QUOTE(Miss Bisbigli @ 2012 10 12, 20:24)
gal kas zinote kas per vaistai Cefa-Cure? informacinis lapelis anglu kalba, o tokiais terminais man per sudetinga
Tai cefaleksinų grupės antibiotikas, info lietuvių kalba čia :
Cefa-cure 50mgIš Jūsų nuotraukų panašu, kad tikrai esate alergiški ir stipriai. Alergizuoti gali ne tik maistas, bet ir aplinka - grindų ploviklis, oro gaiviklis, namų dulkių erkutės ir t.t. Padukuose problema dažnai pasireiškia tokiu metų laiku, kai padukai dažnai sušlampa - drėgmė plius oro nebuvimas yra labai gera terpė vystytis bakterijoms, dėl to pasistenkite padukus laikyti kuo sausiau: grįžus iš lauko kuo sausiau išsivalykite kojytes, galite pabarstyti krakmolu ar talku, kažkuo, kad liktų kuo mažiau drėgmės.
Dėl problemų ant odos - cefaleksinai vieni dažniausiai naudojamų antibiotikų, bet geriausia yra pasidaryti bakterijų jautrumą konkretiems antibiotikams ir tada tiksliai žinosite kuo gydyti, nereikės šaudyti aklai.
Jūsų veterinaras teisus - taip, jei šuo turi polinkį odos ligoms ar alergijoms, tai jau yra visam gyvenimui. Tik svarbu žinoti, kaip su viena ar kita problema prasideda ir užkirsti kelią joms tik prasidedant
QUOTE(liekna @ 2012 10 12, 21:57)
Sveikos
Man gal ir paranojos, bet ar normalu, kad pas suni butu toks iskilimas ant nosies? idedu foto, nes esu sunerimusi, kad nebutu koks augliukas ar pan.. toje vietoje kazkoks kaip odos (lyg ne kaulo) iskilimas, ir siandien pastebejau, kad pleiskanota ties ten oda

anksciau pasijuokdavau, kad atrodo kaip sulauzyta nosis, nes galvojau kad ten tik plaukas tamsesnis, taciau siomis dienomis vis paminkau ta vieta, ji tikrai iskilus
Panašu į sinusų problemą. Ar nėra išskyrų iš nosies, čiaudulio ar pan?
Papildyta:QUOTE(*rasa* @ 2012 10 12, 22:14)
Suniukas judrus, zaismingas, gerai valgo sausa maisteli, bet jis viduriuoja, ir kelis kartus pastebejom jo kakuciuose po laseli kraujo. Ar verta mums sunerimti?
Šuniukas pas jus dar tik savaitę ir visokių virškinimo sutrikimų keičiantis gyvenimo sąlygoms bei maisteliui gali būti ir ypač jorkšyrui, kurių virškinimo traktas yra labai jautrus. Svarbiausia, kad šuo būtų žaismingas ir norėtų ėsti.
Keli lašiukai kraujo viduriukuose gali būti dėl pasikeitusio maistelio - kad perėjimas būtų sklandesnis, galite paduoti su maistu ar atskirai gerųjų žarnyno bakterijų, rūgpienuko, jogurto ar pan.