Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*70

QUOTE(amber123 @ 2012 03 01, 19:00)
kaip as tos knygos ilgai norejau ir ieskojau..  4u.gif  wub.gif  wub.gif ir drauge padovanojo Suada Sudeginta gyva.. kai pamaciau zinokit net asara istrysko.. kojos tik nutirpo.. nes visai net nebuvo minties tokios..

Čia tai bent reakcija. Tikra knyginė meilė. tongue.gif

Marakeš, ačiū už paaiškinimą. Tik nesupratau, kodėl dėl Woolf tartis su niekuo nereikia. g.gif

Dori, paskaičiau keliose vietose "Sulą", nieko klaikaus vertime nepastebėjau. smile.gif

Aš pabaigiau Oscar Wilde "The complete short stories"- apsakymų, pasakų ir poemų proza rinkinį. Tos poemos- trumpi kūrinukai Naujojo testamento tematika- nebuvo itin įdomios, bet visa kita labai patiko. Tiesa, pasakos kiek mažiau nei apsakymai, be to, dauguma jų visai nelinksmos ir gana graudžios, o apsakymuose atsiskleidžia toks Wilde, kokį labiausiai mėgstu- ironiškas, kritiškas, pastabus ir su puikiu humoro jausmu. Skaityti jį- vienas didelis malonumas. Labiausiai man patikę kūriniai- "Lordo Artūro Sevilo nusikaltimas", "Pavyzdinis milijonierius" ir "Kentervilio pilies vaiduoklis". Įdomus buvo ir "Pono W. H. portretas", kurio pagrindinė tema- kas buvo tas W.H., kuriam Šekspyras dedikavo savo sonetus.
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2012 03 01, 20:13)
Čia tai bent reakcija. Tikra knyginė meilė.  tongue.gif



Laaaaaaaabas Katilina bigsmile.gif 4u.gif jau galvojau nieks su manim nesnekes biggrin.gif tai zinai, jei kokia kita knyga butu manau nebuciau taip reagavus.. bet del tos knygos wub.gif svaigau sitiek metu..
Papildyta:
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2012 03 01, 19:49)
Ką tik į namelius atkeliavo nauja mano lentynų gyventoja - Sofi Oksanen "Valymas" bigsmile.gif


Sveikinu su nauju pirkiniu bigsmile.gif turiu as ja wub.gif
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2012 03 01, 20:13)
Marakeš, ačiū už paaiškinimą. Tik nesupratau, kodėl dėl Woolf tartis su niekuo nereikia.  g.gif

Dori, paskaičiau keliose vietose "Sulą", nieko klaikaus vertime nepastebėjau.  smile.gif


katilina, praėjus 70 metų nuo autoriaus mirties, nebereikia su niekuo derinti jo kūrinių leidimo (ir mokėti autorinių teisių turėtojams nemažos sumos už išleidimą). Pernai sukako 70 metų nuo Woolf mirties.

Dori, skaičiau Sulą, nieko blogo apie vertimą negaliu pasakyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marakeš: 01 kovo 2012 - 19:35
QUOTE(amber123 @ 2012 03 01, 20:20)
Laaaaaaaabas Katilina  bigsmile.gif  4u.gif jau galvojau nieks su manim nesnekes biggrin.gif tai zinai, jei kokia kita knyga butu manau nebuciau taip reagavus.. bet del tos knygos  wub.gif svaigau sitiek metu..

O kodėl turėtų nešnekėti? smile.gif Aš asmeniškai kiekvienu įrašu džiaugiuosi, ypač dabar, kai tema smarkiai aprimusi.
Bandžiau prisiminti, ar aš kada nors panašiai reagavau, gavusi labai norimą knygą- esu iš džiaugsmo porą kartų surikusi, tuo prajuokindama kelis žmones (draugus, ne nepažįstamus), bet dažniau reakcija pasireiškia tik padažnėjusiu širdies plakimu. tongue.gif

Marakeš, ačiū dar kartą. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katilina: 01 kovo 2012 - 19:35
QUOTE(eliss @ 2012 03 01, 17:33)
Buvau bibliotekoj,ta proga paėmiau "Ana,Hana ir Johana" .Kažkada skaičiau,bet kažkaip neatgaminu rolleyes.gif

Neseniai perskaičiau, geras įspūdis. Norėčiau turėti savo lentynoje. Kažkuo primena Wassmo - gal kad irgi Skandinavija. Gražūs stiprių, atsparių likimo kirčiams moterų portretai. Man smagu skaityti tokias knygas laikas nuo laiko - atrodo, tarsi žiūrėčiau pro pravertas duris (ne pro rakto skylutę!) į kitų gyvenimą. Juk smalsu? mirksiukas.gif Man - taip, retkarčiais.
Atsimenu, kaip sužavėjo vaikštinėjant pavakare Danijos miesčiuko gatve menkai pridengti langai, už kurių žmonės gražiai vakarieniavo, gėrė vyną (vieni ar su draugais).
Kam slėpti gražų ir teisingą gyvenimą? Gal čia jau ne į temą...Bet tik šiek tiek ax.gif .
Atsakyti
Nu amber kai pasirodys, tai visa tema nušvis biggrin.gif

Šįryt baigiau skaityti "Mirties chemija". Kai prisėdau, taip ir perskaičiau 300psl, kol užbaigiau. Žiauriai patiko, jau tokie įvykių vingiai. Tikrai skaitysiu ir kitas jo knygas. thumbup.gif

Buvau šiandi Vagoj, Woolf kainavo 33lt su centais. Ir šiaip pakraupau aš. Mano visų norimų knygų vidurkis yra apie 40lt doh.gif Net praėjo noras pirkti tokiom kainom doh.gif Jaučiu naudosiu kuponus per akcijas tik.

Beje, šiandien laimėjau knygą biggrin.gif FB "Laisvoji banga" rengė konkursą, kurį laimėjau. O atiteko knyga "Žinovų klubas" su CD lotuliukas.gif Esmė tame, kad aš pati gi vedu jį ir turiu visus klausimus su atsakymais biggrin.gif Gal kas norės pirkti? Vistiek pardavinėsiu ax.gif
Atsakyti

Ačiū už gražią temą. 4u.gif

QUOTE(Dorifore @ 2012 03 01, 22:30)

Šįryt baigiau skaityti "Mirties chemija". Kai prisėdau, taip ir perskaičiau 300psl, kol užbaigiau. Žiauriai patiko, jau tokie įvykių vingiai. Tikrai skaitysiu ir kitas jo knygas.  thumbup.gif



Na ir ryte ryji knygas bigsmile.gif Norėčiau kada prie progos pasiskolinti. blush2.gif
Beje, buvo malonu tave pamatyti, kaip tik galvojau apie klaipėdos knyges eidama į Studlendą. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(daite @ 2012 03 01, 21:44)
Na ir ryte ryji knygas  bigsmile.gif Norėčiau kada prie progos pasiskolinti.  blush2.gif
Beje, buvo malonu tave pamatyti, kaip tik galvojau apie klaipėdos knyges eidama į Studlendą.  biggrin.gif

Ryte ryju, bet su MB jau pykstamės doh.gif Nebeleidžia man naktimi skaityt, nes paskui dieną užmiegu unsure.gif
Aš galvojau, kad tu luktersi šiek tiek, kol atsilaisvinsiu, nes atėjai kaip tik per žaidimo pradžią, tai negalėjau pakalbėt.

O dabar imsiuosi S. Winman "Kai dievas buvo triušis" ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dorifore: 01 kovo 2012 - 22:01

QUOTE(amber123 @ 2012 03 01, 19:20)
Sveikinu su nauju pirkiniu  bigsmile.gif turiu as ja  wub.gif
Šiuo atveju ne pirkinys, o mainai, tai iš vis esu baisulingai patenkinta bigsmile.gif Ir, sveika pargrįžus su tokiom džiaugsmingom emocijom biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

As dabar skaitau,skaitau ir skaitau biggrin.gif Taigi trumpai apie paskutiniu metu perskaitytas knygas:

Jodi Picoult "Paprasta tiesa". Picoult kaip visada ištikima sau-šeima,drama,santykiai tarp žmonių,įvairios paslaptys ir nutylėjimai. Įdomu buvo skaityti apie amišų gyvenimą,iki tol nieko apie juos nebuvau girdėjusi blush2.gif Skaitėsi lengvai ir greitai.
"Petra Durst-Benning "Gėlių pranašystės. Kadangi esu neabejinga Vokietijai,tai ir vokiečių autorių knygas mėgstu skaityti. Perskaičiusi šią užsinorėjau aplankyti Baden Badeną bigsmile.gif Ši knyga,tai istorinis romanas apie 1871 metų Vokietijos kurortą,kurio centre "gėlių mergaitė" Flora,jos gyvenimas,jos darbai, jos sukurta "gėlių abėcėlė",na ir žinoma-meilė. Graži knyga,tik "gėlių abėcėlė" galėjo buti ir labiau aprašyta.
Antonio Cabanas "Tūkstantmečio sapnas".Tiesiog "surijau" šią knygą bigsmile.gif esu labai dėkinga vienam "Gimtojo žodžio " pardavejui,kuris ją rekomendavo thumbup.gif Visko jame yra,ir meilės,ir paslapčiu ,ir istorijos. Daug pasakojama ir apie sių dienų Egiptą,ir apie senovės Egiptą Kadangi autorius žinomas egiptologas,tai daug tikru faktų.Ši istorija – tai ne tik daugybė mįslių, bet ir pasakojimas apie tai, kaip atrasti save ir suteikti savo gyvenimui prasmės. Autorius teigia, kad kiekviena sekundė yra brangi ir kad gyvenimas yra neabejotinai geriausias nuotykis.Ispanų režisierius Moncho Armendáriz planuoja pagal šį romaną kurti filmą.
Dabar lauksiu kitų Cabanas knygų,nes GŽ žada jas leisti thumbup.gif

Šiuo metu baiginėju skaityti Shilpi Somaya Gowda "Slapta duktė"-istorija paie kadaise įvaikintos jaunos moters ,jos esamų ir jos atsižadėjusių tėvu gyvenimą,istorija apie dvi Indijas-turtingųjų ir vargšų,vyrų ir moterų.
Atsakyti
nepamenu, kuri mėgsta apie karus skaityti (na, tas "vyriškas" knygas). noriu pasidalointi, ką mb iš bibliotekos parsinešė:

Johnnie M. Clark KULKOSVAIDŽIUS PARUOŠTI. VIETNAMAS 1968
Jake Scott KRAUJO KREŠULYS. AFGANISTANAS 2006 . Britų parašiutininko atsiminimai
Frederick Forsyth. Afganas

tik vakar parsinešė, tai įspūdžių negaliu parašyti.
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2012 02 29, 18:04)

Dar vakar buvau bibliotekoj ir nuėjusi prie S. Kingo lentynos nesusilaikiau nepasiėmusi poros knygų : Doloresa Kleiborn[...]


Nu kaip asai tau pavydziu - niekur nerandu tos knygos, o taip nuoru cool.gif
Atsakyti