Įkraunama...
Įkraunama...

Naudingos konsultacijos UK

QUOTE(-Astreja- @ 2012 03 08, 13:22)
Zvaigzdut yra teisi- JSA yra taxable  drinks_cheers.gif  Manau del to, kad jis yra tik laikinas benefit ir jei gauni gera alga pries JSA ir gera alga kai vel gauni darba, tada viska sudejus ir JSA ismokos iskaiciuojamos ir reikia moket mokescius  ax.gif

Kitos pasalpos neiskaiciuojamos  ax.gif


Viskas aisku. Sito nezinojau 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(-Astreja- @ 2012 03 08, 13:36)
Taip, iki 18, kaip ir po 18 gali uzdirbt tokia pacia suma pries mokant mokescius  4u.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Is tikruju geras pastebejimas del NI contributions. Si mokesti reikia moketi butinai, kadangi nemokejimas gali paveikti Jusu pasalapas itt..

Taciau NI dazniausi nemoka tie, kuriu pajamos yra tikrai labai mazos.

Jei zmogus yra employed - NI moka darbdavys, self employed - moka pats uz save.

Svarbu prisiminti, kad employed tuo paciu metu gali buti ir self employed. Nors jusu darbdavys mokes uz Jus NI, taciau kaip self employed tuo pat metu privalote moket class 2 NI, kuris yra £2.50 per savaite.

Auksciau minejote JSA, si pasalpa yra apmokestinama ir pildant metine deklaracija svarbu pamineti, kad buvo mokama jums JSA.
Atsakyti
Labas vakaras,

jau klausiau to paties kitoje temoje, bet tik po to atradau šią blush2.gif

Taigi iškilo neaiškumų dėl mokesčių grąžinimo....

Situacija tokia, kad vasara keletą mėn. dirbau UK, o rugsėjo pab. grįžau į Lietuvą. Dabar noriu susigrąžinti mokesčius, turiu visas reikiamas formas iš darbdavio, žodžiu, pats procesas kaip ir aiškus. Tačiau.... žinau, kad finansiniai metai prasideda balandžio 6d., tai kaip dabar yra? Visas užpildytas formas reikia siųsti jau PO balandžio 6d. ar PRIEŠ? Ar čia išvis nėra skirtumo? g.gif Ir ar yra kažkoks nustatytas laiko limitas tam mokesčių susigrąžinimui? Galbūt kas nors iš jūsų žinosit...
Atsakyti
Sveiki nepasiekiama,

Jeigu uz norite susigrazinti mokescius uz 2011-2012 finansinius metus ir jus esate isvykusi is salies, tai galite grazintis mokescius bet kuriuo metu per finansinius metus.

Taciau jeigu jus norite grazintis mokescius ir siuo metu dirbate UK, tai grazinimas yra vykdomas tik po balandzio 5 dienos.

Jusu atveju, tai galite susigrazinti mokescius jau dabar.

Atsakyti
sveiki, man sunkiai suprantama UK sistema 4u.gif ir vakar gavau savotiska soka....
jau nuo rugsejo men. esu Lt,del sveikatos problemu,dar vis susimoku UK uz telefona,tad atsidariau LLoyds banko savo saskaita internetu ir pamaciau kad geguzes 3d i mano saskaita pervesti pinigeliai is WORKING TAX CREDIT.... drauge patikrino mano pasta senuoju adresu UK,jokiu pranesimu neatsiusta... praeitais metais pavasari esu skambinusi del pasalpos nes turejau mazas pajamas (sick pay buvo) ,bet tuo metu as jos negavau....Tai dabar esu visiskai pasimetusi...ka as cia gavau,uz ka ir ar nereiks grazint? HELPPPPPPP.... g.gif
Atsakyti
Laba diena,
gal galite patyrusios pakonsultuoti. Skaitau skaitau, bet kaip niekada nedirbusi UK ir dar negyvenanti toje terpėje, nelabai suprantu tą mokesčių sistemą. ax.gif
Taigi, ketinu dirbti kaip self-emloyed. Kaip ja tapti tarkim supratau. Supratau ir kad kasmet reikia pildyti mokesčių deklaraciją (Tax return). Pagal rastą info yra dar du mokesčiai:
♦ "Dirbantieji sau moka dviejų rūšių socialinio draudimo įmokas (angl. NIC) – vadinamąsias antros rūšies (angl. Class 2) ir ketvirtos rūšies (angl. Class 4) įmokas. Antros rūšies įmokų dydis šiuo metu yra £ 2,40 per savaitę. Šias įmokas galima mokėti kas mėnesį tiesioginio debeto (angl. Direct Debit) būdu arba kas ketvirtį, gavus sąskaitas iš mokesčių inspekcijos."
♦ "Ketvirtos rūšies įmokos mokamos mokestinių metų pabaigoje, kartu su priklausančiu mokėti pajamų mokesčiu. Šios įmokos mokamos kaip procentas nuo uždirbto per metus pelno (pajamų ir išlaidų per metus skirtumo)."

Taigi, o dabar mano klausimai. smile.gif
1. Ar visa ši dokumentacija siunčiama paštu ar kažką reikia ir pačiai ieškotis ir pildyti?
2. Jei siunčiama paštu ir pasikeičia adresas (tarkim kad ir į LT grįžtu), ar užtenka pranešti apie pasikeitimus tik mokesčių inspekcijai ar yra ir kt. institucijų?
3. Svarbiausia, jei padirbčiau tik keletą mėnesių ir tektų grįžti į LT, ar visas procedūras: savarankiško darbo nutraukimą, mokesčių sumokėjimą - galėčiau atlikti internetu?
4. Visiškai nesuprantu 4-tos rūšies įmokų. Kas tas pajamų mokestis? Ir kas yra 4-tos rūšies įmokos? unsure.gif
5. Ir kur tie NI mokesčiai? g.gif

Nežinau, ar suprantamai paklausiau. Gal net būtų geriau, jei taip dirbančios papasakotų, kaip paeiliui viską atlieka. Tikrai nenorėčiau per nežinojimą prisidaryti kokių skolų ar nemalonumų nesumokėjus kažkokio mokesčio. Juolab, kai nežinau, kuriam laikui išvykstu ir galiu nespėti vietoje visko išsiaiškinti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arretė: 08 sausio 2013 - 16:10
As dabar gal ir kvaila klausima uzduosiu, bet kazkaip pasimeciau...
Esme yra ta, kad vyras praeitus mokestinius metus dirbo dvejose darbovietese vienu metu...bet antroji darboviete kazkodel netaike BR kodo..pajamos is ten nebuvo dideles, tai kazkaip kad ne toks kodas pamate gerokai veliau - beje pradejes dirbt antra darba jokiu laisku is revenue negavo apie tam tikro kodo taikyma.
Tai kaip dabar daryt? reik pildyt deklaracija ar turim laukt kazkokios info is revenue?
Atsakyti
Sveikos,gal but ir ne i ta tema pataukiau bet gal bus kas atsakys ax.gif blush2.gif Issikrausteme is nuomojamo busto buvom dave ,,depozita,, smile.gif gal zinote per kiek laiko ji grazina?
Atsakyti
QUOTE(Vika.21 @ 2013 03 07, 19:51)
Sveikos,gal but ir ne i ta tema pataukiau bet gal bus kas atsakys ax.gif  blush2.gif  Issikrausteme is nuomojamo busto buvom dave ,,depozita,, smile.gif gal zinote per kiek laiko ji grazina?

priklauso per ka nuomavotes.jei per agentura-kai agentura gaus patvirtinima is landlordo,kad viskas su namu tvarkoje,pinigus atgausit per kelias dienas.jei is privataus asmens-cia jau kaip susitarsit.
Atsakyti