QUOTE(zujka @ 2012 03 29, 12:26)
Kažkaip subalamūtrijo mane draugė. Tai ateinu pas jus pasiklausti. Ar galiu jau durnaropes sėti? Ar reikėjo iš rudens paberti?
Galit seti. Durnaropes dauguma yra vienametes, tad ir sejasi pavasari. Brugmansijas, ir dvimetes durnaropes (atrodo, dauguma violetiniu auga kaip dvimetes) galima seti is rudens (Dvimetes durnaropes irgi lauke neziemoja).
QUOTE(Purkelis @ 2012 03 29, 13:07)
Del trasu iskart man klausimas kilo kada geliukus pradet trest , budint ? Ar jau laikas ar dar laukt ?
Kol neradau ruzavu milteliu tresdavau su trasom bulvem , nes kazkaip man susivaideno kad jos is tos pacios seimos toretu but gerai (turiu itarima kad ju konsentracija per maza budavo ir jos ilgai tirpdavo)

Dar ir pernai kartu su rozem jas biski patresiau

. Dar bandziau Schultz" Plant Food Plus, bet kazkiaip mazai man jo. O kai radau miltelius vasara kas antra savaite laistydavau ant pakelio parasyta proporcija. Tik juos reikia skiesti siltesniu tada geriau tirpsta.
As budinu augalus, kai jau turiu salygas juos laikyti "patogiai" - pakankamai sviesiai, pakankamai dregnai. Netresiu, jei augalui neturiu pasiulyti sviesios palanges, nes esant sviesos trukumui patrestos labiau istista. Palaistau dabar jau skystesnem trasom tas, kurias laikau namie sviesiai, bet tik karta - du per menesi.
Bulviu trasos tikriausiai pabarstyti skirtos, arba i dirva iterpti

Sitom goduolem reikia tirpiu trasu
O Shultz tai geras butu daiktas, jei nebutu toks brangus. Kai vienu laistymu vasara 150-200 L islieju, tai man ir Kemira brangokai atrodo...
QUOTE(silke:) @ 2012 03 29, 19:40)
Kile, man atradimas, kad ju 1 kg taip nebrangiai ( pagal mane) kainuoja! Tik 11,50??? As jas perku kartais savo kaime, seklu parduotuvej, kartais turguje. Bet niekur kaina pigiau nera nei 18 Lt. Tiek jau mokejau praejusia vasara. Tai cia pigiau zymiai.

Leksiu i Klaipeda ieskoti ir urmu uzsipirkti.

Vis pigiau. Lytagroje jos is vis net 22 lt kainavo!
Kaip gaila, kad Maya nenori leisti saknu. Gal visgi isleis? As jau laukiu tik to siltesnio oro ir Mountain magic ir Mayos sakeliu siuntos

Gal pavyks - ir as jas auginsiu ! Echhh....

uzsisvajojau...
Taip, kemira kainavo 10.50 visada Emolus parduotuviukuose. O praeita vasara pabrango, 11.50

Emolus parduotuviu turi ir Klaipedoje buti
Senukuose situ trasu mazais kiekiais, "universaliom" pavadintu buvo atsirade, tai irgi nereali kaina buvo.
Tai va, kad Mayos mazas sakytes ismeciau visas. is 5 stambesniu liko 3, ir tas siandien jau "patrumpinau", nes jau gesti stiebas pradejo. Dicke savo jau iki uzpernykscio stiebi nupjausciau... Mountain magic irgi pamerkiau keleta sakeliu, bet nenori saknytis. Toks vaizdas, kad miegancio augalo sakeles "Miega" ir tingi saknytis...