Įkraunama...
Įkraunama...

Slidinėjimas Alpėse. 2 tema

[quote=flight,2012 10 07, 12:31]
Sutinku. mano pirmas kartas irgi buvo Slovakijoje. Netoli, pigu. Įspūdžiai kuo geriausi. Tik varlynas ne koks buvo. Bet gal dabar jau geriau. Viskas buvo gana senokai. Reikėjo nučiuožus į kalniuką pačiam palypėti. Tai tada galvojau: velniam pinigus mokėjau, kad turiu taip vargti, bet aišku įspųdžiai atperka visą vargą. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ause makaliause @ 2012 10 07, 13:03)
Mes norim, gruodžio 29-sausio 5 dienomis, būtume keturiese, bandom organizuotys patus, bet kaži ar čia kas gausis. Kelionių agentūra nežinau, kažkas man ten nepatinka.  ax.gif Koki geriausia pasirinkti kurortą, kad būtų netoli nuo Milano? Kad nebūtų problema su transportu viešuoju ar tuo trasferiu?

brangų laiką išsirinkot - Naujų sutikimas - kainos iškeltos, čia šiaip, gal nežinojot.. ax.gif atsiprašau jei specialiai tuo laiku vykstat 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2012 10 07, 13:31)
Aš tai manau, kad jei slidinėti pirmą kartą, gal verta ieškoti pigesnio ir artimesnio varianto. Nes koks skirtumas, sėdėt varlyne Austrijoje ar Slovakijoje?  Nebent Alpėse ir varlynai po keliolika km tęsiasi  g.gif

labai teisingas pastebėjimas. aš čiuožt Aukštuose Tatruose išmokau, Staryj Smakomiec - miesčiukas su mažulyte mažulyte trasyte yra, kai kitais metais pro šalį važiavom, sustojom pačiuošt- juokas ėmė lotuliukas.gif o prisimenu su meile ir džiaugsmu, buvo pats tas mokintis thumbup.gif
Atsakyti
man kaip tik geriau buvo mokytis pakilus aukštai į kalną smile.gif išsirinkom ilgą mėlyną trasą, pakilom ir čiuožėm po truputį mokindamiesi.. daug geriau nei sausakimšame varlinyke, kur ne tai kad tiesiog vietos nėra, bet vienas kitą dar ir sužalot gali.

kas dėl važiavimo iš oro uosto, aš irgi už mašinos nuomą, tuo labiau keturiese, susimesit smile.gif
Atsakyti
Mėlynos trąsos irgi gerai. Tik reikėtų pasidomėti, ar pažymėta mėlyna išties atitinka mėlyną. Nes yra kur mėlyna - tai beveik žalia - lėkšta, plati thumbup.gif . O yra kur mėlyna - tai praktiškai kaip raudona. Ant tokios nepasimokysi..

Mėlya trasa į žalią pusę Čekijoje, ant tokios mokėsi sūnus (matot, kooks plotis ir labai geras nuožulnumas) :

user posted image

Mėlyna trasa Austrijoje , ant kurios manęs turbūt net dabar neužvarysi (slidinėju jau trys sezonai, patinka ramus slidinėjimas):

user posted image

Sumokėjus pinigus, paskui stovėti ant viršaus ir drebėti - nemanau, kad labai geras pasirinkimas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 07 spalio 2012 - 14:41
Žinom žinom, kad brangus laikas, tiesiog kitas laikas, visai netinka. Nes mes ne vieni važiuojam ir ne nuo musu vienu priklauso.
Papildyta:
Važiuojant iš Bergamo, tada kur arčiausia? Bet kad būtų, netik paslidinėt, bet ir vakarais būtų ką veikt. Reikia, kad būtų kažkas panašaus, kaip Išglas.
Papildyta:
Ne pirmas kartas bus.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2012 10 07, 14:32)
Mėlynos trąsos  irgi gerai. Tik reikėtų pasidomėti, ar pažymėta  mėlyna išties atitinka mėlyną. Nes yra kur mėlyna - tai beveik žalia - lėkšta, plati thumbup.gif . O yra kur mėlyna - tai praktiškai kaip raudona. Ant tokios nepasimokysi..

Mėlya trasa į žalią pusę Čekijoje, ant tokios mokėsi sūnus (matot, kooks plotis ir labai geras nuožulnumas)  :

user posted image

Mėlyna trasa Austrijoje , ant kurios manęs turbūt net dabar neužvarysi (slidinėju jau trys sezonai, patinka ramus slidinėjimas):

user posted image

Sumokėjus pinigus, paskui stovėti ant viršaus ir drebėti - nemanau, kad labai geras pasirinkimas...

nors a6 slidin4jus tik vieną sezoną rimtai, bet rinkčiuasi abi trasas, o pernai pačią pirmą dieną prancūzijoj ant juodukės užšokau doh.gif doh.gif ne ten pasukom doh.gif buvo extrymo... nba bet pusę kalno ant užpakalio čiuožiau, nes slidė ankščiau už mane nučiuožė biggrin.gif Na bet tas tiesa, kad mėlyna mėlynai nelygu.
Atsakyti
[quote=ause makaliause,2012 10 07, 14:46]
Iš Bergamo iki Livinjo apie 200 km, važiavimas ne greitkeliu ir paskutiniai 40 km. kalnų kelias, kur greitai nepavažiuosi. Iki Val di Fasos miestelių (canazei, Moena ir t.t) apie 290 km. bet didžioji dalis kelio autobanai. Visur trunka apie 3,5 val. Priklausomai, kokiu metu atskrisit. Jei vėlai vakare, tamsu, greitai nepavažiuosit. Dar yra galimybė skisti iki Venecijos. Iš ten iki Val di Fasos arba Krontplazo truputį arčiau. apie 200 km. Tad variantų yra , tik reikia rinktis. Aišku reikia pasėdėti ir susirinkti info. Tai taip pat trunka. bet kartais verta.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2012 10 07, 13:31)
Aš tai manau, kad jei slidinėti pirmą kartą, gal verta ieškoti pigesnio ir artimesnio varianto. Nes koks skirtumas, sėdėt varlyne Austrijoje ar Slovakijoje?  Nebent Alpėse ir varlynai po keliolika km tęsiasi  g.gif

Kronplaze yra labai smagus "varlynykas" kuris tesias apie du kilometrus smile.gif jis i San Vigilio miestuka nueina. Super vieta mokintis. O po kokiu dvieju dienu norisi jau kazka ir sudetingiau isbandyti. As tiesiog rinkciausi kurorta, kur daugiausiai melynu trasu smile.gif nes pvz Livigno kurorte, vos ne viena melyna ir ta kaip raudona doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dabej @ 2012 10 07, 18:43)
Kronplaze yra labai smagus "varlynykas" kuris tesias apie du kilometrus smile.gif

Kaip super smile.gif Vis skaitinėju Alpių temą, galvoju - jau kitąmet reikės pasiruošt morališkai ir visiems traukt ten. Šįmet dar bus Čekija. Aišku, gaila, kad kitąmet durai jau bus šeši metai ir teks mokėti ir už jos skipas, o tas reiškia plius 100 eurų...
Benaršydama radau Obertauern kurortą, jis pigus palyginus su kitais. Įdomu kodėl? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 07 spalio 2012 - 17:53
Gal kas buvot Bormio? Kas ten geresnio?
Atsakyti
Na Bormio tikrai arčiausia, bet ką ten veikti nelabai žinau. Na nebent kiekvieną vakarą eitumete į pirtis. O trasų pasirinkimas kiek žinau neįpatingas. Nuo Bormio tik 40km. Livinjo (aišku kalnų kelias), kur tikrai turėtumėte ką veikti (naktiniai klubai, vandens pramogų parkas, barai, pigus alkoholis ir kvepalai, cigaretės ir t.t.)
Atsakyti
QUOTE(Mariu pana @ 2012 10 07, 13:37)
Sutinku. mano pirmas kartas irgi buvo Slovakijoje. Netoli, pigu. Įspūdžiai kuo geriausi. Tik varlynas ne koks buvo. Bet gal dabar jau geriau. Viskas buvo gana senokai. Reikėjo nučiuožus į kalniuką pačiam palypėti. Tai tada galvojau: velniam pinigus mokėjau, kad turiu taip vargti, bet aišku įspųdžiai atperka visą vargą. smile.gif

Geriau dabar daug mirksiukas.gif Pastatytas sedimas keltuvas ir nebeliko jokiu paciuozimu i kalniuka...

QUOTE(flight @ 2012 10 07, 18:27)
Nuo juodos būčiau pėsčiom nulipus, su slidėmis pažastyje  biggrin.gif

Taip ir padariau Slovakijoje nuo raudonos, kur sniego nebuvo... Man kojos brangesnes buvo lotuliukas.gif

QUOTE(flight @ 2012 10 07, 18:50)

Benaršydama radau Obertauern kurortą, jis pigus palyginus su kitais. Įdomu kodėl?  g.gif

Tik 95km trasu, keltuvai: 14 bugeliu, 11 sedimu ir 1 kiausai. Va todel jis ir pigesnis mirksiukas.gif
Atsakyti