Sveikos mamytes, turiu klausimeli- susirgo mano maziukes- slogavo, kosejo, paraudusios gerklytes buvo. Gydytoja paskyre antibiotikus ( nors nusprende, kad tai virusas) Isgerem kursa antibiotiku, bukle pamazu gereja, mazeja kosulys ir sloga, bet pradejo sokineti temperatura- buna 37,2-37,4, tada staiga nukrenta. Skambinau gydytojai, tai ramina, kad po virusiniu ligu gali temperatura pasokineti, nieko blogo jei vaikas aktyvus, valgo ir bukle neblogeja, bet man, aisku kai visoms mamos, neramu.Mastau apie kraujo tyrima. Pas gydytoja patekt sansai tik su papildomu talonu, tai reiskia, kad bus daug serganciu vaiku ir turesim laukti kol mus priims, tai atsiranda rizika gauti koki kita virusa ar bakterija... Gal mamos turit tokiu buvusiu atveju?
........stengiuosi nekomentuot kitu situaciju ,ypac atskirose temose.Bet ,kai perskaitai ir kai pajunti savo kunu tai ka esi praejusi-negali susilaikyt.
Antibiotikas sumazino atsparuma,organizmas labiau pazeidziamas tapo.Jau butumet ir pamirse problema,bet antibiotikai padare Jums meskos paslauga.
Maukit greiciau nuo daktaro,kuris skiria antibiotikus prie virusiniu -galo ligom nebus ir itaisis dar kitu problemu
Antibiotikas sumazino atsparuma,organizmas labiau pazeidziamas tapo.Jau butumet ir pamirse problema,bet antibiotikai padare Jums meskos paslauga.
Maukit greiciau nuo daktaro,kuris skiria antibiotikus prie virusiniu -galo ligom nebus ir itaisis dar kitu problemu
QUOTE(Laurita-78 @ 2012 03 08, 09:29)
Sveikos mamytes, turiu klausimeli- susirgo mano maziukes- slogavo, kosejo, paraudusios gerklytes buvo. Gydytoja paskyre antibiotikus ( nors nusprende, kad tai virusas) Isgerem kursa antibiotiku, bukle pamazu gereja, mazeja kosulys ir sloga, bet pradejo sokineti temperatura- buna 37,2-37,4, tada staiga nukrenta. Skambinau gydytojai, tai ramina, kad po virusiniu ligu gali temperatura pasokineti, nieko blogo jei vaikas aktyvus, valgo ir bukle neblogeja, bet man, aisku kai visoms mamos, neramu.Mastau apie kraujo tyrima. Pas gydytoja patekt sansai tik su papildomu talonu, tai reiskia, kad bus daug serganciu vaiku ir turesim laukti kol mus priims, tai atsiranda rizika gauti koki kita virusa ar bakterija... Gal mamos turit tokiu buvusiu atveju?
na:
1. antibiotikai prie viruso neskiriami
2. gali buti kad pasigavote nauja virusiuka, bet temperatura iki 37.5 vaikams yra normali
3. jei labai neramu pasidarykti krauja kur nros privaciai
4. keiskit gydytoja
QUOTE(Laurita-78 @ 2012 03 08, 10:29)
Labai teisingai viena mamyte paminejo, kad kiekvienam vaikiukui yra skirtingai. Musu visu organizmai skirtingi todel ir visokus virusus ar ligas ir pernesa kiekvienas savaip. Mano atvejis buvo toks kai maziui buvo 8 atrodo men. irgi sloga kosulys, tipo be antibiotiku neapseisim, isgerem kursa lyg ir taisosi sveikata, paskutinis apsilankymas pas daktare ir ji sako nu matot kaip pasveikot o taip nenorejot antibiotiku. Ir ka jus galvojat vakare pakilo temperatura virs 38 ir greitoji mus isveze i ligonine su dgs. plauciu uzdegimas, nors ryte jau atrode, kad esam sveiki, ir pati daktare ta patvirtino. Nenoriu jus gasdinti, cia musu atvejis. O jusu vietoje del savo ramybes pasidaryciau tyrimukus. Sekmes ir nesirkit
Kiek dar nekompetetingu daktaru paskutiniu metu, skiria antibiotikus kaip vitaminus.
Mano 2 metu dukryte irgi susirgo, keturias dienas laikesi temperatura 38.5-39.6, zvakutes uztekdavo 6 valandoms ir vel kildavo. Kosulys nezymus, tik nakti, matyt nuo snargliuku, nes sloga, bet gleives skaidrios, vandenukas is nosies bega.
Gydytoja israse Klacida, pradejome gerti, bet temperatura vistiek laikosi. Kai pagaliau padare CRB, parode kad tai tik virusas.
I klausima, kodel buvo paskirtas antibiotikas, gydytoja sako, kad gali buti kokia mikoplazma ar chlamidija ir kad CRB visko neparodo.
O dabar narsau internete, skaitau, kad mikoplazma/chlamidija itaria tik kai kosulys yra ilgas ir varginantis, ilgiau nei 2 savaites, o cia vaikas tik kelias dienas truputi koseja miegant. Be to pati gydytoja sake, kad plauciuose nieko negirdi, jies svarus, bet prie pneumonijos gali ir taip buti ir dar siule rentgena atlikti.
Isvis paskaiciau , kad antibiotikai skiriami tik keliais atvejai:
pulinga angina
pielonefritas
otitas
pneumonija
Isvada - paciai reikia viskuo dometis ir buti vaiko daktare. Suprasti visas ligas ir tyrimus. Nezinau ar pades pakeisti gydytoja. Manau dauguma tokiu
Per 13 menesiu antibiotika geriame 4 ar 5 karta.
Labai pikta, o galiausiai mane pribaige, kad ji mums israse Summamed'a ir sake, kad jei kartais temperatura savaitgali vis dar laikysis, o kosulys pabloges, reiskia, kad Klacidas nepadeda ir ji reikia pakeisti.
Dabar klausimas -ar galiu nuimti antibiotika? Greiciausiai kad ne... Bet kiek minimaliai ji reikia gerti? Gydytoja sako, kad butina 7 dienas, bet kitur skaiciau, kad galima 3-5 dienas.
Mano 2 metu dukryte irgi susirgo, keturias dienas laikesi temperatura 38.5-39.6, zvakutes uztekdavo 6 valandoms ir vel kildavo. Kosulys nezymus, tik nakti, matyt nuo snargliuku, nes sloga, bet gleives skaidrios, vandenukas is nosies bega.
Gydytoja israse Klacida, pradejome gerti, bet temperatura vistiek laikosi. Kai pagaliau padare CRB, parode kad tai tik virusas.
I klausima, kodel buvo paskirtas antibiotikas, gydytoja sako, kad gali buti kokia mikoplazma ar chlamidija ir kad CRB visko neparodo.
O dabar narsau internete, skaitau, kad mikoplazma/chlamidija itaria tik kai kosulys yra ilgas ir varginantis, ilgiau nei 2 savaites, o cia vaikas tik kelias dienas truputi koseja miegant. Be to pati gydytoja sake, kad plauciuose nieko negirdi, jies svarus, bet prie pneumonijos gali ir taip buti ir dar siule rentgena atlikti.
Isvis paskaiciau , kad antibiotikai skiriami tik keliais atvejai:
pulinga angina
pielonefritas
otitas
pneumonija
Isvada - paciai reikia viskuo dometis ir buti vaiko daktare. Suprasti visas ligas ir tyrimus. Nezinau ar pades pakeisti gydytoja. Manau dauguma tokiu
Labai pikta, o galiausiai mane pribaige, kad ji mums israse Summamed'a ir sake, kad jei kartais temperatura savaitgali vis dar laikysis, o kosulys pabloges, reiskia, kad Klacidas nepadeda ir ji reikia pakeisti.
Dabar klausimas -ar galiu nuimti antibiotika? Greiciausiai kad ne... Bet kiek minimaliai ji reikia gerti? Gydytoja sako, kad butina 7 dienas, bet kitur skaiciau, kad galima 3-5 dienas.
QUOTE(Ramona18 @ 2012 03 09, 14:02)
Kiek laiko naudot antibiotikus -apsprendzia gydytojo paskirta doze.Kai gydemes pas "gudrute" skiriancia antibiotikus visur ir visada(o gal komplikuosis
Dabar ,jeigu ju reikia mes geriam stipresne doze 3-5d.Kiek pastebejau poliklinikos daktarai linke po mazesne doze ,bet ilgai,stacionaro(kur profesionalumas zymiai geresnis)po didesne doze ,bet trumpiau.Mano dabartinis gyd. skiria smugini ,bet trumpalaiki antib.kursa.As dar kartais,kai jis nutraukia antib., sakau:daktare,dar liko buteliuke kokios 2 dozes ,tai gal suduot ir bus ramu.O jis sako:kriauklei likuti suduok,o ne vaikui
Aplamai ar antibiotikas ar veikia ,rodo organizmas po 3-ju paru.Gyd.antrasis vizitas visada ,be isimties buna po 3-ju paru.Jis minejo,kad jau tada galima sakyt ar pataikytas antibiotikas ,ar jis neduoda rezultatu,kurie jau turi pasimatyt po 3 paru.Bet tik ne mamos ausim,o daktaro fonendoskopu.Niekada neleidzia man paciai sprest.ar neuzkrauna atsakomybes ,kaip man -mamai,nes paprasciausia as nekompetetinga ,nes turiu tik 2 ausis.Man kartais atrodo-svieto pabaiga,o jis pasako:einasi liuks gijimas.Taip ir buna(TFU TFU TFU,kad tik neprasisnekeciau).
deja, dabar tiek reikia domėtis, kad net pikta - mano darbas gydyti ar gydytojos? bet jeigu nepasidomi, tai gali visai nugydyti - ir vaiką, ir tave. kažkokia nesąmonė su tais gydytojais darosi :
QUOTE(yesterday @ 2012 03 13, 11:25)
deja, dabar tiek reikia domėtis, kad net pikta - mano darbas gydyti ar gydytojos? bet jeigu nepasidomi, tai gali visai nugydyti - ir vaiką, ir tave. kažkokia nesąmonė su tais gydytojais darosi :
patiki savo sveikatą, o jie taip neatsakingai elgiasi
Per paskutiniu 15 metų link to ir buvo einama. Dabar turim tai ką turim. Yra tokių kurie dirba iš idėjos, tačiau jų tiek anksčiau, tiek ir dabar - mažumą - galima įrašyti į raudonąją knygą. Daugiau jau profesionalų, kurie arba visam laikui, arba periodiškai vyksta į kitas šalis, kur normaliai įvertinamas tiek kompetencija, tiek jų darbas, tiek atsakomybė, arba jei likę čia, tai dirba privačiame sektoriuje. Na, ir ta visa didžioji likusi dalis, kuri medicinos mokslus baigė tik dėl garantuoto darbo bei stabilaus atlygio, kad ir koks jis būtų. Nereikia stebėtis, jog Lietuvoje visas ligas gydo antibiotikais, Anglijoje irgi panašiai, tik ten vietoj antibiotikų naudoja paracetamolį
Kiek dar nekompetetingu daktaru paskutiniu metu, skiria antibiotikus kaip vitaminus.
Praejo menuo, tikiu, kad pasveikote, bet noriu pakomentuoti ir kitoms pasimetusioms mamoms.
Gydytoja jusu teisi, CRB vaikams dazniausiai rodys virusa, na nebent dar alergija, kad rodytu bakterija, turi ziauriai umus ir tragiskai didelis uzdegimas, kada jau reanimacijos. O bet taciau. Kraujo tyrime ne vien CRB prasmingas, yra ivairiu eritrocitu, limfocitu, trombocitu padidintos normos ir pagal ju padidejima sprendziama, ar organizme tikrai yra virusas, ar vis tik eilinis viruselis "pazadino" miegancia bakterija, kuriai atsirado ideali terpe daugintis(karstis iki 40 ir dregme-sloga). Vadinasi, jusu gydytoja pagal kraujo tyrima pamate, kad organizme yra "pazadinta" kazkokia baisi bakterija, ji kaip pvz pasake, kad tai gali buti mikoplazma ar chlamidija. Galu gale, koks skirtumas, kaip vadinasi bakterija, svarbu-kad bakterija, kuri gydoma tik antibiotikais.
Pneumonija(arba plauciu uzdegimas) stetoskopu neisklausomas, ja parodo tik kraujo tyrimas arba rentgenas. Tai labai klastinga liga, nes vaikas gali ir nekoseti is viso, net netemperaturuoti(sakykim, du mano vaikai yra tureje letinius plauciu uzdegimus, buvo sveiki, netemperaturavo, neslogavo, nekosejo, tik...prakaitavo nakties metu iki slapumo). Sulimpa plauciu olveoles, ir amen, praktiskai po vaiko, nepamirskit kiauliu gripo atvejo, kai paauglys berniukas mire nuo sulipusiu plauciu, nes tiek daktarai, tiek motina medike neivertino gripo gresmes ir tai, kad vaikas karsciuoja ilgiau nei 3 dienos.
Antibiotikai yra skirtingi, vieni ju geriami tik 3 dienas(Sumamed), kiti-5-7-10-14 dienu. Kiek skirti antibiotikus ir kokio stiprumo-sprendzia gydytojas, po nosimi turintis kraujo tyrimus ir ju parametrus. Gali skirti arklines dozes ir trumpesni laika, gali skirti mazesnes normas, bet ilgesni laika.
Keli patarimai, kaip skirti virusa ir nesibaiminti, o kada jau skirti antibiotikus, neatsizvelgiant i CRB:
1. Virusas sukelia temperatura dazniausiai iki 38(tik gripas duoda tempa net iki 40 vaikams), butent iki tokios temperaturos medikai ir nesiulo musti, nes vis tik virusa turi iveikti pats organizmas. Numusi ja-organizmas nekovos, tiketina, kad "pazadins" organizme miegancias bakterijas. Vadinasi, viruso metu vertetu pakenteti ta auksta temperatura.
2. Virusai kasdien duoda vis mazesne temperatura, pirma diena ji gali buti iki 38(tebunie net iki 39), antra diena-bus tik iki 37,8, trecia diena iki 37,5 ir t.t. mazejancia tvarka. Jei temperatura kasdien vis mazesne-100 procentu, kad buvo virusas ir sekmingai organizmas su juo susidoroja
3. Jei temperatura auksta, virs 38-39 ir tokia pati laikosi kelias dienas, nemazeja, vadinasi, po triju dienu reikia pradeti antibiotikus, vadinasi, virusas 'pazadino" miegancias bakterijas(siluma tinkama iki 40 ir dregme-sloga), kurios eme migruoti krauju. Kur jos nuses-laimes dalykas, vienos nuseda ant gerkles ir sukelia anginas, kitos persimeta i ausu uzdegima, trecios uzpuola bronchus, ketvirtos inkstus, penktos gi patraukia i plaucius ir tyliai ramiai juos "sudegina"(is to ir liaudiskas pavadinimas-plaudegis).
Bukime sveiki, nepanikuokime, bet ir pasitikekime savo gydytojais. Vis tik jie 12 metu mokesi, per praktika mate visko, tikiu, kad ir isbande visus metodus, ismoko skirti virusus ir bakterijas pagal kitus kraujo rodiklius, ne vien CRB
sena pažįstama, gaila, kad cia nera "like" mygtuko
Super paaiskinimas, gaila musu gydytoja taip nemoka viska isaiskinti, todel ir issaukia mano abejones.
Pasveikom, isgerem Klacida kaip ir priklauso 7 dienas, nieko kito nedavem.
Super paaiskinimas, gaila musu gydytoja taip nemoka viska isaiskinti, todel ir issaukia mano abejones.
Pasveikom, isgerem Klacida kaip ir priklauso 7 dienas, nieko kito nedavem.
Sveikos. Mano 11men mergytei jau 4 dienos temperatura 39C, viduriuoja (tik 1 ar 2 kartus per para). Visas dienas jautesi gerai bet siandiena i vakara labai daug verke net nzn kodel, nors temp buvo nukritusi.. Siandiena ryte buvau pas daktarus, o jie cia anglijoj nelabai protingi, tai sake nieko vaikui nera tik infekcija sake toliau duot paracitamoli reguliariai ir tiek. bet man jau darosi neramu, kiek dar tai tesis? ir kodel ji tokia nerami tapo siandiena? net nezinojau kaip nuraminti gal ka skaudejo....
laba
sirgo ir mano visi 3 vaikuciai,vyduriavo ir veme, mazajam tik 6 men.cia toks virusas dabar yra uzejes ir tikrai nieko nepadarysi,as ir su parecatamolio zvakutem gydziau
temp.nebeturim,bet viduriuoja dar vis. jei geria is buteliuko,duok kuo daugiau skysciu gert,jei nevalgo nepergyvenk,pasitaisys sveikata atsigriebs su kaupu