QUOTE(Lisbeta @ 2012 02 25, 15:02)
O uztenka 1 para grudinti saldytuvo virsuje ten apie 5 laipsniai ar reikia ilgiau jei taip tai kiek laiko?
trys grudinimo budai:
1. sudrėkinam marlės skiautę ar popierinį rankšluostį, nuspaudžiam vandens perteklių, vienu sluoksniu sudedam sėklas, uždengiam ta pačia drėgna marle ar pop. rankšluosčiu, į plastikinę dėžutę ( turiu tokių labai labai miniatiūrinių su dangteliais) ir į šaldytuvo daržovių skyrių. Kasdien ištraukti, atidaryti dangtelį ir taip šiltai palikti apie 30min. Vėl "supakuoti" ir atgal į daržovių skyrių. Tik reikia stebėt, kad marlė ar kt. būtų drėgni.
2. Subrinkusias pomidorų sėklas suberkite į marlės maišelį, 19 valandų išlaikykite 3°C šilumos 1°C šalčio šaldytuve, o vėliau 5 valandas šalia 25°C šilumos centrinio šildymo ar elektrinio radiatoriaus. Taip temperatūras pomidorų sėkloms kaitaliokite 5 6 paras. Grūdinamos pomidorų sėklos turi būti drėgnos. Pomidorų sėklų grūdinimas augalus apsaugo nuo šalčių ir padeda greičiau sunokinti vaisius.
3. 7 dienos drėgnoje marlėje, sandarioje plastikinėje dėžutėje ir daržovių skyriuje,
1 para kambario temperatūroj,
po to vėl 7 dienas šaldytuve, tačiau kameroj.
Sėklos per visą grūdinimą turi būti drėgnai ir sandariai
prasom
