Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai IX

Žaliaake Raganėle, ačiū už pastangas, laukiam lentelės thumbup.gif

QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 05 14, 10:12)

taip pat gleivių gali dar nebūti, bet aiškus drėgnumo pojūtis rodo prasidėjusią vaisingą ciklo fazę. Netipinėse situacijose (ypač vaisingumui atsistatant po gimdymo) tas vien drėgnumo ar sausumo pojūtis įgauna dar didesnį svorį.

Smalsute, visai netikėtai tikriausiai radau atsakymą į mane nuo vakar kamuojantį klausimą - drėgna, o gleivių visai nėra, net nežinojau, kaip interpretuoti, laikas lyg ir ovuliacijai būtų (11 c.d.), tad pažiūrėsim, ar po kelių dienų pakils temperatūra. Aišku, šis ciklas tik eksperimentinis ir skirtas stebėjimui, vis tik pirmasis po kontraceptinio žiedo ax.gif bet būtų faina kokią tendenciją atrasti smile.gif
tiesa, pas mane jau dvi dienos temperatūra pakritusi lygiai per 0,2 laipsnio, prieš tai keturios buvo su aukštesne, šiandien 11 ciklo diena. Ar įmanoma, kad prieš pakylant ji gana ženkliai pakristų g.gif svarsčiau, gal net įmanoma, kad man tas pakilimas ir reiškė laikotarpį po O (dar buvo tik 6-ta ciklo diena, bet po kontraceptikų), nes dienos buvo sausos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarė.. @ 2012 05 12, 09:49)
Tai kad pasakojai prieš kelis mėnesius, kad krūtis pradėjo maust dar prieš O..  ax.gif

Pasitaiko ir taip smile.gif Bet skiriasi jausmas. Vis dėlto pati ovuliacija, kada ji tiksliai, sunku spręsti, nes BT juk nevienodai kyla. Tai būtų teisingiau sakyti, kad prieš kelis mėnesius man teko stebėti tokį dalyką, kad BT kilimas buvo vėliau nei krūtinės jautrumas 4u.gif Aš į tai atsižvelgiu 4u.gif

QUOTE(Garbanelele @ 2012 05 12, 14:00)
Krūtų jautrumas ir maudimas labai subjektyvus dalykas. Tikrai žinau moterų, kurioms krūtis maudžia ne dėl O, o dėl to, kad turi problemų su stuburu, nuo jo ir jas ir maudžia. Taigi kiekviena turim atsirinkti savarankiškai tuos subjektyvius požymius, kurie mums padeda spręsti ar O buvo ar ne.
Man asmeniškai jas maudžia ne visada. Tą mėnesį kai pastojau, krutų nemaudė visiškai biggrin.gif.

Man tas pats biggrin.gif Kai pastojau visai nemaudė, kaip tyčia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Horo @ 2012 05 14, 14:41)
Pasitaiko ir taip smile.gif Bet skiriasi jausmas. Vis dėlto pati ovuliacija, kada ji tiksliai, sunku spręsti, nes BT juk nevienodai kyla. Tai būtų teisingiau sakyti, kad prieš kelis mėnesius man teko stebėti tokį dalyką, kad BT kilimas buvo vėliau nei krūtinės jautrumas  4u.gif Aš į tai atsižvelgiu 4u.gif

buna ir man, kad kartais ,,jauciu" krutine biggrin.gif bet ne visada
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 05 14, 07:12)
nes gleivių gali jau ir nebebūti, bet jei moteris tebejaučia slidumą, pikas dar nepraėjęs, taip pat gleivių gali dar nebūti, bet aiškus drėgnumo pojūtis rodo prasidėjusią vaisingą ciklo fazę.

nu va kaip gerai.... ax.gif maniau, pas mane viena tokia mistika. juntu dregnuma, o gleiviu neuzsciuopiu ant popieriaus jokiu, ir taip daznai. galvoju, negi jos susigeria i popieriu ir taip nuolat? g.gif
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 05 10, 15:46)
Sako, kad lengviau - truputį pašildžius. g.gif

deja deja schmoll.gif schmoll.gif kaip tik vakar ta bandziau padaryti.... unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Žaliaakė_Raganėlė @ 2012 05 13, 18:40)
1. Esmė, kad iškart po gleivių piko jos akivaizdžiai visiškai netąsios ir neturi jokio skaidrumo (vėliau liuteinės fazės metu kartais ir pasirodo vėl tąsesnių, bet O faktas jau būna seniausiai nustatytas) smile.gif

o vat cia , kaip sakoma, Bilingso metodas pralosia simptoterminiam. pagal gleiviu metoda, reiktu susilaikyti pasirodzius tasioms gleivems, o pagal simptotermini-uzfiksavai ovuliacija ir nebeskanuoji tu gleiviu daugiau. deja, net ir Kipliu manuale man buvo ir yra iki siol neaiskumas. "pamate tokias gleives liuteininej fazej, jei neramu-susilaikykite."
kas cia vel tas: "jei neramu". zodziu, nemegstu literaturinio tipo sakiniu kas liecia NSP. g.gif cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Saulyčiukas @ 2012 05 14, 09:53)

tiesa, pas mane jau dvi dienos temperatūra pakritusi lygiai per 0,2 laipsnio, prieš tai keturios buvo su aukštesne, šiandien 11 ciklo diena. Ar įmanoma, kad prieš pakylant ji gana ženkliai pakristų g.gif

gali.
NSP lteraturoj sis dalykas dar vadinamas "ovulation dip".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 14 gegužės 2012 - 16:12
laba ryta,
siandien as vel su tokiu praktiniu klausimu. isidejau matuot ir uzsnudau ilgiau. jei termometras per ilgai pabuna (gyvsidabrinis), ar jis gali rodyti daugiau? kaip tik siandien turetu but BT kilimas, (pagal kitus ciklus ziurint), todel negerai, kai taip atsitinka ant deganciu dienu.
tai vat. viena syk pabudau po valandos, bet termometras salia iskrites buvo, tai pasirasiau i pastabas visa tai. siandien apie 20min ilgiau matavau. irgi pasizymejau i pastabas.
kaip jus darote?
Atsakyti
Aš manau, kad gyvsidabrinis termometras negali rodyti daugiau, nei yra temperatūros. Kitas dalykas, jei miegant iškrito - tada gali rodyt per mažai g.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 05 14, 17:14)
deja, net ir Kipliu manuale man buvo ir yra iki siol neaiskumas. "pamate tokias gleives liuteininej fazej, jei neramu-susilaikykite."
kas cia vel tas: "jei neramu". zodziu, nemegstu literaturinio tipo sakiniu kas liecia NSP.  g.gif  cool.gif
Papildyta:

gali.
NSP lteraturoj sis dalykas dar vadinamas "ovulation dip".

šitas dalykas man irgi nelabai kaip nuskambėjo - jei remiamės dėsningumais ir taisyklėmis, "neramu" galimybės būti neturėtų ax.gif

ačiū už atsakymą dėl temperatūros kritimo, šiandien ji dar 0,1 laipsnio pakrito...
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2012 05 15, 08:49)
kaip jus darote?

as, kad ir ilgiau pamatuoju, tada vistiek rasau ta temperatura, kokia rodo nes termometras negali kitaip rodyt negu yra... bet kitaip ziurint, valanda laiko niekada nematavu mastau.gif laugh.gif

jeigu man ovuliacija ivyko geguzes 7 diena, tai reikia palaukt 4 dienas - ane? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Browny: 15 gegužės 2012 - 09:46
QUOTE(given444 @ 2012 05 15, 08:49)
laba ryta,
siandien as vel su tokiu praktiniu klausimu. isidejau matuot ir uzsnudau ilgiau. jei termometras per ilgai pabuna (gyvsidabrinis), ar jis gali rodyti daugiau?
kaip jus darote?

Man tai labai dažna problema... doh.gif jei termometras ilgiau būna, na, pvz. mano atveju, pusę valandos ir daugiau, tai, žinoma, kad duomenys tampa iškreipti. Juk pagal taisykles, temperaturai matuoti skiriamas tikslus laikas ir vienintele variacija yra pusvalandis anksciau arba veliau nustatyto laiko. Tai, jei ir taip pabundi pusvalandi veliau nei nustatytas laikas ir dar pusvalandziui uzmiegi su termometru, tai tokie duomenys jau beveik nieko verti. Zinoma, juos pasizymiu bet kokiu atveju, pastabose nurodydama matavimo laika, kai pramiegojusi su termometru atsibudau... verysad.gif

Del sios priezasties mane kankina baime, kad galiu sulauzyti, sudauzyti termometra, o tada tai jau butu bėda... o naudoju tai gyvsidabrini... doh.gif Kaip tycia, siandien temperaturos matavima pramiegojau apskritai ir sapnavau, kad miegodama sulauziau termometra ir issiliejo gyvsidabris... doh.gif Tikriausiai ir pramiegojau per šį košmarą..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aušriukė: 15 gegužės 2012 - 09:50
QUOTE(Aušriukė @ 2012 05 15, 10:49)
Juk pagal taisykles, temperaturai matuoti skiriamas tikslus laikas ir vienintele variacija yra pusvalandis anksciau arba veliau nustatyto laiko.

Tai kad ne visai taip g.gif Elektroninis termometras gal ir gali "išprotėti" nuo perilgo matavimo, bet gyvsidabrinis rodo aukščiausią temperatūrą per visą matavimo laiką. Jei termometras neiškrito, atsižvelgti manau svarbu tik į laiką, kada baigta matuoti - atėmus įprastas 7 min. (jei matuojama burnoje) bus tarsi matavimo pradžios laikas.
Papildyta:
QUOTE(Browny @ 2012 05 15, 10:43)
jeigu man ovuliacija ivyko geguzes 7 diena, tai reikia palaukt 4 dienas - ane? g.gif

Gegužės 7 dieną lankeisi pas ginekologą, jis atliko ultragarsinį tyrimą ir užfiksavo tikslų ovuliacijos laiką? bigsmile.gif Kiaušialąstė išgyvena tik 12-24 val. - kam dar tos keturios dienos? biggrin.gif

Bet jei kalbi apie NŠP, tai ir klausime turėtų būti "pirmoji BKT pakilimo diena", "gleivių piko diena" ir pan. Kitaip niekas net su pačiais geriausiais ketinimais Tau tikrai neatsakys. smile.gif
Atsakyti
Na, aš kad neužmigčiau su termometru, nusistatau žadintuvą lygiai penkioms minutėms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 05 15, 12:23)

Gegužės 7 dieną lankeisi pas ginekologą, jis atliko ultragarsinį tyrimą ir užfiksavo tikslų ovuliacijos laiką? bigsmile.gif Kiaušialąstė išgyvena tik 12-24 val. - kam dar tos keturios dienos? biggrin.gif

Bet jei kalbi apie NŠP, tai ir klausime turėtų būti "pirmoji BKT pakilimo diena", "gleivių piko diena" ir pan. Kitaip niekas net su pačiais geriausiais ketinimais Tau tikrai neatsakys. smile.gif

kaip gerai, kad ateina smalsute ir sustato viska i vietas. Taip, man gleiviu ir temperaturos pikas uzfioksuotas geguzes 7d., kodel klausiu kur paryskinta, tai cituoju ,, Pagal Billingso ovuliacinį metodą vaisingoji fazė baigiasi 4-osios dienos po gleivių piko rytą (apie 12 val.)" šaltinis
Atsakyti