Įkraunama...
Įkraunama...

Vaisingumo pažinimu grįsti metodai IX

Gintare, aš taip kaip pradedančioji pabandžiau tavo grafiką pastudijuoti, bet aš tai kol kas neradau požymių, kad O būtų įvykusi (pagal tempratūrą). Jei nuo 16 cd skaičiuosime aukštos tempertaūros taškus, tai vėl aš nerandu to būtino 0,2 temperatūrų skirtumo nuo prieš tai buvusio žemos temperatūros aukščiausio taško.
Tas pats ir su antruoju tempertūros šuoliu - jis kol kas irgi to 0,2 skirtumo neturi g.gif
Atsakyti
26 CD - 36,7
27 CD - 36,8 4u.gif
Jau tikrai įvykus, ir gleivės tiek vakar, tiek šiandien jau nebevaisingos smile.gif
Man tiesiog įdomu, kodėl dvigubi kilimai tokie vyksta... ax.gif
Atsakyti
A, su tomis parašytomis dienomis tai tikrai jau aišku smile.gif

Bet aš vis tiek šio ciklo nevadinčiau su dvigubu kilimu, nes pirmas kilimas neišlaikė to 0,2 skirtumo tongue.gif kažkaip manau, kad net nereikia į tai gilintis, jei jokia taisyklė negalioja tongue.gif
Atsakyti
Na, man dažni tokie ciklai... ir kur 'viengubas' kilimas, tai 36,5 tarkim jau būna po O... o čia irgi panaši temperatūra, bet nėr tų 0,2.. dėl to taip ir vadinu.. ax.gif neaišku labai, kada saugaus periodo pradžia smile.gif
Atsakyti
Naujiena vilnietėms - NŠP mokymai ekologiškos gyvensenos mokymų centre "Sveika pradžia" 4u.gif (Tik du susitikimai, bet už dyką bigsmile.gif ) Jei neklystu, lektorė ta pati, kuri veda NŠP kursus Kauno arkivyskupijos šeimos centre. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Smalsutė_: 21 gegužės 2012 - 18:44
QUOTE(Gintarė.. @ 2012 05 19, 10:06)
Prireikė ir man konsultacijos... Pas mane vis būna dvigubo kilimo ciklai, nežinau kodėl taip, bet labai 'užknisa' jie..  blush2.gif dabar vėl nei šioks, nei toks, gal pakomentuosit.. smile.gif

Aš tai jokio dvigubo kilimo čia nematau unsure.gif : 16, 17, 21 CD - ta pati temperatūra, šešių žemesnių niekaip nesudėliosi. Kadangi ir gleivės dar vaisingo tipo, nieko kito nelieka, kaip laukti ir stebėti toliau.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 05 21, 19:36)
Aš tai jokio dvigubo kilimo čia nematau unsure.gif : 16, 17, 21 CD - ta pati temperatūra, šešių žemesnių niekaip nesudėliosi. Kadangi ir gleivės dar vaisingo tipo, nieko kito nelieka, kaip laukti ir stebėti toliau.

O tai nėr ta situacija, kad du taškai aukštesni už 6 žemas, ir trečias jau per 0,2? smile.gif O ne kad visi per 0,2 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarė.. @ 2012 05 21, 19:43)
O tai nėr ta situacija, kad du taškai aukštesni už 6 žemas, ir trečias jau per 0,2? smile.gif O ne kad visi per 0,2 smile.gif

Nesu tikra, ar supratau klausimą blush2.gif Pagal Kippley taip, situacija tokia - trys pakilusios BKT dienos būtų 24, 25, 26 CD, iš kurių tik trečias taškas pakilęs per 0,2 C. "Lietuviškas" metodas leistų jau 23 CD laikyti pakilusios BKT diena, bet kadangi 25 CD (t.y. trečiąją pakilimo dieną) nėra pakilimo per 0,2 C virš dengiančiosios linijos, reikia laukti ketvirto vakaro. Abiem atvejais išeina tas pats, o be to, vėlesnis ir nevasingosios fazės pradžią apsprendžiantis požymis vis tiek bus gleivių pikas (nes 25 CD dar kiaušinio baltymo tipo gleivės).
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 05 21, 19:57)
Nesu tikra, ar supratau klausimą blush2.gif Pagal Kippley taip, situacija tokia - trys pakilusios BKT dienos būtų 24, 25, 26 CD, iš kurių tik trečias taškas pakilęs per 0,2 C. "Lietuviškas" metodas leistų jau 23 CD laikyti pakilusios BKT diena, bet kadangi 25 CD (t.y. trečiąją pakilimo dieną) nėra pakilimo per 0,2 C virš dengiančiosios linijos, reikia laukti ketvirto vakaro. Abiem atvejais išeina tas pats, o be to, vėlesnis ir nevasingosios fazės pradžią apsprendžiantis požymis vis tiek bus gleivių pikas (nes 25 CD dar kiaušinio baltymo tipo gleivės).

Supratai.. blush2.gif Kažkodėl, kai rašau šia tema, visad labai painiai susakau blush2.gif
Tai iš idėjos, pagal BT tik žiūrint, saugus jau būtų 26 CD vakaras? smile.gif pagal gleives suprantu kad slenkas, bet įdomu grynai pagal BT smile.gif
Ir šiaip.. jei tarkim sulaukiu aiškių temperatūrų 3-4.. bet gleivės "užvėluoja", ir tarkim antrą BT pakilimo dieną dar būna vaisingų.. tai sąžiningai reiktų laukt dar trijų dienų po piko, ar jei jau matau, kad BT pakilus ir O tikrai įvykus, galima truputį palaužyt taisykles? smile.gif ar čia tiesiog rizikuoju jau savo kailiu? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gintarė..: 21 gegužės 2012 - 19:30
Smalsute, ačiū už nuorodą, užsiregistravau 4u.gif

Gintare, man irgi įdomu, ką tau atsakys profesionalės, bet aš galvočiau, kad jei jau labai nenori pastoti, protinga būtų kliautis vėlesniu simptomu dėl viso pikto biggrin.gif
Atsakyti
Aš suprantu, kad taip būtų protingiau.. biggrin.gif bet va įdomu, jei jau įvyko ta O, tai bus ar nebus tų gleivių, gi nepastosi, kai kiaušialąstės nebėr.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintarė.. @ 2012 05 21, 20:29)
Ir šiaip.. jei tarkim sulaukiu aiškių temperatūrų 3-4.. bet gleivės "užvėluoja", ir tarkim antrą BT pakilimo dieną dar būna vaisingų.. tai sąžiningai reiktų laukt dar trijų dienų po piko, ar jei jau matau, kad BT pakilus ir O tikrai įvykus, galima truputį palaužyt taisykles? smile.gif ar čia tiesiog rizikuoju jau savo kailiu? smile.gif

Pagal Kippley, jei yra staigus BKT šuolis - visi trys pakilusios BKT taškai bent 0,2 C virš dengiančiosios linijos, nevaisingos fazės pradžia galima laikyti jau ir antrąjį vakarą po gleivių piko. Viensimptomis temperatūrinis metodas (kurio patikimumas irgi aukštas) taip pat reikalauja 3 BKT taškų 0,2 C virš dengiančiosios linijos - gleivių lyg ir būtų galima visai nepaisyti. Bet dažniau neaiškumų su gleivių piku ko gero visgi būna tada, kai ir BKT kyla ne taip gražiai - tada belieka sąžiningai vadovautis vėlesniu požymiu.
Papildyta:
QUOTE(Gintarė.. @ 2012 05 21, 20:29)
Tai iš idėjos, pagal BT tik žiūrint, saugus jau būtų 26 CD vakaras? smile.gif pagal gleives suprantu kad slenkas, bet įdomu grynai pagal BT smile.gif

Taip smile.gif
Atsakyti