sutinku su raganieska. ismokiau savo spetynmeti pesciom eiti i mkla. mano seneliai grieztai pasake: ne pro kur, neleisim. mums negaila, veziosim ji bent iki trecios klases. na, dabar pusiau gaunas-pusiau vaziuoja, pusiau veza. ir tikrai, visgi pavoju daugiau yr. jau spejo vaikas issigasdint nuo grupeles geriku, kurie visad buriuojasi rytais pakeliui i mkla. daro dabar dideli lanka nu ju, bet itampa niekur nedingsta.
o siaip masina vis tiek masina. tarkim, drauges vakaroja pas mane, zaidziam stalo zaidimus, tai savaitgalis, jei esi be masinos, negali uzsibut kad ir iki 11 ar pan. vis itampa, iseit, savaitgalis, slaistosi visi, uzpuls neuzplus. visad prasom viena kitos-paskambinkit, duokit majaka, kai grisait namo-reiskias, parejot saugiai.
tokiais kartais visad pasvajojam: gerai turet masina.
be to, vistiek, kad ir susisiekimas geras, galiu tikrai palyginti. su masina 5vietas aplakstai, su truliku-tarkim 2. su masina nuvaziuoju ir i statyb, isimeti pora kedziu, lempu, toliau vaziuoji i pasta, toliau dar maisto. ir viskas. per VALANDA apsisuki. o su trulu? tempi du maisus maisto ir tiek. nugara jau skauda. apie kedes isvis pamirst.
ir kai neturi masinos, didesniems pirkiniams reik koperuot, prasyt draugu, seneliu: pavezk, nuvezk. kokia isvada?oi, kaip gerai, kai KITI turi masina. bet kiek juos gali isnaudot sav tikslams?
arba vasara. su trulu dardi iki mariu. dardi atgali. vaikas uzsizyzia tuose truluose. nors aisku, kaip kada. su masina tikrai daug greiciau.
zodziu, palyginau, nes turejau masina, dabar nebe, ir siaip esu megeja visur pesciom vaikskciot, didele dali gyvenimo net viesuoju transportu nesinaudojau. bet tuomet ne buvo dvieju vaiku, ir kedziu pesciomis nesitampydavau.