Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*70

QUOTE(Stikliukė @ 2012 05 04, 09:03)
Skaitau dabar Puikybė ir prietarai g.gif nebuvau jos skaičiusi net jaunystėje. Kadangi prieš tai skaičiau Džeinė Eir, tai pastaroji man kur kas labiau patiko g.gif o gal apsigaunu, nes Austen knygą tik įpusėjau, bet man tokia skystoka cool.gif

O kas Nortangerio abatijos autorius? g.gif negirdėta man

O man atvirkščiai, "Puikybė ir prietarai" labai patiko, viena iš mėgstamesnių mano knygų. Patiko ir ryškūs charakteriai, ir angliškas humoras, ir kalba, ir pats knygos siužetas, žodžiu, viskas (gal prisidėjo dar ir tai, kad prieš skaitydama knygą jau buvau mačiusi jos ekranizaciją ir skaitant tie vaizdiniai nuolat iškildavo prieš akis bei sustiprindavo įspūdį).
Pasakysiu dar daugiau - Elizabet ir Darsis apskritai vieni iš mano mėgstamiausių literatūrinių personažų .

O "Džeinę Eir" pernai skaičiau pakartotinai (pirmas kartas buvo paauglystėje), tai įspūdis jau nebebuvo toks stiprus. Gera knyga, bet į mano TOP'us jau nebepatenka.

"Nortangerio abatijos" nesu skaičiusi, dabar Gegytė ja sudomino. Dar esu skaičiusi Austen "Protas ir jausmai". Lyg ir nebloga, bet su "Puikybe ir prietarais" niekaip nelygiuočiau, netgi jos turinio jau nebeprisimenu.
Ir dar bandžiau skaityti "Emą", bet toji visiškai nepatiko, labai greit ją numečiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 04 gegužės 2012 - 11:32

Laba diena mirksiukas.gif

Trumpai apie kelias perskaitytas knygas:

Jodi Picoult "Susitarimas". Sunku kalbėti apie knygas, kurios nelabai palietė ir nesukėlė jokio jausmų antplūdžio, todėl tiek ilgai niekaip negalėjau savęs priversti parašyti atsiliepimą. Lyg ir buvo viskas, ko aš paprastai tikiuosi iš Picoult ir kas man patinka jos knygose, bet šį kartą nei kokių gilesnių apmąstymų, nei kažkokios atjautos pagrindiniams veikėjams nesukėlė. Toks keistas jausmas, lyg ir skaudi tema, skaudūs įvykiai, sunkūs išgyvenimai, lyg ir įdomu skaityti, nu bet absoliučiai jokio atgarsio dūšioj nerasta.

Jodi Picoult "Paprasta tiesa". Ta pati situacija kaip ir su knyga "Susitarimas". Vienintelis tikrai įdomus dalykas, dėl kurio norėjosi skaityti šią knygą - amišai ir jų gyvenimo, mąstymo ypatumai. O ta šalia išdygusi meilės istorija tarp advokatės ir psichoterapeuto man taip neskaniai skaitėsi, jau tokia šabloniška pigaus romano dvasia padvelkė, kad fui. Ir pagavau save galvojant, kad turbūt antrą kartą perskaičius Evans'o knygas, reakcija į jo knygose pateiktą meilę būtų tokia pati kaip ir šioj knygoj. Todėl nusprendžiau nežudyti savo meilės Evans'ui ir to pirminio jo istorijų sukelto įspūdžio, ir tikrai jo knygų antrą kartą neskaitysiu biggrin.gif

Šiaip tos abi knygos nuo Picoult tikrai neatbaidė, skaitysiu ir kitas turimas jos knygas, nes pats rašymo stilius patinka, knygos skaitosi maloniai ir lengvai, tai pats tas, kai nesinori nieko ypatingai sudėtingo.

Boris Von Smercek "Antrasis Gralis". Knygą netikėtai į rankas paėmiau iš draugės lentynos, kol prižiūrėjau vaikutį, tiksliau kol jis miegojo pietukus. Pasirinkau ją tik todėl, jog žinojau, kad gausiu daug veiksmo, paprastą siužetą, intrigų, smurto, pykšt pokšt trilerinių triukų, o būtent to ir reikėjo man tuo metu, kad prablaškytų sunkias mintis. Savo misiją knyga atliko, sunkias ir slogias mintis tikrai nuvijo šalin, jaučiaus lyg žiūrėčiau veiksmo filmą ir kažkodėl pagrindinės veikėjos vaidmenyje netgi mačiau Angelina Jolie. Šiaip, niekuo neypatinga knyga, eilinis trileriukas genetinių bandymų su žmonėmis tema.

O dabar pasiėmiau Sue Monk Kidd "Paslaptingas bičių gyvenimas" ir žinau, kad apturėsiu neišpasakytą malonumą ir atgaivą savo dūšiai wub.gif Jau tik gavusi šią knygą norėjau griebti ir skaityti, nepaprastai ji mane traukė, bet tuo metu skaičiau kitą knygą, tai šiai teko manęs palaukti. Vieną rytą įsijungus televizorių savo nuostabai pamačiau, kad rodoma šios knygos ekranizacija. Turiu griežtą taisyklę, kad pirma skaitau knygą ir tik tada jau žiūriu pagal ją pastatytą filmą. Tačiau šiuo konkrečiu atveju negalėjau susilaikyti, filmas nuo pat pirmų akimirkų prisiviliojo, išplėtė akis, apvijo dūšią kažkokiu stebuklingu saldumu ir nebepaleido. Pastoviai sau kartojau, nežiūrėk, išjunk, nes bus labai neįdomu po to skaityti knygą, bet negalėjau nugalėti tos traukos, pažiūrėjau vos ne iki pabaigos, bet visgi nedažiūrėjusi išjungiau televizorių. Po dviejų dienų vaikštinėjau parke ir praeidinėdama pro tris nuostabias, baltais žiedais apsikrovusias obelis (berods, kad tai obelys) išgirdau kaip jos ūžia bigsmile.gif Pakerėta to garso ir vis dar dūšioj užsilikusio jausmo po matyto filmo, sustojau, užverčiau galvą į tas obelis ir sužavėta klausiausi kaip tie trys medžiai dūzgia nuo bičių gausos. Garsas ir jausmas buvo nerealus wub.gif Todėl atsisėdau po tomis obelimis ir gerą pusvalandį prasėdėjau tenai, apgaubta bičių dūzgesio wub.gif Ir tą pačią akimirką pasidarė aišku, kad parėjusi namo iš karto imsiu į rankas knygą "Paslaptingas bičių gyvenimas". Taip ir padariau. Skaitau ir mėgaujuos. Viena iš tų knygų, kurią paėmiau pačiu tinkamiausiu momentu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sielos Sparnai: 04 gegužės 2012 - 12:23
QUOTE(Ingėnas @ 2012 05 04, 12:25)
O "Džeinę Eir" pernai skaičiau pakartotinai (pirmas kartas buvo paauglystėje), tai įspūdis jau nebebuvo toks stiprus. Gera knyga, bet į mano TOP'us jau nebepatenka.
žinok, man įspūdžio irgi nepadarė blush2.gif gal todėl, kad prisiminiau siužetą ir nebuvo jokios intrigos skaitant. Dabar noriu pasižiūrėti filmą, bet tą senąjį variantą 4u.gif
QUOTE(Sielos Sparnai @ 2012 05 04, 13:14)
O dabar pasiėmiau Sue Monk Kidd "Paslaptingas bičių gyvenimas"

nesu skaičiusi, bet man labai gražus knygos pavadinimas 4u.gif

O kiek klaipėdiečių būtų g.gif aš, manau, prisijungčiau 4u.gif ir stengčiausi dalyvauti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stikliukė @ 2012 05 04, 14:33)
žinok, man įspūdžio irgi nepadarė blush2.gif gal todėl, kad prisiminiau siužetą ir nebuvo jokios intrigos skaitant. Dabar noriu pasižiūrėti filmą, bet tą senąjį variantą 4u.gif

Senąjį filmą labai rekomenduoju. Aišku, sunku pasakyti, kaip man pačiai tas filmas dabar pasirodytų. Bet iš vaikystės/paauglystės užsilikę įspūdžiai laabai stiprūs. Stipresni už pakartotinai skaitytą knygą. Galiu užsimerkti ir pamatyti tuos du pagrindinius aktorius. Nors jau tikrai seniai tas filmas žiūrėtas. Gal prieš pusmetį mačiau trumpą siužetą iš jo, tai sukilo nostalgija, užsinorėjau vėl jį pamatyt.

Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Siandien dar isigijau Ralf Gunther "Vagis is Drezdeno" ax.gif -istorinis kriminalinis romanas,1813 metai..

QUOTE(luiziana @ 2012 05 04, 10:44)
Nerandu nete virselio..parasyk,kai perskaitysi wink.gif

Leidykloje tik vakar atsirado,o metodika neskuba reklamos savoms knygoms daryt biggrin.gif As jau skaitau-na turiu tie skandinavu detekyvu rasytoju kazkoki "cinkeli" ,kurio kiti neturi thumbup.gif
QUOTE(Dorifore @ 2012 05 04, 11:24)
Aš tai visai sublūdijau su savo skaitymais  doh.gif Įsivaizduojat, Gerritsen "Donoras" pradžia bent jau nekabina manęs  blink.gif Nėr taip buvę. Darbe turiu laiko skaityti ir pati jaučiu, kad net nenoriu imti knygos.

As visas Gerritsen knygas skaiciau ir si vienintele,kuri siek tiek nuvyle unsure.gif Nebuvo to itempto siuzeto,tos nezinomybes kas kur kaip,viskas praktiskai is karto man buvo aisku..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Creed: 04 gegužės 2012 - 15:17
Ir tą pačią akimirką pasidarė aišku, kad parėjusi namo iš karto imsiu į rankas knygą "Paslaptingas bičių gyvenimas". Taip ir padariau. Skaitau ir mėgaujuos. Viena iš tų knygų, kurią paėmiau pačiu tinkamiausiu momentu.

O mane uzbure tavo tas duzgianciu obelu aprasymas. rolleyes.gif Moki parasyti smile.gif
As irgi pirma filma maciau, tai man jis labai patiko, "pagloste", zodziu, buvo paciu laiku. Dabar kai rode, vel su malonumu paziurejau. O va knyga tai kazkaip zymiai maziau uzkabliavo..
Atsakyti
QUOTE(Skaitanti @ 2012 05 03, 20:04)
"Sofi pasirinkimas" skaičiau.

QUOTE(Limcamca @ 2012 05 04, 09:13)
Skaitanti, gerai pradžią abipūdino, ištęsta ir ratais aplink per aplinkui. Aš, deja, net kantrybės tiek neturėjau, perskaityti iki įdomios vietos. Todėl, paliko įspūdį, kaip visiškai neįdomi.

bus matyt,tikiuosi,kad nebus baisesnė už Wassmo "Stiklinę pieno" unsure.gif

O dabar pasiėmiau Sue Monk Kidd "Paslaptingas bičių gyvenimas"

labai gražiai čia aprašei smile.gif o filmo dar vis nepabaigiu žiūrėt rolleyes.gif tiesa,man taip buvo su "Mergina,su perlo auskaru",pirma knygą perskaičiau,po to -filmą pažiūrėjau,man abu patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2012 05 04, 12:25)
"Nortangerio abatijos" nesu skaičiusi, dabar Gegytė ja sudomino. Dar esu skaičiusi Austen "Protas ir jausmai". Lyg ir nebloga, bet su "Puikybe ir prietarais" niekaip nelygiuočiau, netgi jos  turinio jau nebeprisimenu.
Ir dar bandžiau skaityti "Emą", bet toji visiškai nepatiko, labai greit ją numečiau.

O man visos Austen knygos patiko. Mažiausią įspūdį turbūt paliko "Įtikinėjimas" ir "Nortangerio abatija", bet neseniai pažiūrėjau abiejų ekranizacijas, tai užsinorėjau abi dar kartelį perskaityti.

O dabar pasiėmiau Sue Monk Kidd "Paslaptingas bičių gyvenimas" ir žinau, kad apturėsiu neišpasakytą malonumą ir atgaivą savo dūšiai

Aš buvau beveik tikra, kad tau ši knyga tiks ir patiks. smile.gif

QUOTE(Stikliukė @ 2012 05 04, 15:33)
žinok, man įspūdžio irgi nepadarė blush2.gif gal todėl, kad prisiminiau siužetą ir nebuvo jokios intrigos skaitant. Dabar noriu pasižiūrėti filmą, bet tą senąjį variantą

Aš, kaip ir Ingėnas, būtinai siūlau senąjį filmą pažiūrėti. Palyginti su juo, naujausia versija man pasirodė visai blanki.
Atsakyti
QUOTE(katilina @ 2012 05 04, 17:35)
O man visos Austen knygos patiko. Mažiausią įspūdį turbūt paliko "Įtikinėjimas" ir "Nortangerio abatija", bet neseniai pažiūrėjau abiejų ekranizacijas, tai užsinorėjau abi dar kartelį perskaityti.
-------------

Aš, kaip ir Ingėnas, būtinai siūlau senąjį filmą pažiūrėti. Palyginti su juo, naujausia versija man pasirodė visai blanki.

Net ir nežinojau, kad tie du romanai ekranizuoti.
Bet tai susidarė toks įspūdis, kad Austen knygų patikimas visoms labai skirtingas. Va Gegytei "Nortangerio abatija" labai patinka , nors nepatiko "Puikybė ir prietarai", o tau - atvirkščiai.
O "Įtikinėjimą" , jei nemaišau, Fatimaalia labai išgyrė.

-------

Aš naujos specialiai net nežiūrėjau (tik jau buvau girdėjusi, kad ji žymiai prastesnė). Tiesiog nebenoriu įspūdžio gadintis.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2012 05 04, 18:40)
Bet tai susidarė toks įspūdis, kad Austen knygų patikimas visoms labai skirtingas. Va Gegytei "Nortangerio abatija" labai patinka , nors nepatiko "Puikybė ir prietarai", o tau  - atvirkščiai.

Tai kad visi jos romanai ekranizuoti, ir ne po vieną kartą. Aš bandau kuo daugiau tų ekranizacijų pamatyti. Pvz. "N. abatiją" labai smagiai sužiūrėjau, tai ir knygos vėl užsinorėjau, nes daug kas jau pamiršta buvo. O "Įtikinėjimas", jaučiu, man antrąkart labiau patiks- kai jau žinau turinį, galėsiu dėmesį į kitus dalykus atkreipti.

Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2012 05 04, 17:40)
Bet tai susidarė toks įspūdis, kad Austen knygų patikimas visoms labai skirtingas. Va Gegytei "Nortangerio abatija" labai patinka , nors nepatiko "Puikybė ir prietarai", o tau  - atvirkščiai.
O "Įtikinėjimą" , jei nemaišau,  Fatimaalia labai išgyrė.

Man tos senosios klasikos šiaip nelabai ir patinka, jei taip pagalvoju, bet Džeinė Eir, Puikybę ir prietarus ir kitas panašaus tipo vis tiek kartas nuo karto paskaitau. Po Puikybės ir prietarų galvojau, kad nieko iš Austen kūrybos nebenoriu, bet kažkaip jau buvau pasimokius, kad jei viena autoriaus knyga prasta, tai nereiškia, kad ir kita būtinai nebus gera.
Atsakyti
QUOTE(Gegytė @ 2012 05 04, 18:12)
Man tos senosios klasikos šiaip nelabai ir patinka, jei taip pagalvoju, bet Džeinė Eir, Puikybę ir prietarus ir kitas panašaus tipo vis tiek kartas nuo karto paskaitau. Po Puikybės ir prietarų galvojau, kad nieko iš Austen kūrybos nebenoriu, bet kažkaip jau buvau pasimokius, kad jei viena autoriaus knyga prasta, tai nereiškia, kad ir kita būtinai nebus gera.

Aš būčiau pagalvojusi, kad "Puikybė ir prietarai" tau vien dėl charakterių būtų turėjusi patikti. Kažkodėl man taip atrodo smile.gif Na bet pasirodo, klystu smile.gif
Atsakyti