Įkraunama...
Įkraunama...

Mano vaikas hiperaktyvus 9

Nu VRC negana to, kad eiles, tai vis tiek jiem irgi kazkodel reikia gydytoju konsiliumo tai pazymai, mes irgi einam i poliklinika, bet poliklinika remiasi VRC isvadom ar psichiatro konsultacija doh.gif
Mano sunus ne hiperiukas, bet bedu del nezymaus kablos raidos suletejimo irgi turim .
Jei neparase A, tai ir gerai 4u.gif maniskiui klijuoja is A spektro tuos dalykus, kurie nu visai nesutampa su tuo, koks turetu buti A apibudinimas doh.gif ale as kazkaip dabar ir nebelendu ir nebeaiskinu, gerai, kad kruva zmoniu mato, jog tikrai jautrus ir emocingas vaikas, sugebantis uzjausti, pajausti ir isreiksti emocijas labai subtiliai, kas autistukams su butent situo bruozu buna sunku ir tai ir reiskia autizmo spektra, delto, kad daznai tu emociju suvokimo is viso nebuna.
bet aisku A sprektro yra daug ir klausimas, kiek yra bruozu ir kokiu 4u.gif
Atsakyti
Mano sunus turi bruozu is to nelemto spektro, tokiu pvz kaip apribotas racionas, sutrikusi komunikacija (del kalbos ir demesio), bet jis irgi yra labai emocingas, ir suvokia emocijas, ir labai viskame dalyvauja (kas vel gi nebudinga autistukams), t.y. pvz sako man jeigu ka nors ne taip padariau, pvz pamirsau langa masinoje uzdaryti, as jo neprasau ir neklausiu o klausiu savo sesers pvz kur ranksluostis?, pokst, o jis jau nesa arba bega ieskoti, nors i ji nesikreipiau ir jis buvo kitame kambaryje, tiesiog isgirdo. smile.gif Na tikrai gyvena jis ne tik savo pasaulyje.
O darzelyje vat problemiska jam su vaikais, nes jie nesupranta ka jis kalba ir traukiasi nuo jo. Tai jis atstumtas. Nors pvz su suaugusiais jam nera bedu, vel gi del to, kad jie sugeba suprasti ka jis sako. Nei jis ko bijo, kalbina kasininkes parduotuveje biggrin.gif absoliuciai sveikai, ir siaip, jokiu ten fobiju ar kazko tokio nera, nei stereotipu nei prisirisimo prie kokios tai tvarkos, jokiu isteriju del kazkokiu naujoviu ar dar ko nors kas budinga esant autizmui.
Del mokyklos labiausiai bijau net ne del mokymosi gebejimo, nes turime nuostabia atminti ir skaiciuojame ir raides zinome ir visokias pagal amziu uzduoteles darome, o del to psichologinio aspekto, kas liecia bendravima. Zinau, vaikai yra ziaurus ir saipysis is jo. Nes jis netaisyklingai kalba ir niekas normaliai nesupranta, tik suauge, kurie sugeba isanalizuoti jo sakinius. sad.gif
Ir siaip, jis toks na infantilus, toks gerietis. Ne laso zmogeliukas blogio sirdeleje neturi, nei agresijos.

O VRC mane vos i kapus nenuvare. Lankemes mes ten kol viena karta testavo taip, kad baisu buvo ziureti.
Vaikas su demesio stoka. Nenustigsta vietoje.
Psichologe atsiseda auksciau uz ji (ant aukstos kedes) net nesistengdama ji sudominti parodo uzduoti, jis nepadaro nes kur nors pasoka ar isgirsta masina vaziuojant uz lango, ji raso minusa.
Gavosi kraupus rezultatai.
Is karto po poros menesiu pasiprasiau i PPT. Ten superine spece atsizvelge i sutrikima ir PASISTENGE padaryti taip, kad ir turi buti - rasti su vaiku kontakta, ji sudominti. Ir ka jus galvojate... rezultatai gavosi beveik du kartus geresni. Ir ka as po viso sito galiu pasakyti apie VRC... nzn. g.gif Tikrai nenoreciau ten daugiau vaziuoti.
Ir svarbiausia: kiek as aiskinau, sita ir sita jis tikrai sugeba, nepadaro nes na nzn, yla uzpakaly biggrin.gif, o jiems dzin. Tikrai nemeluociau. Vienu zodziu... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukpuk: 15 kovo 2012 - 14:38
pukpuk, is maniskio irtyciojosi darzelyje del kalbos verysad.gif Jus dar turit laiko, iki mokyklosmkalba aptvarkyti, kad visi suprastu ji (nors musu mokytojapradejo ji suprasti antroje kalseje, ypac padejomenu terapija, muzika ir piesimaskalbos ir skaitymo proverziui)
Raidziu mokejimas nenusako dar skaitymo sugebejimo verysad.gif maniskiui optine disleksija, jis abecele nuo 2 metu mokejo, o skaityti isejo tik pirmoje klaseje.
Manau, kad taviskiui,kaipir manajam, atsilieka emocinis ir biologinis amzius..brandinti emocini amziu galima einant burelius, kad vaikas ismoktu buti tarp zmoniu, ne taip emociskai nuo ju pavargtu (Vilnuje, vienintelis burelis, is kurioneismete ir kuris skirtas tokiems vaikams buvo mums Menu terapijos centras).
Klaseje, jei mokytoja mokes suburti komanda, is vaiko nesitycios irvaikai ismoks bendrauti...tam aisku ir mama turi su klasiokais kalbetis. Mumspavyko wub.gif buvo nereali klase, superinissantykis, bendraujam net dabar, nors nuo5 klases visi issiskirste po kitas mokyklas.
Beje, man VRC po stacionaro 2 sav. pateike isvadas..mano pasakojimo atpasakojima doh.gif norsmanau labai priklauso nuoto, pas koki speca pakliusi. PPT psichologe nuostabi wub.gif Jolanta Sabliauskiene, as jos patarimaisemiuosi, vadovaujuosi ir jie padejo, ji tik psichologe, lyginant su VRCpsichiatrais, bet man ji PSICHOLOGE wub.gif
Atsakyti
taip mes kai ruošiamės į pirmąją klase buvo poliklinikoje gydytojų konsiuliumas ir mums nustatė hiperaktyvuma, su tokia diagnozė išėjome į pirma klase. taip visko tiek buvo kad antroje klasėje jau atsidūrėme VRC, nežinau gal tik mums papuolė kad viskas buvo gerai, ir maloniai su mumis bendravo, aiškino, mokino, padėjo. paprašiau išvadas mokytojai, parašė, man išvadas ir atidavė.
pukpuk tu visiškai teisi turėtu ir mopiklinikos būti konsiulimas, nevisiems juk reikia į VRC, ten manau renkasi kai būna ypač sunkūs atvejai.
pukpuk kaip jums sekasi dabar darželyje g.gif
kad tyčiojasi čia tikrai, buvo tiek visko ir dabar yra visko juk iškarto matosi kad vaikas kitoks unsure.gif mes sunkiai kalbėjo o mikčiojome iki 4 klasės, tikrai suprantu. jei bus gera mokytoja ir sueis į kontakta bus tikrai neblogai, nesakau, kad bus gerai taip nebus, bus visko sunku, kartais ir rėkdavau eidama į darba taip, kad kviepuoti sunku buvo, bet bet viskas įveikiama 4u.gif stiprybės jums 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2012 03 15, 20:08)

Klaseje, jei mokytoja mokes suburti komanda, is vaiko nesitycios irvaikai ismoks bendrauti...tam aisku ir mama turi su klasiokais kalbetis. Mumspavyko wub.gif buvo nereali klase, superinissantykis, bendraujam net dabar, nors nuo5 klases visi issiskirste po kitas mokyklas.

kaip jums sekasi 5 klasėje g.gif

mes ir palaikome santykius su savo mokytoja wub.gif ji buvo tikrai iš didžiosios raidės mokytoja wub.gif

kaip aš tavęs pasiilgau wub.gif kaip tavo mažoji auga bigsmile.gif

kažin kaip mūsų Vario laikosi wub.gif
Atsakyti
Maniskiui labai patinka mokykla thumbup.gif jiten myli mokytojai..nu su klase maziau bendrauja, nes nedaug bendru pamoku, tai nezinau kaip bus, jei pilnai lankytu unsure.gif siaip sekasi kol kas gerai.
Tik deja, bet priezastys nedngsta namu mokymo verysad.gif
Maziuke sneka, reguliuoja, zodziu gyvenimo dziaugsmas wub.gif
Vario Velyku laukia, mes laukiam jos biggrin.gif
Atsakyti
smile.gif Sveikutes, na galais ne galais jau turime VRC išvadas-raštu. Pasirodo mamytes, VRC tėvams išvadų nesiunčia, o reikėjo eiti į polikliniką ir atsišviesti, nes psichikos centras, nors ir gavo išvadas atsisakė, mums darytis jos kopijas schmoll.gif . Tai va mums nustatė F 90.0 IR F 81.3 , dar mišrią akustinę optinę dislekciją ir disgrafiją. smile.gif , Norėčiau pasidomėti gal kas susidūrėt su disleksija, gal leidot vaikus i logopedinę mokyklą?

P.S. Dukra atsisako gerti vaistukus, nes kažkas iš mokytojų pasakė, kad jie nepadės dukrai unsure.gif , tai dabar pykstames kiekvieną rytą... g.gif
Atsakyti
atsilieka emocinis ir biologinis amzius

Tikrai taip. Ir man atrodo, nzn gal cia paranoja, bet atrodo, kad net jei kalbetu normaliai vis viena butu atpirkimo oziu, nes yra per daug naivus. sad.gif

Roga, mus darzelyje visi nurase. Laiko sunkiu atveju maniski. blink.gif
Siaip lyg buna kontaktas kazkoks su vaikais, bet jie kai tik kalbet pradeda is karto nutruksta, nes maniskis ne visada "girdi", o jie nieko nesupranta. sad.gif

Alchemie, kiek supratau, jus turite namu mokyma?
Kaip ji gavote? Kokiu reikia diagnoziu?
Mums tai butu vienintele iseitis apsaugoti sunu nuo psichologines traumos, kuria jis gautu pradejes eiti i mokykla.
As labai pergyvenu ar mums pavyktu gauti atejus laikui. unsure.gif
Papildyta:
Del bureliu mums labai komplikuota viskas, as tikrai abiem rankom UZ.
Bet mes rusakalbiai... tai neturime kur nueiti.
Atsakyti
pukpuk, menu terapijai nemanau, kad kalba yra problema 4u.gif nes vaikas piesia ir emocijas reiskia per daile, per muzika, mokytojai ten prisitaiko, nes jie ir dirba su vaikais, kurie turi spec. poreikiu ir su autistukais, ir su DS turinciais ir su siaip vaikais, su bedom..mansikis ismoko dirbti grupeje, akd kitiems trukdyti negalima, save realizavo 4u.gif thumbup.gif
Namu mokyma rekomenduoti gali ir PPT ir VRC manau. Tik jam gauti reikia gydytoju konsiliumo pazymos (kuria lengviau paraso, jei yra PPT ar VRC isvados, kodel tam vaikui reiktu ji skirti)
Dabar nuo liepos naujas istatymas svietimo, reiktu pasiskaityti geriau, bet yra visiskas namu mokymas (kai vaiksto pas vaika i namus mokytoja), dalinai integruotas, kaip pas mus, kai vaikas mokosi dali pamoku klaseje, dali individualiai su mokytojais, kuriuos skiria vaiko geroves komisija mokykloje (tam tikri mokytjai gauna tuos integruojamus mokinius, nes jie turi patirti ir kvalifikacija, kaip su jais dirbti+ dirba logopedas, spec.pedagogas, psichologas).
kai buvo pirmoje klaseje, maniskis su klase mokesi daile, kartais matematika, nes ji geriau sekesi ir pasaulio pazinima, nes tai jo stipri vieta, lietuviu mokesi individualiai su mokytoja per jos langus ir spec. pedagoge. 1-4 klases vaikams priklauso 11 valandu per savaite, kurias apmoka valstybe uz darba individualiai su vaiku.
Tos kelios pamokos, kurias jis sededavo klaseje, buvo labai reikalingos tiek inegracijai su vaikais, tiek emocinei brandai, kad moketu susikaupti ir dirbti tarp zmoniu.
Dabar jei rasytu komisija pazyma, rweiktu nurodyti ar reikia visiko namu mokymo, ar dalinai integruoto ir t.t.
As patarciau rasti gera mokykla, kur direktore girdetu, ka sakot, informuoti tik uzrasius vaika, atnesti dokumentus, eiti i kontakta ir is karto bendradarbiauti, kad jie matytu, jog sitas ale darzelio sunkus atvejis, nera sunkus, tiesiog reikia vaika lavinti kitaip 4u.gif man pavyko 4u.gif Jums irgi turetu pavykti 4u.gif
Galiu paguosti, emocines brandos skirtumas labai matosi 1-3 klasese doh.gif veliau jis mazeja ir nebe taip matosi, bet aisku reiktu vaikui menu terapijos, ypac muzikos terpijos, kuri gerokai paskatina kalbos raida 4u.gif
Atsakyti
Alchemie, kaip dziaugiuosi, kad Jus radau. 4u.gif
Bent kazkas man aiskiau pradeda darytis.

Tikrai noreciau to integruoto, nes manau, maniskiui butina kazkiek buti kolektyve ir mokintis jame susikaupti ir dirbti. Bet visos pamainos jis nerviskai neatlaikys. Del to dali butu labai saunu dirbti namuose.

Protingas tas mano vaikas. Nezinau ko ten tos aukletojos nori darzelyje...
Siandien buvome zaidimu kambaryje.
Anksciau ji labiausiai domino sokinejimas, laipiojimas, lakstymas...
O siandien ziuriu kazkiek palakste, o po to prie zaislu puole, labai patiko zaisline kasa, vezimelis.
Man liepe buti pirkeja, as sako busiu kasininkas, skaiciavo man produktus, dejo atgal i krepseli, eme isivaizduojamus pinigus, dejo i kasa...
Atejo vaikai kiti. Maniskis apsidziauges nubego prie ju saukdamas: PRIVEEEET!
Tie vaikai nuejo laipioti, maniskis jiems sake, kur jie turi buti atsargesni, nes galima nukristi, klause ju ar jie nebijo?!
Ka tik mum 5 metai suejo.
Mano supratimu tikrai normalus vaikas, ir zaidimas vaidmeninis yra ir vaizduote ir bendrauja kaip moka...
g.gif
As jo darzelyje nematau, nzn gal jis ten kazka nenormalaus daro... nieku nesuprantu.
Kiek supratau, tai esminis nenormalumas anot juos - nenoras mokytis. blink.gif
Atsakyti
pukpuk daznai aukletojai, dirbanciai grupeje su 26 vaikais, toks,kurio negali suprasti, kurio salinasi vaikai del kalbos, ar tyciojasi is jo, ar ji provokuoja, tiksliau svetimom rankom zarsto zarijas- tokie vaikai aukletojoms yra sunkus 4u.gif verysad.gif nebent tai zmogus, kuris dirba sirdimi ir sugeba pamatyti, kur vaiko stiprios puses ir kaip prie jo rasti kelia, supratima.
maniskis kalbejo neiaskiai, ji provokuodavo, jis kumsciais ir t.t. doh.gif kai jam duodavo i kaulus, jis nesiskusdavo, tiesiog bengdavo, kur akys mato doh.gif o aukletojos aisku, nematydavo kas iki to buvo, kaltas, nes pabego i kitos grupes kiemo dali doh.gif mes pakeitem 3 darzelius doh.gif laimei per juos buvo tikru aukletoju wub.gif paskutiniame darzelyje deja teko pereiti is vienos grupes, kur jau buvo susigyvene su aukletoja, i kita, nes tipo paruosiamukams kitos aukletojos doh.gif laimei ir ten buvo aukletoja, kuri pirmoji is visu mano sutiktu aiskiai pasake, kad maniskis ne hyperiukas, nes jis visai ne toks(t.y. ji turejo ziniu ir patirties, kokie tia vaikai, o tai buvo pries 6 metus).
Dabar bandykit paaiskinti aukletojai (jei yra tokia, kuriai rupi vaikai), kad pvz. judrumas yra kuno kalbos israiska, nes jo kalbos raida suletejusi, kad jo emocijos labilios, nuovargis nuo zmoniu kiekio (mums delto rekomendavo darzeli su baseinu, jam labai gerai nuimdavoemocini nuovargi, bet veziojome 2 metus is Antakalnio i Delfinuka doh.gif ) kad ji nuraminti galima pvz. padarius atsakinga uz zaislu sutvarkyma, kad begiojimas, gali buti tiesiog saugumo trukumo israiska, gal tada tiesiog galima butu vaikui duoti kokia vietele saugiai pabuti (maniskis iki 6 metu miegodavo kudikineje loveleje grupes namuke doh.gif )
Zodziu reikia bandyti pasakyti aukletojoms, kad Jus norit padeti joms dirbti ir kartu padeti savo vaikui.
Beje, emocinis brandumas ir intelektas mazai siejasi 4u.gif maniskio IQ buvo vos ne kaip genijaus, netilpo amziaus ribose (kur vaizdines uzduotys), kur kalbines - supratimo is klausos uzduotys, vos ne invalidumas doh.gif o emociniai dalykai bendraujant vieni labai brandus, kiti su vaikais, jau matosi, kad nors ir inetresai panasus, bet susisnekejimo ner verysad.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2012 03 15, 23:21)
Maniskiui labai patinka mokykla thumbup.gif jiten myli mokytojai..nu su klase maziau bendrauja, nes nedaug bendru pamoku, tai nezinau kaip bus, jei pilnai lankytu unsure.gif siaip sekasi kol kas gerai.

Maziuke sneka, reguliuoja, zodziu gyvenimo dziaugsmas wub.gif
Vario Velyku laukia,  mes laukiam jos biggrin.gif

pas mane atrodo, kad vaikis eina kas diena į mokykla, bet su klase nieko bendro, auklėtoja sugalvojo nežinau kaip bet tokia atskirtį padarė tarp berniuku ir mergaičių, net baisu klausytis doh.gif

kaip faina wub.gif tikrai kad gyvenimo džiaugsmas wub.gif
pas mus daug kas alergija ima mazgei viršų imunoglobulinas per mėnesį nuo 47 pakilo iki 102, pridavėm kraujam mišriam alergeno tyrimui 61 pasirikom gal bus g.gif įtariam kad ir jai kalba vėluos, tai jau dirbame su logopede, dar prie visko įtaria, kad su klausa kažkas yra, nes gimdžiau ten kur neturi to aparačiuko tai prašysiu gydytojos siuntimo kad patikrintu biggrin.gif sakyčiau tam kartui tiek lotuliukas.gif
bet tu supranti, kokia aš laiminga, kad turiu savo vaikus, nesvarbu kad kitokie, bet jie mano gyvenimas wub.gif

aha kaip laukiu Varios wub.gif

QUOTE(Lirtane @ 2012 03 16, 13:08)

P.S. Dukra atsisako gerti vaistukus, nes kažkas iš mokytojų pasakė, kad jie nepadės dukrai unsure.gif , tai dabar pykstames kiekvieną rytą... g.gif

bet čia debilizmas, kaip mokytoja taip galėjo pasakyti doh.gif
mūsų mokytoja paaiškino, nes ir klasėje buvo kur sirgo ir su astma ir cukralige. sako kaip jie geria vaistukus, leidžiasi kas dien kad padėtų taip ir mano vaikui reikia. pradžioje mums skyrė Ritalina reikėjo 3 kartus per diena gerti aš kas ryt atnešdavau ir gerdavo, jei pamiršdavo vaikai sako Benai tau jau laikas vaistus gerti. nu klasė tokia buvo, kad vargu ar dar kada tokia rasime.
sėkmės jums, pabandyk tu paaiškinti kad dėl jos reikia, 4u.gif

QUOTE(pukpuk @ 2012 03 16, 18:36)

Roga, mus darzelyje visi nurase. Laiko sunkiu atveju maniski.  blink.gif

prieš einant į mokykla oj daug kas mano vaika kaip negražiai vadino, debiliuku, dauniuku, sako iš jo nieko nebus, o dabar.
žinau kaip rėžia širdį tokie dalykai. o tu kiek visko padarei savo vaikui, jis užaugs, tik dar jam reikia daug ką padėti mirksiukas.gif kad tik jums pasisektu su mokslais 4u.gif
Atsakyti
Alchemie, girdimasis demesis ir atmintis musu vaikams visiems slubuoja. drinks_cheers.gif
Cia del demesio deficito.
Maniskiui vaizdine sritis irgi geresne, bet ne genialumo lygyje.
Kalbos supratimas normalus.

Na jums teko pamigruoti po darzelius.
O mes nuo pat pradziu ejome i logopedini.
Gavome PPt pazymas, nes 2.5 mano vaikas nifiga nekalbejo isvis. blink.gif
Pas mus tai silpniausia vieta.
Labai suletejusi kalbos raida.
(cia epi aktyvumo pasekme, kuris yra smegenu isemijos pasekme. Smegenu isemija ir du insultus turejome po gimimo - gimdymo trauma) - visa puokste neurologine biggrin.gif
Manau jau dabar galetu kalbos neissivistyma rasyti, lengva.
Tai va, tame logopediniame darzelyje viskas buvo normaliai, kol neatejo jauna nauja loge, kuri jauciasi labai protinga ir skleidzia savo nuomone tarp aukletoju ir pan.

Roga, as tokia mokytoja (kur apie vaistus kalbejo) apskusciau.
Jei yra gydytojo paskyrimo pazymos, privalo duoti vaistus, o issakyti savo nuomone galetu taktiskiau ir tai jei tik jos paklaustu.

Gal pavyks mums iforminti ta integruota mokymo varianta.
Labai tikiuosi. Tai butu iseitis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukpuk: 18 kovo 2012 - 14:59