QUOTE(nijuke @ 2012 03 19, 14:42)
o mamytes, ka as tureciau padaryti, kaip kriksto mama, nes pacios mamos bandziau klausti, tai gavau vieninteli atsakyma as nieko nezinau. Nenoriu kad ta svente butu eilinis balius :-) noriu kad viskas butu grazu, man organizuoti renginius, sventes beproto patinka, tai gal as kazka tureciau paruosti kaip kriksto mama, na bent jau kazkokia kalba :-) o tiesa dar kai kur skaiciau kad turi buti kumos tortas, tai kaip ten su juo, as turiu ji nupirkti?
taip, turi buti kumos tortas! ir ji, jei laikytis senuju paprociu, perka kriksto mama
del dovanos: 1) sidabrinis saukstelis(labai populiari dovana);2) vardynu medalis;3) auksine grandinele/pakabukas; 4) medelis sodinimui, jei yra kur pasodinti (azuoliukas-berniukui, liepa-mergaitei, bet nebutina ristis prie situ rusiu, tinka bet koks).
Man asmeniskai labai faina ir prasminga dovana - medelis.
As prasysiu busimu savo vaikiuko kumu, kad padovanotu sidabrine moneta( ju buna visokiu, jubiliejiniu, tam tikro vardo monetu ir pan.),kadangi man jos prireiks apeigu metu

labai praktiska

bet, manau ir vaikiukui grazus atsiminimas. o ir pinigelis dovanojamas, kad vaikiukas turtingas butu.
Sidabrinis saukstelis irgi labai gerai, galima isgraviruot viska ant jo: gimimo data, laika, varda.o ir sveika naudot
del kryzeliu esu girdejus toki prietara, kad zmogui kryzius nedovanojamas, tarsi blogas zenklas, kryziu uzdedi...nezinau...bet pati nepirkau niekam.nors prietarais per daug netikiu. bet vistiek..
tikiuosi, padejau