QUOTE(mumrikas @ 2012 05 13, 13:03)
Pries kokius metus maximoje nusipirkau nukainuota phalenopsi (lyg gerai parasiau
).Kai pirkau,maciau,kad ziedeliai pilnai neissiskleide,demesio i tai nekreipiau.Per ta laikotarpi jis du kartus bande zydeti,bet pilnai ziedu neisskleidzia.O ir mazus pumpurelius numeto (pageltonuoja ir krenta).Ar galiu kaip nors pagydyti,ar cia jau tokia yra mano gelyte?
QUOTE(*finy* @ 2012 05 13, 17:49)
Pries kokius metus maximoje nusipirkau nukainuota phalenopsi (lyg gerai parasiau
)
Kai pirkau,maciau,kad ziedeliai pilnai neissiskleide,demesio i tai nekreipiau.Per ta laikotarpi jis du kartus bande zydeti,bet pilnai ziedu neisskleidzia
O ir mazus pumpurelius numeto (pageltonuoja ir krenta)
Kai pirkau,maciau,kad ziedeliai pilnai neissiskleide,demesio i tai nekreipiau.Per ta laikotarpi jis du kartus bande zydeti,bet pilnai ziedu neisskleidzia
O ir mazus pumpurelius numeto (pageltonuoja ir krenta)
lietuviškai būtų falenopsis
tikriausiai jūsų falenopsio žiedai yra peloric formos.
kodėl mėto pumpurus parašyta pirmame puslapyje, DUK.
QUOTE(zuzla @ 2012 05 13, 18:10)
lietuviškai būtų falenopsis
Ui,tai kad cia issiskleide visi ziedeliai.Maniskio net vidaus,pacios gerkles nepamatysi
Sveiki. Prieš kokį mėnesį rašiau, kad mano orchidėją puola juodi vabaliukai, tai viena forumietė patarė, kad reikia išdžiovinti ir tada jie dings. dabar juodų nebematau, o matau pilkus ar permatomus kažkokius, kurie pradeda lakstyti tada, kai palaistau falenopsius. ar tai tie patys nuo drėgmės atsiradę, bijau, kad nebūtų kokie amarai.?
Šeip gėlytės auga, leidžia žiedstiebį.. jei galit pasidalinkit patirtimi
QUOTE(erika_daug @ 2012 05 13, 20:58)
Sveiki. Prieš kokį mėnesį rašiau, kad mano orchidėją puola juodi vabaliukai, tai viena forumietė patarė, kad reikia išdžiovinti ir tada jie dings. dabar juodų nebematau, o matau pilkus ar permatomus kažkokius, kurie pradeda lakstyti tada, kai palaistau falenopsius. ar tai tie patys nuo drėgmės atsiradę, bijau, kad nebūtų kokie amarai.?
taip cia nuo dregmes.
QUOTE(erika_daug @ 2012 05 13, 21:58)
Pakeiskite visą substratą ir nesodinkite į tą kuriame yra durpių
QUOTE(erika_daug @ 2012 05 16, 20:11)
rekomenduočiau persodinti.
QUOTE(erika_daug @ 2012 05 16, 20:44)
Ačiū. O kur alezee pirko rinkinuką, ar toks tikyų? Šeip kai jį apžiūrinėjau nesimatė durpių. Ar geriau ieškoti ekstra subtrato.. 
tas rinkinukas ir substratas ekstra yra tos pačios firmos.