyti kiek Jus(turiu omeny cia paskutiniu metu matytus skaicius) minkote. Duonos tesla, jei yra perminkyta, isskiria vel susigerusi vandeni ir to pasekoje, ji yra nesutvarkoma. Kepant mazai jau kyla ir pavirsius iskepusios toks kaip sutrukinetas gaunas. va taip va vakar apsisvieciau 

rugine tešla reikia minkyt ilgiau nei kvietine, ir ne mažiau 20min, bet čia taikoma rankom, o ne kombainu, nes ten ir apsukimai, ir galia kitokie nei rankom
