Pasidariau (ir kitus priverčiau tokiais būt) iš šokolado. Geras dalykas!

Kakavinis cukinijų keksasNe tokiam jau mažam keksui susirandam:
3 kiaušinius
350 g cukinijos
130 ml aliejaus
230 g cukraus
šaukštelį vanilinio cukraus
70 g kakavos
270 g miltų
labai kaupino šaukštelio kepimo miltelių
Procesas:
Orkaitė on - 180. Cukiniją nulupam ir išlupam vidurius, t.y., sėklas. Jei sykiais turit mažučių ir dailiai žalių, šitą dalį praleiskit. Nurodytas svoris jau po procedūros. Sutarkuojam burokine (labai gražus pavadinimas, labai) tarka.
Kiaušinius paplakam su aliejum. Sudedam cukiniją, išmaišom. Visus sausus ingredientus sumaišom, suverčiam į juos kiaušinius-aliejų-cukiniją, šaukštu pamakaluojam, kol nematyt sausų miltų. Supilam į kepimo popierium išklotą/riebalais išteptą kekso kepimo formą (24-26 cm apvalią).
Šaunam į orkaitę ir nevarstydami durelių pamirštam maždaug valandai. Maniškis kepė valandą dvidešimt, bet čia tik todėl, kad mano orkaitė yra flegma. Įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas turi būt vos vos drėgnas, bet ne aplipęs tešla. Va. Valgom ataušusį.
Plačiau:
http://ribaude.blogs...s-cukiniju.html***
Keksiukai su dviejų rūšių šokoladu18-20 keksiukų susirandam:
100 g juodojo šokolado
100 g pieniško šokolado
400 g miltų
šaukštelį kepimo miltelių
2 šaukštelius kakavos
115 g rudojo cukraus
2 kiaušinių
150 ml riebios grietinės
150 ml pieno
60 ml aliejaus
Procesas:
Orkaitė on - 180 laipsnių. Keksiukų formeles išklojam popierėliais arba prisikarpom kepimo popieriaus kvadračiukų, 12-15 cm kraštinėmis, juos suglamžom, kad klusnesni taptų, ir klojam vietoj keksiukų sijonėlių. Man šitaip kažkaip gražiau.
Šokoladą sukapojam gabalėliais - geriau, jei įvarių dydžių. Miltus, kepimo miltelius, kakavą ir cukrų sumaišom dideliam dubeny. Mažesniam išplakam kiaušinius, grietinę, aliejų ir pieną. Pilam tai į didįjį dubenį, ten pat keliauja šokoladas. Šaukštu maišom, kol nelieka sausų miltų, tik nepermaišom.
Kraunam į keksiukų formeles - maždaug 2/3 tūrio. Kepam 20-25 minutes arba kol praeina medinio pagaliuko testą.
Plačiau:
http://ribaude.blogs...-keksiukai.html