QUOTE(Purkelis @ 2012 07 16, 11:43)
Sveikos mergytes, vakar tresiau savo brugmansijas ir man tokiu durnu klausimu iskilo. Bandziau pagooglint bet nelabai ka randu.
Zodziu klausimai :
1. Kada geriau tresti ryte ar vakare ?
2. Kada geriau tresti kai vazonas sausas ar slapias?
3. Jeigu patresus po keliu valandu palija ar nesiplauna trasu ?
Mano nuomonė šiais klausimais
1. Geriau ryte, dieną augalas aktyvesnis, geriau įsisavins trąšas. Juk ir mes, naudingiau, kai valgom dieną
2. Kai drėgnas

Negerai tręšti, kai žemė perdžiūvus, ypač, jei augalas apleipęs. Juk ir žmogui taip pat - jei labai ištroškęs, geriau gerti vandenį, nei saldų gėrimą. Taip ir augalui. Labai šlapią žemę verta pradžiovinti.
3. Jei tai liūtis, tai gal kiek ir išplauna, bet nežymiai. Vazone trąšos užsilaiko geriau, nei augalą įsodinus tiesiai į gruntą. Ten lietus išplauna greičiau. Nors dar ir nuo žemės priklauso.
Kaži, kaip Purkelio "Roberto". ar atsigavo po kelionės?...
QUOTE(b.kite @ 2012 08 07, 20:55)
gal kas pasidalintu kokiomis idomesnemis veislemis, tinka ir rudeni kai apipjaustysit ir nesit ziemoti

, labai jau cia prisiziuriu ir seile varva.
turiu tik paprastaja rausvaja. bet labai sunkiai sekasi man su ja, kaip apipuole erkute taip ir nepaleidzia jos, purskiau keketa kartu is eiles bet vistiek ji gyva
Spalį, kaip kasmet, dalinsiu šakas Kaune. Nuo erkės man vienintelis efektyvus vaistas - Vertimec
QUOTE(joli84 @ 2012 08 07, 23:09)
gal kas turi pasidalinti/parduoti/dovanoti durnarope (butent ta, kurios ziedai i dangu ziuri)

Kaune geriausia
Neturiu, betgi jos augimo sezonas trumpas, jau rudenėja, o dar jei kas iškas dirvoj augančią... Geriau pavasarį iš sėklų pasisėti
QUOTE(karambole @ 2012 08 12, 22:23)
Manoji siemet parsisiusta vokietuke Angels Fantasy tris pirmuossius ziedelius jau sukrove - vienas jau sprogsta, bet jau taip ilgai

.
Laukiam foto

O jei netyčia ji rudenį perdaug šakelių turėtų... Tai labai prašyčiau bent mažulytės...
O aš turiu šiek tiek pertekliaus... Gal kam dar prireiktų Kaune:
Paprasta rausva, apie 50 cm aukščio jau sutvirtėjęs augalas, su keliais žiedais/pumpurais, ir dvi jaunutės, bet nežemos, apie 40 cm.
Knightii (Tutu) - pilnavidurė balta - pavasarį padauginta stambi šaka, apie 70 cm. Neblogai sulapojus, sveika, bet be pumpurų. Šita kiek kaprizinga, tai rekomenduoju tik jau susidraugavusioms su brugmansijomis.
Dalen's pink amour (rausva triguba) ir Souvenir of madeira (Geltona paprasta, bet auga kaip žemesnis krūmas) šliužų kiek paragauti, bet tvirti auginukai (po vieną)
Tik siųsti paštu nenorėsiu, nebent mažyles, ir ne po vieną