Įkraunama...
Įkraunama...

Serenčiai (Gvazikėliai )

Labai atsiprašau jei ši tėma yra!

Auginame, džiaugiamės, dalinamės patarimais apie šias gėles.

user posted image
Atsakyti
Nelabai yr ką dalintis, gi paprasčiausios gėlės. Gražios, naudingos, paprastos prižiūrėti, dygsta puikiai, kur numetei, ten auga. Super gėlės thumbup.gif
Atsakyti
Pritariu smile.gif sausio men pasejau, speju peranksti jau bus gerokai isizydejusios, kuomet reikes persodinti kur norisi smile.gif Viduriuke matosi zieduku uzuomazgos smile.gif
Atsakyti
as galvoju, gal kokiu derinuku graziu kas parodys su kt gelytem smile.gif

kazkur skaitinejau del aitraus kvapo tinka sodinti siltnamiuose prie pomidoru , kad nubaidytu nuo kenkeju kai kuriu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svaja83: 26 vasario 2012 - 20:47
Aš irgi jų nusipirkau smile.gif ant pokučio rašo, kad sėt nuo kovo mėn, tai taip ir darysiu.
Pas mane ant pokučio kelių spalvų gvazdikėliai, tai tikiuosi, kad taip ir bus, nes man gražiau, kai kelios spalvos, o ne viena rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Svaja83 @ 2012 02 26, 20:41)
as galvoju, gal kokiu derinuku graziu kas parodys su kt gelytem smile.gif

kazkur skaitinejau del aitraus kvapo tinka sodinti siltnamiuose prie pomidoru , kad nubaidytu nuo kenkeju kai kuriu

as tik del sios priezasties ir pasisejau lotuliukas.gif , ikisiu kur prie kopustu ir lai auga, sau , bujoja thumbup.gif
sesias seklytes pasejau - jau isdyge, , siandien dar pasesiu kokias 4, ir pakaks gal ,kaip manot?
Atsakyti
QUOTE(užsklanda @ 2012 02 27, 11:53)
as tik del sios priezasties ir pasisejau lotuliukas.gif , ikisiu kur prie kopustu ir lai auga, sau , bujoja thumbup.gif
sesias seklytes pasejau - jau isdyge, , siandien dar pasesiu kokias 4, ir pakaks gal ,kaip manot?

papuos kopustu, gera mintis reikes ir man pabandyti gal atbaidys kopustinius drugelius smile.gif) Bus papuosti kopustai thumbup.gif

ziurint kiek tu kopustu bet gal pakaks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(užsklanda @ 2012 02 27, 11:53)

Pernai sėjau balandžio mėnesio pabaigoj. Labai greitai išdygo, labai greitai užaugo, bet aš sodinau darže, tai man nebuvo skirtumo kada jos visą savo grožį parodys.
O šiaip serenčiai yra natūralus antiseptikas, tad žaliavą galima naudoti pavilgams, vonelėms. Arbata skatina šlapimo išsiskyrimą iš organizmo ir išvaro parazitus iš žarnyno.
Taip pat Serenčių žiedai naudojami kaip prieskonis paukštienai. Skanaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svaja83 @ 2012 02 26, 21:26)
Pritariu smile.gif sausio men pasejau, speju peranksti jau bus gerokai isizydejusios, kuomet reikes persodinti kur norisi smile.gif Viduriuke matosi zieduku uzuomazgos smile.gif

Oho blink.gif sausio menesi! Nebent paskui i balkona grust juos, jeigu istiklintas.
As tai siek tiek pasiseju kovo menesi, o paskui kur nors darze papildavau seklu. Greit isdygdavo ir kur reikedavo, ten ir issodindavau.
RUdeni, kai serenciai nuzydedavo, tai ir palikdavau ziemai darze. Jie ten man vietoj pradejo setis, tai dabar ir nebesirupinu, o tik persisodinu, kai pridygsta. Nebent, kai kokiu kitu spalvu noriu, tuomet jau seju.
O su deriniais. Man labai grazu pirmas planas smulkiaziedziai serenciai, o antras plaukuotosios rudbekijos. Laaaabai grazu buvo, butinai vel taip pasisodinsiu. Gaila tik nuotrauku neturiu to kampelio.
O siaip tai serenciukai man niekur vaizdo negadina. As kur vietos randu, ten ju ir prikisu. Nors daugiausiai ju gyvena darze.
Atsakyti
pas mane sklypo gale yra toks kalnas zemiu supiltas,tai jis visada apzeldavo zolem,uzpernai vyras nupurske tas zoles,o pernai galvoju kam man raveti tas zemes,tai as ji visa apsodinau serenciais,tai patikekit manim visi ziurejo issizioja biggrin.gif ,ir visi gyre na jau kaip graziai atrodo.tai siemet vel ta pati darysiu,tik dar kelis zydrunus ikisiu spalvu ivairovei tongue.gif
Atsakyti
Violetinė verbena (Verbena) ir oranžiniai serenčiai vazone.
user posted image

Serenčiai ir raudonžiedžiai šalavijai (Salvia splendens) – ryškus derinys.
user posted image

Akį traukia ryškūs serenčių ir rudbekijų deriniai.
user posted image

user posted image

user posted image
kažkur tikrai mačiau pilkom gėlytėm g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 27 vasario 2012 - 13:34
QUOTE(giedrulka @ 2012 02 26, 20:03)
Nelabai yr ką dalintis, gi paprasčiausios gėlės. Gražios, naudingos, paprastos prižiūrėti, dygsta puikiai, kur numetei, ten auga. Super gėlės  thumbup.gif

ot vat ir nevisos biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif is Loretos sodu agvom dovanu Serencius is JAV, ir ne velnio nedygsta, isnaujo pasejom, lauksim rezultatu. sitiek metu praauginus ju ivairiu, tai sepeciais sudygdavo, o cia mat kazkokie JAVukai sumaste kaimo bobikes paerzinti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti