QUOTE(_Smalsutė_ @ 2012 06 03, 23:08)
Man toks suskirstymas irgi kiek keistas.
Ar tikrai jums per kursus "nieko" priskyrė prie pojūčių (kuriuos moteris jaučia kasdienės veiklos metu)? (1) 
Naujajame vadovėlyje, kuriuo turėtų vadovautis šeimos centruose dirbantys NŠP mokytojai, toks požymis neišskiriamas. Pagal Bilingsų metodą, jei moteris nejaučia drėgnumo - tai ir yra "sausa". Jokiu būdu nekritikuoju NŠP mokytojos, bet net jei ji ir sakė būtent taip, vadovavosi greičiausiai kiek kitu metodu, o metodų maišymas gleivių vertinimo strityje yra gan rizikingas dalykas (tikiu, kad mokytoja viską paaiškino labai gerai

, bet mes dabar kalbame apie programą, kuria naudosis ir kursų nelankiusios moterys).
Mano manymu,
prasmingiau atskirti "slidu" ir "šlapia" (2), nei be "sausa" dar pridėti "nieko", t.y. taip, kaip rašoma ne viename lietuviškame leidinyje.
Sesija beveik baigėsi, tai grįžtu gliaudyt užsilikusių klausimėlių
1. Taip, buvo išskirta: "sausa-šiurkštu", "nieko", "drėgna", "šlapia-slidu". Tas "nieko" gali būti ir be gleivių, ir su jomis (gleives matau, o drėgmės nejaučiu).
Aš vakar pradėjau skaičiuoti 13-tą BT matavimo, 9-tą GK ir 8-tą gleivių stebėjimo ciklus. Toks, skirstymas, kokį pristatė kursuose, man lyg ir tinka (atitinka mano logiškumo kriterijus). Tiesa, sausa tik kartais pasijuntu liuteinėj fazėj, iki O nebent "nieko",gleivių iki O irgi būna visada. Nuo šio ciklo galėčiau naudotis taisykle "per 12 ciklų ankstyviausias pakilimas-8=vėliausia nevaisinga diena, jei nėra gleivių", bet gleivės neleis
2. "Nieko" sujungti su "sausa" sutikčiau. Tačiau terminu "slidu" nesinaudoju, tad gal galėtum paaiškinti, kokiu pagrindu jį atskirti nuo "šlapia"?