Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nevalgo

Sveikos mamytes,

Pasidalinsiu ir as nevalgymo istorija...
Mano dukrytei jau pusantru metuku, o nesveriam dar nei 10 kg. Gydytoja sake - is smulkiuju, bet dar i apatine norma telpam.
Tas nevalgymas mane jau veda is proto sad.gif Buna, kad tesuvalgo tik po kelis sausktus pusryciams, pietums, ir vakarienei. Dar koki jogurtuka per diena suvartojam.
Labiausiai megsta makaronus, kiausiniene, tas nesveikas parduotuvines desreles sad.gif ir braskes! smile.gif
Nebeisiulau kosiu, darzoviu, zuvies sad.gif
Kartais pavyksta sumaitinti vistienos, labiausiai megsta grauzti kulsele paemus i ranka ir lakstydama po kambarius. Nenusedi vietoje nei minutes, gal todel ir valgymui susikaupti negali.
Kartais gudrauju ja maitindama, pasakau kad einame maitinti jos zaisliuku, susodiname visus is eiles ir maitiname, o tame tarpe ir dukrytei saukstelis "ivaziuoja".
Dar vienas budas ja sudominti, kai nevalgo - tiesiog paruosti kazkoki maisteli, kuri galima supjaustyti gabaleliais ir jai nematant padeti ant stalo, kad ji netiketai rastu, tada dar paragauja savarankiskai viena kita gabaleli smile.gif
Ir dar...labai megsta valgyti kartu su kitais vaikais, ypac kai vyresnis vaikas maitina smile.gif Na bet zinoma tu suvalgytu maisto sauksteliu kieki taip pat galima ant pirstu suskaiciuot.
Jau net ir nebezinau ka gaminti, kad tik butu dukrytei skanu... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrodit: 29 birželio 2011 - 19:44
Mano vaikui 2 metai 3 mėnesiai, šneka tikrai nedaug, bet vis pastebiu jo žodyne naujų žodelių biggrin.gif Kai sakau jam: sakyk lova ar ką nors panašaus nesudėtingo pradeda juoktis ir bėga šalin, nors supranta viską ax.gif
Atsakyti
Mano sunui 2 ir 4 men, sneka pagrindinius zodzius, bet paskutine savaite pastebejom, kad kas diena prideda dar nauja zodi. o siaip irgi nelabai kalbus 4u.gif
Atsakyti
Pasisakysiu ir as. blush2.gif Mano dukrai 1m.7men. kalbeti nelabai nori, kalba tik pagrindinius zodelius g.gif idomu tai, kad vienas zodis turi daug reiksmiu, aisku as kaip mama suprantu ko ji nori, bet kitiems suprasti tai be sansu... lotuliukas.gif doh.gif idomu ar pas kitus taip pat buna, jog vienas zodis su daug reiksmiu??? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lika84 @ 2011 08 10, 18:36)
idomu tai, kad vienas zodis turi daug reiksmiu, aisku as kaip mama suprantu ko ji nori, bet kitiems suprasti tai be sansu...  lotuliukas.gif  doh.gif  idomu ar pas kitus taip pat buna, jog vienas zodis su daug reiksmiu???  mirksiukas.gif

Pas mus vienas Žodis reiŠkia : ir lektuvą ir laivą doh.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Pacankė @ 2011 08 11, 08:53)
Pas mus vienas Žodis reiŠkia : ir lektuvą ir laivą  doh.gif  rolleyes.gif

Kaip Faina!!!! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Fox_lady @ 2011 06 17, 17:58)
Jei norit ugdyti vaiko kalbą ir ne tik (judėjimą, bendravimą, savojo "aš" supratimą ir dar daug kitko), galite idėjų pasisemti iš šios knygos, labai nebloga (išleido Minklės leidyba, 2001):

user posted image

O čia šiek tiek iš šios knygos.
user posted image

šiek tiek patarimų, susijusių su kalba ankstyvame amžiuje.
user posted image

Gal kam pravers.

labai idomu smile.gif jau noreciau tokios knygeles,nes mano mazyliui jau beveik 2 metukai,o tesako tik kelius zodzius kuriuos suprantu.o siaip burbuliuja savo kalba..gagll..gali,,kukiii..keke... ir as visikai nieko nesuprantu rolleyes.gif jau siek tiek susirupinau kad jis tiek mazai zodeliu taria unsure.gif
Atsakyti
mano vaikas irgi, mazai kalbejo arba beveik nekalbejo iki 3 metu. Pries trecia gimtadieni lyg burna kas butu atrises, pradejo graziausiai kalbet. Manau, ateina tam laikas savaime smile.gif
Atsakyti
Noriai valgo vistienos file saldziarugsciam padaze (lygiom dalim istirpdytas medus su pomidoru padazu) mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos
Norim ir mes uzsirasyti i nevalgiuku gretas
Mano dukryte nuo mazumes buvo nevalgiuke.Dbr jau 2m viskas tas pat isliko.Mesos neikisi,kosiu,sriubu taip pat.Pieno nemegsta,zodziu...sunku.
Dbr pradejom lankyti darzeli,kaip ir baigia apsiprasti,bet nieko nevalgo verysad.gif KA daryti?Man arteja darbas,niekaip negaliu suvokti kaip mano vaikas visa diena bus nevalges?Gal kuriai taip irgi buvo?Prasau pasidalinkit patirtim mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pupy @ 2011 09 18, 00:02)
Dbr pradejom lankyti darzeli,kaip ir baigia apsiprasti,bet nieko nevalgo verysad.gif KA daryti?Man arteja darbas,niekaip negaliu suvokti kaip mano vaikas visa diena bus nevalges?Gal kuriai taip irgi buvo?Prasau pasidalinkit patirtim mirksiukas.gif

Mano vaikas darziuke irgi nieko nevalgo unsure.gif Bet dar pati pradzia, laukiu, kaip bus toliau..
Atsakyti
QUOTE(Siurbelyte @ 2011 09 18, 16:23)
Mano vaikas darziuke irgi nieko nevalgo  unsure.gif Bet dar pati pradzia, laukiu, kaip bus toliau..

vedžiau saviškį, tai auklėtoja sakė, kad sriubos valgė, nors kai parsivedžiau, atrodė, kaip išbadėjęs doh.gif Ėjom tik kelias dienas,dabar sergam vėliau žiūrėsiu kaip seksis g.gif
Atsakyti