
Abrikosų ir razinų duona
55 gr. margarino ar siesto
165 gr. rudojo cukraus
2 kiaušiniai
235 ml. apelsinų sulčių
250 gr. miltų
2 šaukšteliai kepimo miltelių ( naudojau vieną)
pusė šaukštelio druskos
130 gr. smulkintų dž. abrikosų
145 gr. razinų
55 gr. kapotų graikinių riešutų
šaukštas tarkuotos apelsino žievelės
Miltus persijoti su druska ir kepimo milteliais. Sudėti razinas, riešutus ir apelsino žievelę. Abrikosus gerai išbrinkinti ir sutrinti. Margariną išsukti su cukrumi ir ą kiaušiniu iki vientisos masės, įmaišyti antrą kiaušinį, supilti apelsinų sultis ir gerai permaišyti. Palengva įmaišyti miltų mišinį ir abrikosų tyrę. Tešlą suberti į sviestu išteptą formą. Kepti 175 C. įkaitintoje orkaitėje apie valandą, patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepusi. Kai atvės išimti iš formos.
Ypač skanu su ledais ir klevų sirupu.
Skanaus!!