QUOTE(Giedruolė @ 2012 03 07, 08:51)
Pas mane padaryta su paskirstymo dėžutėm.gal 5 yra visame name. Kiekviena turi atskirą saugiklį, jei kur užtrumpintų, tai visas namas be elektros neliktų. Nelabai patiko man ta idėja, bet mane ramino ir įtikinėjo, kad taip net geriau. Nuo paskirstymo dutės eina į kiekvieną lizdą ar lizdų grupę atskiras užmaitinimas. Be paskirstymo dėžučių aš kaip suprantu naudojama žiedinė sistema? Kada nuo skydo eina kabelis užmaitinantis nuosekliai kelias rozetes. Kiek paprastai rozečių užmaitina? arba kiek tokių alia žiedų padaro gyvenamajame name?
http://www.supernama...o_instaliacija/
siaip dar gerai yr apasidaryti realu faze nulis kilpa matavima, kuris parodo ar tesingai parinktas apsaugos irenginys nuo trumpo jungimo
Papildyta:
QUOTE(kad ji kur galas @ 2012 03 07, 09:43)
aš dar tik kokia savaitė kaip bandau domėtis klausimu "kas yra elektra"
bet dar iki "žiedinės sistemos" nepriėjau
logiškai galvojant manau kad ten kur stovi automatukas, tai iki ten laidas ir turi ateiti, tai jei nori kad kambario apšvietimas butu atskirai nuo rozečių, tai du atskirus laidus iš to kambario turi ir nuvesti iki automatukų stovėjimo vietos

o jau rozetes ir sujungi viena nuo kitos.
o jeigu nori kad i kambarį arba du kambarius butu vienas užmaitinimas (automatukas) tai apšvietimą paėmi nuo artimiausios razetes ir tame tarpe dar pastatai jungtuka. Čia mano tokiu blondinišku supratimu.
O dežutės buvo daromos kai nuo ateinančio pagrindinio laido darydavo išsišakojimus i rozetes, apšvietima ir t.t. tai dabar to nebedaro, o tiesiog sutapatina dezute rozeteje. Gaunasi lygiai tas pats, tik "blynu" ant sienos nelieka o tai jau yra gerai

pritariu Braske1515
P.S. į tą temą: sužinojau naują žodį - "peremyčkė"

dar gerai nesuvokiu ką jis reiškia, bet savijauta daug geresnė
peremycke tai trumpiklis, angliskai jumper, sujungiantis du taskus, elektriku zargonas nuo rusu kalbos, jei padarysi peremycke tarp fazes ir nulio tada susipazinsi artimiau su elektra ir suzinosi kaip veikia automatinis jungiklis (na tas pats kas zirkles ikisti i kistukini lizda)

plius darant elektra siulyciau neziureti atsainiai i izeminima, ir sakyti elektrikams kad butu gerai suvarzyti izeminimo sujungimai, nes kitu atveju esant irangos gedimui ir t.y fazei susilietus su irenginio korpusu kuris nera izemintas laidininku tapsite Jus prisilietimo prie korpuso atveju. Todel izeminimas ir reikalingas kad nuvesti srove per izeminimo laidininka ir per izemintuva i zeme (strypu sistema ar strypas ikaltas i zeme). Todel ir daromi izemintuvo matavimai kad zinoti kokia jo varza, t.y R= <10 Omu vartotojo puseje, jei prie operatoriaus spintos t.y prie lesto spintos R= <30 omu. Kuo didesne varza tuo didesne tikmybe kad srove pratekes per zmogaus kuna. O jei dar tuo atveju esate prisiliete su kita ranka prie kokio vamzdzio tai srove prateka per krutines sriti ir ate.