Įkraunama...
Įkraunama...

Namų fasadų apšiltinimas polistirolu 2

Patarkit kasnors, labai reikia informacijos.. blush2.gif
Atsakyti
Tai pabandykit viena lapa slapiai priklijuot, kita sausai - ir ziurekit

QUOTE(Zmonelee @ 2014 04 01, 17:51)
Patarkit kasnors, labai reikia informacijos..  blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Zmonelee @ 2014 03 31, 22:20)
Aš irgi jau esu nusipirkęs universalų armavimo/tinkavimo mišinį KNAUF P.
Norėjau paklausti, kaip šie klijai limpa prie Polemono keramikinio blokelio?  unsure.gif
Girdėjau, kad tokie blokeliai pasižymi vandens įgeriamumu, todėl nemažą dalį vandens pasisavina iš klijų, ko pasėkoje blogiau sukimba su polistirolu (mano atveju fasadinis Neoporas EPS 70).
Ka patartumėt daryti ar prieš tai sušlapinti sieną, ar ją geriau nugruntuoti (namas naujos statybos, blokeliai švarūs todėl nežinau ar verta gruntuoti)  g.gif
O gal čia išvis yra mitas, kad tokia blokeliai sugeria vandenį?  g.gif

seip patus klijai gaminami su mazu vandens atidavimu
Atsakyti
QUOTE(Ihmantas @ 2014 04 01, 19:52)
seip patus klijai gaminami su mazu vandens atidavimu

Man atsitiko toks nelabai malonus dalykas.
Prieš kelias dienas meistrai užklijavo pora polistirolo eilių ant sienos.
Po poros dienų pažiūrėję kaip sukibo, pamatė, kad trys lapai kliba. Vėliau juos nuplėšė. Visi klijai liko ant sienos, o ant polistirolo jų neliko.
Mestrai sako, kad su tokiu dalyku dar nėra susidūrę.
Tai dabar ir galvoju kas čia kaltas gali būti.. g.gif
Ar tas, kad moliniai keramikiniai blokeliai įgeria vandenį ar kas? g.gif
Polistirolas Lietuviskas, "Baltijos polistireno" neoporas eps 70, tikrai kokybiškas tūrėtų būti..
Atsakyti
Klijai kokie?
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2014 04 01, 20:51)
Klijai kokie?

Universalus klijavimo/armavimo mišinys KNAUF Klebespachtel P
Atsakyti
QUOTE(Zmonelee @ 2014 04 01, 20:58)
Universalus klijavimo/armavimo mišinys KNAUF Klebespachtel P

Vat vat, su tokia pat problema buvau susidūręs kai bandžiau kitos firmos klijais klijuoti. Tie tai nifiga nelipo prie putplasčio, iškarto matėsi dar beklijuojant man ne profesionalui. Keista, kad profesionalūs putplasčio klijuotojai to iškart nepamatė. Knaufiniai klijai atvirkščiai, prie putplasčio lipo nepriekaištingai.

Kažkas čia ne taip. Skambinkit į knaufo liniją 852132222 ir jie tegul aiškinasi. Kai savo akimis mačiau, kaip jie limpa, netikiu kad originalūs knaufo produktai neliptų. Gal kur turguje pirkot, sufasuotus Rusijoje? Aš Knaufinius klijus pirkau "Lemora" parduotuvėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 02 balandžio 2014 - 17:05
QUOTE(mintas @ 2014 04 02, 16:59)
Vat vat, su tokia pat problema buvau susidūręs kai bandžiau kitos firmos klijais klijuoti. Tie tai nifiga nelipo prie putplasčio, iškarto matėsi dar beklijuojant man ne profesionalui. Keista, kad profesionalūs putplasčio klijuotojai to iškart nepamatė. Knaufiniai klijai atvirkščiai, prie putplasčio lipo nepriekaištingai.

Kažkas čia ne taip. Skambinkit į knaufo liniją 852132222 ir jie tegul aiškinasi. Kai savo akimis mačiau, kaip jie limpa, netikiu kad originalūs knaufo produktai neliptų. Gal kur turguje pirkot, sufasuotus Rusijoje? Aš  Knaufinius klijus pirkau "Lemora" parduotuvėje.

Klijus tai ofialioj firmoj pirkau "Mimeta", šių metų gamybos.
Meistrai dar ir patys pasidomėjo, sakė sienos dar šaltos po žiemos, iš žiemą nešiltinto namo išeidinėja įšalas, todėl reikia ilgiau laiko, kad tie klijai užstringtų..
Papildyta:
QUOTE(tomaaazas123 @ 2014 04 01, 12:37)
Nusprendžiau pats montuoti lauko palanges. Fasadas apsiltintas 20 cm neoporu ir uztinkuotas.
Kaip patartumet tvirtinti palange, manau su varztai neverta sukti, uztenka uzklijuot su makrofleksu. Ka patarumet naudot mazai besipliaciancias putas, ar geriau kokius montazinius klijus?  g.gif

Man irgi ši dalykas labai aktualus blink.gif Aš nusprendžiau nenaudoti varžtų, manu užteks tik klijų, tik va, gal galit patarti ar geriau klijuoti su makrofleksu ar su poliuretaniniais klijais ar išvis nėra didelio skirtumo? g.gif
Atsakyti
O prie ko klijuosit?
Palangei yra lango profilis, prie kurio ji graziai prisisuka, o po palange galima pripusti putu.

QUOTE(Zmonelee @ 2014 04 02, 18:35)
Klijus tai ofialioj firmoj pirkau "Mimeta", šių metų gamybos.
Meistrai dar ir patys pasidomėjo, sakė sienos dar šaltos po žiemos, iš žiemą nešiltinto namo išeidinėja įšalas, todėl reikia ilgiau laiko, kad tie klijai užstringtų..
Papildyta:
Man irgi ši dalykas labai aktualus  blink.gif  Aš nusprendžiau nenaudoti varžtų, manu užteks tik klijų, tik va, gal galit patarti ar geriau klijuoti su makrofleksu ar su poliuretaniniais klijais ar išvis nėra didelio skirtumo?  g.gif

Atsakyti
QUOTE(arkava @ 2014 04 02, 19:37)
O prie ko klijuosit?
Palangei yra lango profilis, prie kurio ji graziai prisisuka, o po palange galima pripusti putu.

Lauko palangę klijuosiu prie neoporinio polistirolo, o sukti manau nevertą, nes palangės kraštą įkišiu į lango profilio apačioje esantį griovelį, o apačią priklijuosiu montažinėm putom.
Tik galvoju ar geriau mažai besipliačiantis makrofleksas ar poliuretaniniai klijai pvz "SOUNDABOND EASY", tik nežinau ar jie yra nedidelio plėtimosi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(tomaaazas123 @ 2014 04 01, 12:37)
Nusprendžiau pats montuoti lauko palanges. Fasadas apsiltintas 20 cm neoporu ir uztinkuotas.
Kaip patartumet tvirtinti palange, manau su varztai neverta sukti, uztenka uzklijuot su makrofleksu. Ka patarumet naudot mazai besipliaciancias putas, ar geriau kokius montazinius klijus?  g.gif

Aš savo palanges tvirtinau be varžtų. Atbrailą įkišau į lango profilio plyšį, kuris tarsi tam ir buvo skirtas, iš apačios ties ta vieta užpurškiau poliuretaninių putų, kad besiplėsdamos keltų palangę į viršų ir dar giliau įspraustų palangės atbrailą į tą plyšį. Prie putplasčio klijavau cementiniais klijais, kad saulei įkaitinus palanges, jos neišlydytų putplasčio.

Vis tik klijais nepasitikiu, o palangė labai tvirtai atsistojo, kai kraštuose padaręs nulašėjimo griovelius atlenkiau kraštus. Ji labai tvirtai mechaniškai laiko palangę. Tvirčiau nei bet kokie klijai.

[attachmentid=231740]
Atsakyti
QUOTE(mintas @ 2014 04 03, 07:59)
Aš savo palanges tvirtinau be varžtų. Atbrailą įkišau į lango profilio plyšį, kuris tarsi tam ir buvo skirtas, iš apačios ties ta vieta užpurškiau poliuretaninių putų, kad besiplėsdamos keltų palangę į viršų ir dar giliau įspraustų palangės atbrailą į tą plyšį. Prie putplasčio klijavau cementiniais klijais, kad saulei įkaitinus palanges, jos neišlydytų putplasčio.

Vis tik klijais nepasitikiu, o palangė labai tvirtai atsistojo, kai kraštuose padaręs nulašėjimo griovelius atlenkiau kraštus. Ji labai tvirtai mechaniškai laiko palangę. Tvirčiau nei bet kokie klijai.

[attachmentid=231740]

Šiaip dar galima pagalvoti apie silikoną tokioje vietoje. Jis atsparus karščiui, ilgaamžis ir dar padarytų šiek tiek ventiliuojamą palangės dugną, kad kondensatas lengviau pasišalintų. Kai kurie net hidroizoliaciją po palange įrengia.
Atsakyti