Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Emila @ 2012 04 21, 20:47)
Jei neklystu, nuotraukoje matau žiedstiebį? Visų pirma patarčiau jį nukirpti - augalas dabar turi jėgas skirti šaknims, ne žydėjimui.
Dėl drėgmės - aš gal dar šitą mažutę užvilkčiau skaidriu maišeliu, jame prakirpusi kelias skylutes, ir kartą per dieną nuimčiau, kad prasivėdintų.
Jei liko nors kiek daugiau sveikų šaknelių, galbūti ji atsigaus.  4u.gif
Ir saugokite nuo tiesioginių saulės spindulių.

Ačiū labai:) taip, ten žiedstiebis, tada teks jį nukirpti... va dar įdedu šaknų nuotrauką.
[url]
http://public.fotki....s/imgp9854.html
[/url]
Atsakyti
QUOTE(pupudede @ 2012 04 21, 22:04)
Ačiū  labai:) taip, ten žiedstiebis, tada teks jį nukirpti... va dar įdedu šaknų nuotrauką.
[url]
http://public.fotki....s/imgp9854.html
[/url]

Saknys nera jau labai blogos(sakyciau),pas mane buvo ir su prastesnem,bet isgyveno.Man kazkaip atrodo,kad reiktu dazniau pamerkt i vandeni,nes po persodinimo tas naujas substratas mazai vandens prisigeria ir greit isdziuna,Bentjau as taip manau.
Atsakyti
QUOTE(Liutukeee @ 2012 04 21, 22:22)
Saknys nera jau labai blogos(sakyciau),pas mane buvo ir su prastesnem,bet isgyveno.Man kazkaip atrodo,kad reiktu dazniau pamerkt i vandeni,nes po persodinimo tas naujas substratas mazai vandens prisigeria ir greit isdziuna,Bentjau as taip manau.

pritariu Liutukeee, nuotraukoje substratas sausokas, jei naujas, praeina laiko, kol jis belaistant permirksta ir pradeda laikyti drėgme, kaip ir priklauso.
Tiesa, nepaklausiau kaip laistote? Jei tik perpilate vandeniu- nieko gero, o jei mirkote (ir substratas yra naujas) - keletą artimiausių laistymų mirkyčiau vazonėlį vandeny bent kokį pusvalandį, kad naujos žievės daugiau pritrauktų vandens.
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2012 04 21, 22:32)
pritariu Liutukeee, nuotraukoje substratas sausokas, jei  naujas, praeina laiko, kol jis belaistant permirksta ir pradeda laikyti drėgme, kaip ir priklauso.
Tiesa, nepaklausiau kaip laistote? Jei tik perpilate vandeniu- nieko gero, o jei mirkote (ir substratas yra naujas) - keletą artimiausių laistymų mirkyčiau vazonėlį vandeny bent kokį pusvalandį, kad naujos žievės daugiau pritrauktų vandens.

ačiū, dabar viskas man aišku! po to kai aš ją perlaisčiau smarkiai, dabar baisu net laistyt doh.gif . Bet viskas bus gerai, atsigaus ta vargšelėsmile.gif
Atsakyti
Merginos, gal galite patarti ka daryti kai pazeisti stai taip lapai. Skaiciau pirmo psl nuorodas, nzn ar gerai supratau, kad tokie lapai atsiranda kai per daug saules (nors pas mane stvoi ant siaurines palanges) ir per sausa augalams. Ar tai tiesa? Ir ka daryti su pazeistais lapukais? Aciu, uz bet kokia pagalba 4u.gif
Lapukai
Atsakyti
Sveikos orchideju myletojos 4u.gif
Vyras vakar parnese is parduotuves siurpriza wub.gif zygopetalum ax.gif zydis grazus..toks melynas biggrin.gif bet kaip ir dauguma is parduotuves atkeliavusiu geiu, turi bedu doh.gif nepatinka man jo substrtas, nes kazkokios zalios samanos ten g.gif ir pasirodo turi gyventoju, tokiu mazyciu rudu vabaliuku. patarkit jus man, imti ji lauk ir persodinti? koks substratas geriausiai tinka? ar tinka tas smulkus "OrchidCare Mix" substratas? ir dar..ar zyguciams butinas nepermatomas vazonas? dekoju uz pagalba ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2012 04 23, 15:20)
Sveikos orchideju myletojos  4u.gif

Galit persodinti,jie mėgsta stambų substratą,nebūtinas permatomas vazonas.Tik neperliekit,ypač nešlapinkit naujų auginių,labai jau jautrūs puviniui.
Papildyta:
QUOTE(witulee @ 2012 04 23, 12:17)
Merginos, gal galite patarti ka daryti kai pazeisti stai taip lapai.

tikrai,kiek matosi iš nuotraukos,labai jau sausas substratas,lapai suglebę,trūksta drėgmės.Bet gali būti ir su šaknim problema. Stebint šaknų spalvą tampa aišku kada lieti.
Atsakyti
QUOTE(witulee @ 2012 04 23, 12:17)
Merginos, gal galite patarti ka daryti kai pazeisti stai taip lapai. Skaiciau pirmo psl nuorodas, nzn ar gerai supratau, kad tokie lapai atsiranda kai per daug saules (nors pas mane stvoi ant siaurines palanges) ir per sausa augalams. Ar tai tiesa? Ir ka daryti su pazeistais lapukais? Aciu, uz bet kokia pagalba  4u.gif
Lapukai

o šaknys ar sveikos?
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 04 24, 11:35)
o šaknys ar sveikos?

Yra parudavusiu, sudziuvusiu saknu. Orines saknys lyg sveikos. Kaip gelbeti gelytes?
Atsakyti
QUOTE(witulee @ 2012 04 24, 16:51)
Yra parudavusiu, sudziuvusiu saknu. Orines saknys lyg sveikos. Kaip gelbeti gelytes?

o pirmąjį postą skaitėt? temą pavartėt? pvz. 3 psl.
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 04 24, 16:18)
o pirmąjį postą skaitėt? temą pavartėt? pvz. 3 psl.

Skaiciau ir varciau tongue.gif Jus paklauset apie saknis as ir atsakiau, suprantu, kad teks persodinti ir pasalinti blogas saknis, man tik neaisku ka daryti su pazeistu lapu. Gal praleidau tokia info ax.gif
Atsakyti
QUOTE(witulee @ 2012 04 24, 22:48)
man tik neaisku ka daryti su pazeistu lapu. Gal praleidau tokia info  ax.gif

turit omeny mechaninį pažeidimą (skilęs lapas, nudegintas lapas) ar tai, kad lapai "skuduriniai"? pirmu atveju nieko nebepadarysi, antru - kartoju, 3 psl.
Atsakyti