Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukom

QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 03 06, 10:48)
Kiek gramų sausainių? Nepamenu kiek lt įeina į pakelį.. PAs mus 400 g  g.gif

180g man atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Gisana @ 2012 03 06, 10:13)
180g man atrodo.


o pienas ne rududu?
tas tradicinis kondensuotas su cukrum

kažkaip galvoju, ar gerai stings g.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2012 03 06, 11:31)
o pienas ne rududu?
tas tradicinis kondensuotas su cukrum

kažkaip galvoju, ar gerai stings  g.gif

Tradicinis kondensuotas smile.gif viskas ten sustings gerai lotuliukas.gif
Atsakyti
Is karto labai labai atsiprasau, kad ne i tema 4u.gif 4u.gif , bet gal kuri nusirasete per BTV "Sekmadienio rytas" sefo Ruslano kepto morku pyrago recepta? Nesuziurejau visu ingridientu. Atsiuskit i AZ. Aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kurausra @ 2012 03 06, 17:51)
Is karto labai labai atsiprasau, kad ne i tema  4u.gif  4u.gif , bet gal kuri nusirasete per BTV "Sekmadienio rytas" sefo Ruslano kepto morku pyrago recepta? Nesuziurejau visu ingridientu. Atsiuskit i AZ. Aciu  mirksiukas.gif

Mane irgi labai domintu morku pyragas 4u.gif
Atsakyti
Riešutiniai sausainiai

250 gr. Margarino
200 gr. Cukraus
Pakelis vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
100 gr. Maltų migdolų
500 gr. Miltų

Minkštą margariną išsukti su cukrumi. Po vieną įmušti kiaušinius, įmaišyti maltus migdolus ir miltus. Užminkyti tešlą. Atšaldyti šaldytuve apie pusvalandį. Tešlą malti mėsmale ir formuoti norimo dydžio ir formos sausainius. Kepti 180 C. 20 min. Vieną kraštą galima pamirkyti tirpintame šokolade.
Skanaus.

user posted image
Atsakyti
Linksmieji sausainiai

apie 250-300g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
170 g sviesto;
220 g cukraus;
1 didelis kiaušinis;
1 kiaušinio baltymas;
0,5 a.š. vanilės;
spalvotų pastilių.

Kiaušinį ir baltymą išplakti su cukrumi, tada pilti lydytą sviestą, cukrų ir išmaišyti. Maišant suberti vanilę, kepimo miltelius, miltus (miltų gali reikt daugiau arba mažiau, priklauso nuo kiaušinio dydžio), turi gautis minkšta elastinga, nelipanti prie rankų tešla. Formuoti rutuliukus, padėjus ant skardos juos suploti į blyną ir papuošti pastilėmis (tarp sausainių palikti nemažus tarpus, kokius 2-3 cm), kepa apie 15 min 180C orkaitėj.

user posted image

http://studentiskire...sausainiai.html
Atsakyti

 i 
Merginos, dar kartą primenu, kad nedarome pasikalbėjimų temos ... tam skirtas visas Bendraminčių forumas.

O čia dedame Receptus su nuotraukomis.  

Receptai be nuotraukų bus trinami, kaip ir nuotraukos be receptų.

Žinutes dėl konkrečių receptų paklausimo rašykite atitinkamose temose.
Atsakyti
Sveikos, užsimanė šeimyna bandelių... smile.gif Su cinamonu pabodę, aguonų neturėjom, bet užtad kaip sąžinės priekaištas jau nuo rudens virtuvėje stovėjo beveik pilnas kibirėlis negliaudytų lazdyno riešutų doh.gif Ėmiausi metalinio muštuko riešutams gliaudyti, o MB tešlos biggrin.gif


Mielinės bandelės su riešutais


Tešlai:
500g miltų ( nei kiek nepadauginti!)
250ml pieno, ar išrūgų
25g šlapių arba 4a.š. sausų mielių ( naudojom šlapias)
2 kiaušinių tryniai
100g cukraus
100g sviesto, ar margarino
1/2 a.š. druskos

Riešutų įdaras:
50g sviesto ar margarino
200g smulkintų mėgstamų riešutų ( smulkinau blenderio pagalba)
100g cukraus
5 v.š. grietinėlės ( nenaudojom, nes neturėjom, nieks nenukentėjo)
1 kiaušinis

Aptepimui:
200g cukraus pudros
5 v.š. citrinos sulčių.

Paruošti tešlą iš nurodytų produktų. Svarbu, jog visi produktai būtų kambario temperatūros, o ne katik išimti iš šaldytuvo. Tešla bus lipnoka, kibi, bet jokių būdu nedėti daugiau miltų. Jog neliptų prie rankų, MB į pagalbą pasitelkė mikserį su šluotelėm tešlai. Kuomet tešla sušoka į gumulą, pakildinti.
Stalą pabarstyti miltais, išversti tešlą, iškočioti stačiakampio lakštą, ant jo tolygiai paskleisti riešutų masę. ( smulkintus riešutus sumaišyti su visais nurodytais produktais, sviestas turi būt tirpintas) Susukti į volą ir supjaustyti. Bandeles perkelti į kep. popieriumi išklotą skardą ir pakildinti. Kepti 15-20 min. 180laipsn. temperatūroje, kol gražiai parus. Dar karštas ištepti citrininiu glajumi. smile.gif
Bandelės puikios, purios, greit padaromos ( žinoma, jei jums nereikės išgliaudyti puskibirio riešutų karsta.gif karsta.gif ) Skanaus 4u.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo drugelis.: 11 kovo 2012 - 20:09
Želės ir vaisių puikusis desertas

user posted image

1 pokelis bet kokio skonio želė
1 puodelis griežinėliais pjaustytų vaisių ar uogu (as naudojau atšildyta žemuoges)
200g grietinėlės

Paruošti želė pagal esantį receptą ant pokelio. Padėti į šaldytvą, kad šiek tiek sutištėtu. Nuimti 1/3 žėlės, t.y. apie 180g o į likusią žėlė sudėti vaisius ir išpilstyti į pasvirusias taures (4-5 taures), ir dėti atgal į šaldytuvą, kad sustingtų.
Išplakti grietinėlę įmaišyti į atidėtą žėlė ir atsargiai išmaišyti, dėti ant sustingusios želė taurėse ir vėl dėti į šaldytuvą. Puošti grietinėle ir vaisiais.

user posted image

Recepta verstas iš čia:
http://gratefulpraye...ry-parfait.html


Šį deserta gaminau moters dienos proga vyrui palepinti, sake labai geras lengvas desertas rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smailyttte: 12 kovo 2012 - 10:14
Greitas Napaleonas

Produktai

sluoksniuota bemielė tešla 2 įpak.
pienas 500 ml.
citrina 1 vnt.
kiaušiniai 4 vnt.
cukrus 90 gr.
miltai 2 valg.šaukštai

Tešlą atšildome ir plonai iškočiojame.
Išpjauname norimo dydžių ir formos lakštus.
Kiekvieną lakštą gerai subadome su šakute, dedame į skardą išklota su kepame popieriumi ir kepame maždaug 10 min 190C temperatūroje.
Likučius nuo lakštų irgi iškepame ir susmulkiname (papuošimui).

Kremui nutarkuojame nuo citrinos žievelę.Sudedame ją į pieną ir statome pieną ant ugnies.Kaitiname iki užvirimo.
Atskirame puode išplakame kiaušinius su cukrumi.
Persijojame į kiaušinių plakinį miltus ir gerai išplakame dar kartą.
Plona srovele pilame į kiaušinius karštą pieną nuolat maišant.
Geriausia tai daryti su mediniu šaukštu.
Statome puodą ant ugnies ir pastoviai maišome kol sutirštės.Neužvirinti.Ataušiname.

Dabar formuojame tortą.Imame iškeptą lakštą ir sutepame su kremu.Dedame ant viršaus kita ir vėl kremu...ir taip toliau.
Šonus ir viršų torto irgi aptepame.Apibarstome su trupiniais.
Statome į šaldytuvą mažiausiai 4 valandom.


user posted image

user posted image

user posted image







Atsakyti
Kartais toki pati darau, bet nepavadinciau jo greitu blink.gif ir sviesto dar dedu i krema, ir pora spanguoliu dzemo sluoksneliu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 13 kovo 2012 - 11:26