Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*70

QUOTE(Sielos Sparnai @ 2012 03 14, 22:22)
Kažkodėl buvau tvirtai įsitikinus, kad jos skiriasi. Kaip yra iš tikrųjų nežinau. Bet pas juos gi viena vienintelė ir nedaloma Biblija, o pas mus Senasis Testamentas, Naujasis Testamentas, keturios Evangelijos ir dar galybė Šventųjų raštų. Tai man kažkodėl atrodo, kad skiriasi amerikietiškoji versija nuo lietuviškosios. Šiaip amerikietiškąją visai norėčiau paskaityti originalo kalba, tik bijau, kad ten ta kalba gali būti (o turbūt ir yra) baisiai specifinė ir senovinė, tai gali būti pernelyg daug neaiškių dalykų.

Taigi Biblija (arba Šventasis raštas) ir yra Senasis ir Naujasis testamentai (evangelijos įeina į Naująjį). Yra ir lietuviškai išleistų vienoje knygoje. O angliškai gali rasti ir šiuolaikine kalba, ir truputį "senovine".

Dori, na ir prisijuokiau iš to gaidžio. lotuliukas.gif
Atsakyti

QUOTE(katilina @ 2012 03 14, 21:30)
Taigi Biblija (arba Šventasis raštas) ir yra Senasis ir Naujasis testamentai (evangelijos įeina į Naująjį). Yra ir lietuviškai išleistų vienoje knygoje. O angliškai gali rasti ir šiuolaikine kalba, ir truputį "senovine".

Dori, na ir prisijuokiau iš to gaidžio. lotuliukas.gif
Kiek ieškojau lietuviškai neradau, kad būtų viskas vienoje knygoje arba nemokėjau ieškot. Tai dabar, kai jau turiu Naująjį testamentą, beliks įsigyti senąjį.

Iš to gaidžio ir man labai juokas suėmė biggrin.gif
Atsakyti
Pasidomėjau ir net išsižiojau, kai sužinojau, kad vertėjui 77 metai biggrin.gif Gal jo laikais ir buvo vadinama gaidžiais biggrin.gif Beje, jis išvertė ir "Pagalba", visas J. Grisham ir beveik visas T. Gerritsen knygas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 14 kovo 2012 - 23:53
QUOTE(Dorifore @ 2012 03 14, 20:26)
Mačiau, kad pigiau, bet dėl vienos ar dviejų knygų, nesinori mokėti už siuntimą. Knygyne jos kaina apie 13lt. Galvoju gal Rimi pigiau.

5lt mokėjau. ax.gif 4u.gif
Atsakyti
3,50 mokėjau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2012 03 13, 23:10)
sveika 4u.gif

kaip tik su šita knyga pradėjau pažintį su Picoult.

Perskaičiau keturias šios autorės knygas, įtraukia, viskas ok, bet matyt šita kažkuo kitokia, pritempinėju ją, nes esu įpratus pabaigt, ką pradėjau
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Perskaiciau Mark T.Sullivan "Apsivalymo ritualas" -patiko viskas,ir gamtos aprasymai,ir indeniskos medziokles tradicijos,ir visokie samaniski dalykeliai,ir detektyvine linija thumbup.gif

Dabar pradesiu Ake Edwardson "Sokis su angelu".Už kriminalinius romanus Ake Edwardsonas yra gavęs net keletą apdovanojimų. Jo romanai už gražią kalbą ir įtaigų šiuolaikinės švedų visuomenės vaizdą gerai vertinami Švedijoje. Labiausiai jį išgarsino "Šokis su angelu", kuris pradėjo knygų apie komisarą Vinterį seriją.Šį romaną 1997 m.Švedų detektyvinių knygų akademija išrinko geriausia metų knyga."Šokis su angelu" - tai romanas apie pažeminimą ir nepritapimą, apie slaptas žmogaus sielos gelmes, parašytas su įtaiga ir užuojauta. Manau,kad bus idomu,tik va sekanciu jo knygu tai nieks nevercia..
Atsakyti
QUOTE(Creed @ 2012 03 15, 13:30)
Sveikos 4u.gif

1.Perskaiciau Mark T.Sullivan "Apsivalymo ritualas" -patiko viskas,ir gamtos aprasymai,ir indeniskos medziokles tradicijos,ir visokie samaniski dalykeliai,ir detektyvine linija thumbup.gif

2.Dabar pradesiu Ake Edwardson "Sokis su angelu".

1.Nu fainai,kad patiko,siek tiek abejojau ar patiks,man ji labai labai patiko savu laiku,bet kitiem tiek ispudzio nedare,kiek man smile.gif

2.O tu vis iskapstai nematytu knygu,lauksiu atsiliepimo wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Dorifore @ 2012 03 14, 23:50)
Pasidomėjau ir net išsižiojau, kai sužinojau, kad vertėjui 77 metai  biggrin.gif Gal jo laikais ir buvo vadinama gaidžiais  biggrin.gif Beje, jis išvertė ir "Pagalba", visas J. Grisham ir beveik visas T. Gerritsen knygas  ax.gif

Nieko sau blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Creed @ 2012 03 15, 14:30)

Dabar pradesiu Ake Edwardson "Sokis su angelu".[i]

šitą kažkada skaičiau,prisimenu ,kad patiko,bet dabar tikrai neprisiminčiau apie ką rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(luiziana @ 2012 03 15, 14:38)
1.Nu fainai,kad patiko,siek tiek abejojau ar patiks,man ji labai labai patiko savu laiku,bet kitiem tiek ispudzio nedare,kiek man smile.gif

2.O tu vis iskapstai nematytu knygu,lauksiu atsiliepimo wink.gif
Papildyta:

Man irgi labai idomu buvo,ir perskaiciau praktiskai per vakara ,taip itrauke,kad negalejau padeti biggrin.gif

Bibliotekoje netycia uztikau,seniai jau isleista-2000 m.

Gavau is knygos.lt siuntini ir susinervinau-ne visas knygas idejo doh.gif dabar aiskinuosi..
Atsakyti

user posted image

Irma Randakevičienė "Reanimacijos palata"

Knyga tikrai prajuokino ir suteikė gerų emocijų, nors atrodytų ir vieta ne pati maloniausia, ir atmosfera joje turėtų būti ne tokia jau ir smagi. Tačiau, dėka išskirtinių knygos veikėjų, net tokioje vietoje kaip ligoninė ir reanimacijos palata nutinka tiek linksmų, kurioziškų, juokingų nutikimų, kad negali nesišypsoti. Žinoma, nei pati mirtis, nei rimtos ligos, tokios kaip vėžys, ar tikrai sunkiai sergantys žmonės, nėra jokiu būdu juokingi, bet autorė kažkaip sugeba išvengti viso su šiais dalykais susijusio liūdesio, rimties ir pesimizmo ir sukuria šviesią atmosferą, kur atrodo nei tos šviesos ar bent kokio optimizmo neturėtų būti nė kvapo. Šią knygą išskirtine padaro būtent jos "gyventojai" su savo charakteriais, išskirtiniais bruožais, savo atrodytų paprastučiais gyvenimais ir niekuo neišsiskiriančia kasdienybe. Bet taip tik atrodo iš pirmo žvilgsnio. Gera, smagaus jumoro pilna knyga.
Atsakyti
QUOTE(Creed @ 2012 03 15, 14:30)
Dabar pradesiu Ake Edwardson "Sokis su angelu"

O man šita nelabai patiko. Blankus, niekuo neišsiskiriantis detektyvas.

Pažiūrėjau, ką šįkart siūlo Pegasas. Didžioji dalis- vėl tos pačios knygos. Kaip Didžiajam išpardavimui kainos tai ne per daugiausia sumažintos. Žodžiu, nieko gero, man vis tiek per brangu. verysad.gif
Atsakyti