Įkraunama...
Įkraunama...

Spermos kokybė ir tyrimai

QUOTE(KittyKitty @ 2012 08 20, 10:19)
Nu panašiai, aš irgi pastebiu, kai apsipraust einu, bet šiaip 10 min kažkur laikyt spermos tai neteko, net nežinau...

Tokį nekuklų klausimėlį užduosiu... ką turėjai omenyje 10 min. spermos neteko laikyti savyje? ilgiau laikydavot ar trumpiau?
Papildyta:
QUOTE(Ragany @ 2012 08 18, 22:59)
O Dieve, Pumpule, čia ir pavalgyt visai dienai nuo tokio kiekio galima blink.gif Matysim, jei bus š.. tada teks kažko imtis..

Tikra tiesa, bevei ir pavalgydavome, bet kai pagalvojus, kad po nesėkmingo IVF ir nesivystančių embrionų, vartojant būtent šiuos vitaminus, po 2 mėn natūraliai pastojome, manau verta pabandyti smile.gif aišku galėjo tai turėti ir kiti veiksniai įtakos, o gal tiesiog visi kartu susidėjo ir buvo palanku tam įvykti..

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pumpule: 20 rugpjūčio 2012 - 09:42
Gal kuri nors zinote, ar papildai vyrams Animal Pak nekenkia vyro spermai? Nes vyras sportuojantis, ir geria siuos papildus, tai idomu, ar tai neturi itakos prastai spermos kokybei? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpule @ 2012 08 20, 10:44)
Tokį nekuklų klausimėlį užduosiu... ką turėjai omenyje 10 min. spermos neteko laikyti savyje? ilgiau laikydavot ar trumpiau?
Papildyta:
Tikra tiesa, bevei ir pavalgydavome, bet kai pagalvojus, kad po nesėkmingo IVF ir nesivystančių embrionų, vartojant būtent šiuos vitaminus, po 2 mėn natūraliai pastojome, manau verta pabandyti smile.gif aišku galėjo tai turėti ir kiti veiksniai įtakos, o gal tiesiog visi kartu susidėjo ir buvo palanku tam įvykti..

Ne,turiu galvoje, atskirai jos kazkur laikyt neteko, na, buteliuke pvz, kad pamatytume, ar susidaro tie gabaliukai. Savyje tai ir per nakti per ovuliacijas palikdavau, jei gerai pavykdavo ND atlikti, tai niekas is viso atgal neisbegdavo. O ne per o, kai nesaugom,tai is karto prausiuosi.

Su tuo naturaliu pastojimu tai nesuprasi, as irgi po tokios kruvos papildu pastojau, o dabar vyras dar daugiau geria, o rezultatai negereja,atvirksciai, kiekis net pablogejo. Vos pabandau isvesti kokia nors teorija, izvelgti desni, ir tuoj paaiskeja, kad nepasitvirtina. O pas jus tik vyro problemos, tu sveika? Normaliai ispunktavo, o paskui nesivyste? Galvojat,kad del blogu spermiuku?
Papildyta:
QUOTE(zvaigzdute3 @ 2012 08 20, 13:00)
Gal kuri nors zinote, ar papildai vyrams Animal Pak nekenkia vyro spermai? Nes vyras sportuojantis, ir geria siuos papildus, tai idomu, ar tai neturi itakos prastai spermos kokybei? g.gif

Na nezinau tokiu konkreciai papildu, bet siaip dazniausiai tie papildai, kurie skirti vyrams auginti raumenu mase, net labai kenkia. Anabolikai, steroidai, sintetinis testosteronas ir t. T. Tai tikrai gali buti prastos spermos kokybes priezastis, jeigu juose yra siu sudedamuju daliu.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2012 08 20, 13:08)
Ne,turiu galvoje, atskirai jos kazkur laikyt neteko, na, buteliuke pvz, kad pamatytume, ar susidaro tie gabaliukai. Savyje tai ir per nakti per ovuliacijas palikdavau, jei gerai pavykdavo ND atlikti, tai niekas is viso atgal neisbegdavo. O ne per o, kai nesaugom,tai is karto prausiuosi.

Su tuo naturaliu pastojimu tai nesuprasi, as irgi po tokios kruvos papildu pastojau, o dabar vyras dar daugiau geria, o rezultatai negereja,atvirksciai, kiekis net pablogejo. Vos pabandau isvesti kokia nors teorija, izvelgti desni, ir tuoj paaiskeja, kad nepasitvirtina. O pas jus tik vyro problemos, tu sveika? Normaliai ispunktavo, o paskui nesivyste? Galvojat,kad del blogu spermiuku?

Na pas mane viskas susitvarkė po laparaskopijos, buvo nereguliarios menesinės dėl polinkio į policistines kiaušides.. Na embrionai nustojo vystytis būtent 3-čią parą, o Trejiso teigimu, būtent trečią parą įsijungią vyriškas faktorius.. na galvoju kad per IVF kažkiek ir Trejisas pakišo koją, nes prieš pukcija leidausi ne Ovitreli, o Diphereliną, nes jis bijojo, kad man gali būti hyperstimuliacija, bet tuomet kiaušialąsčių kokybė suprastėja ir antroji ciklo pusė sutrumpėja..taip, kad nesutik, jei tau bus svarstomas šis klausimas..
Ir dar kas manau vyrui turi labai daug įtakos, tai STRESAS, reikia kuo daugiau atostogų ir po jų iš kart bandyti, mes po Bonifacijaus 2 savaičių atostogų, kitą mėn ir pastojom.. tai turbūt viskas turi susidėti ir vaikelis pats pasirenka puikiausią laiką ateiti smile.gif
Atsakyti
Pumpule, aciu 4u.gif , ar teisingai supratau, diferelina leido ne pries mmm, o pries punkcija? Net nezinojau,kad taip daroma. Aciu.
Del atostogu tai.. Ech,kiek ju buvo, ir man vaisingos dienos per jas budavo, kai, atrodo, viskas tobula,bet.. Sakau, nesuprasi.

Zvaigzdute, paskaitinejau google, na atrodo lyg ir nekalti tie papildai, keliu sudedamuju daliu nezinau, bet visa kita - vitaminai, amino rugstys ir t. T. - kaip tik skiriama spermai pagerinti. Testosteronas ten, kaip supratau, naturalus, tai neturetu kenkti,bet patarciau visgi pasikonsultuot su andrologu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2012 08 20, 13:21)
Pumpule, aciu 4u.gif , ar teisingai supratau, diferelina leido ne pries mmm, o pries punkcija? Net nezinojau,kad taip daroma. Aciu.
Del atostogu tai.. Ech,kiek ju buvo, ir man vaisingos dienos per jas budavo, kai, atrodo, viskas tobula,bet.. Sakau, nesuprasi.

Jo man dipherelina butent prieš pukciją leido, nes daug folikolu užaugo, išpuktavo net 23... hyperstimuliacijos nebuvo, bet susirgau 8dpi, taip kad nieko gero, jau geriau užsaldyti embrionukus ir kitą ciklą dėti...
Atsakyti
Supratau, aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2012 08 20, 13:21)

Zvaigzdute, paskaitinejau google, na atrodo lyg ir nekalti tie papildai, keliu sudedamuju daliu nezinau, bet visa kita - vitaminai, amino rugstys ir t. T. - kaip tik skiriama spermai pagerinti. Testosteronas ten, kaip supratau, naturalus, tai neturetu kenkti,bet patarciau visgi pasikonsultuot su andrologu 4u.gif

na, as irgi bandziau pasigilinti, lyg irgi nieko blogo neradau. Todel cia jums ir parasiau, galvojau, gal ka praleidau smile.gif aciu uz atsakymus thumbup.gif
Atsakyti
Mergaites , neramina mane vel kai kas gal jus ka patarsit blush2.gif vyrui reikejo atlikti dubens rentgeno nuotrauka , kazin gali pakenkti spermos kokybei ? Aparatas geros kokybes ir nuotrauka pirma per daugeli metu. Kazin laukti kokius 3 menesius kol sperma atsinaujins ar galima bandyti pastoti ?
Skaiciau internete, kad nescioms kenkia bet ne visais atvejais, yra daug kam darytas rentgenas esant nestumui ir nieko nepakenke bet man taip neramu kasko g.gif apie vyrus nieko neradau siuo atveju.
Atsakyti
QUOTE(Vaidillute @ 2012 08 20, 16:10)
Mergaites , neramina mane vel kai kas gal jus ka patarsit  blush2.gif vyrui reikejo atlikti dubens rentgeno nuotrauka , kazin gali pakenkti spermos kokybei ? Aparatas geros kokybes ir nuotrauka pirma per daugeli metu. Kazin laukti kokius 3 menesius kol sperma atsinaujins ar galima bandyti pastoti ?
Skaiciau internete, kad nescioms kenkia bet ne visais atvejais, yra daug kam darytas rentgenas esant nestumui ir nieko nepakenke bet man taip neramu kasko  g.gif  apie vyrus nieko neradau siuo atveju.

Mano nuomonė, aišku, medicininiu požiūriu nieko neverta, grynai pamąstymas: jei spremai bus pakenkta, ji neapvaisins, bandyti, manau, tikrai galima, o pačiu blogiausiu atveju per 3 mėnesius sperma atsinaujina ir tada jau tikrai neliks to poveikio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2012 08 20, 17:25)
Mano nuomonė, aišku, medicininiu požiūriu nieko neverta, grynai pamąstymas: jei spremai bus pakenkta, ji neapvaisins, bandyti, manau, tikrai galima, o pačiu blogiausiu atveju per 3 mėnesius sperma atsinaujina ir tada jau tikrai neliks to poveikio 4u.gif

Aciu uz nuomone 4u.gif
kaip manot, ar galetu jau taip negriztamai tas rentgenas spermiukus nuzudyt blush2.gif atleiskit uz tokius gal kvailus klausimus..
Atsakyti
QUOTE(Vaidillute @ 2012 08 20, 16:29)
Aciu uz nuomone  4u.gif
kaip manot, ar galetu jau taip negriztamai tas rentgenas spermiukus nuzudyt  blush2.gif atleiskit uz tokius gal kvailus klausimus..

Šitame forume nėra kvailų klausimų 4u.gif
Vienas apšvitinimas, manau,tikrai neturės ilgalaikio poveikio, max 3 mėn.
Va kiek pavyko rasti:
(čia apie krūtinės rengtgeną):
The dose to the testes from chest x rays is so small that it cannot be detected with ordinary instruments. It is far less than the average American receives in a day from unavoidable natural environmental radiation. There is no conclusive evidence of a genetic effect of radiation (even in high doses) in humans. Therefore, you should not be concerned about conceiving a child after chest x rays.

o šiaip visi rašo apie pavojų moterims, ypač nėščiosioms, ir kai šviečiama dėl histerosalpsingso. Matyt, spermai nėra labai pavojinga 4u.gif

Kitur dar radau:

Exposure to radiation or X-rays. Exposure to radiation can reduce sperm production. It can take several years for sperm production to return to normal. With high doses of radiation, sperm production can be permanently reduced.

JEi neskaitai angliškai, sakyk, išversiu. Esmė ta, kad gali pakenkti, bet kalbama apie dideles dozes, o ne apie vienkartinę apšvitą.
Atsakyti